AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Meryem Sürmen, Akçaabat Yüzyılı Kadın Buluşmasına katıldı. Konuşmasına ilçemizde yaşanan elim kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar dileyerek başlayan Sürmen, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eşi Dilek İmamoğlu’nu hedef aldı. Sürmen, “Eren Bülbül’ün kabrini ziyaret etmeyi imtina eden sizler, Trabzon’a gelip o şehit ailelerin yüzüne nasıl bakacaksınız?” diye sordu.

6d2edd9a-1c52-452e-a84f-ab011aa06c09
 
Akçaabat Yüzyılı Kadın Buluşmasına katılan Meryem Sürmen, burada partili kadınlara hitaben bir konuşma yaptı.

Sürmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kalabalık Trabzon mitinginden sonra, başarıyı sabote etmek isteyenlerin olduğunu, onlara da en güzel cevabı ise 14 Mayıs’ta vereceklerini kaydetti. Sürmen, “Yaklaşık 10 gün sonra büyük bir seçime gidiyoruz. Dünkü büyük ve olağanüstü mitingimizden sonra bugün, Meydan’da bu başarıyı provoke etmek isteyenlere biz 14 Mayıs’ta çok kuvvetli bir şekilde Trabzon’dan sesimizi duyuracağız.” dedi. 

Sürmen, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eşi Dilek İmamoğlu’nu da hedef aldı. Ekrem İmamoğlu’nun Van mitinginde eşi Dilek İmamoğlu’nun Zafer İşareti yapmasına tepki gösteren Sürmen, “Eren bülbülün kabrini ziyaret etmeyi imtina eden sizler, Trabzon’a gelip o şehit ailelerin yüzüne nasıl bakacaksınız?” diye sordu.

52bc6a29-d3a6-439b-b9bc-3dd08356c227

TRABZON GEREKEN CEVABI VERECEKTİR
 
Sürmen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Trabzon’a gelip ‘Ben Trabzon’un evladıyım’ deyip Trabzon’un Meydanında bir kısım kişilerle miting yapmaya talip olanlara ben soruyorum; 2 gün önce Van’da bir miting yaptınız. Çıktınız Türk bayraklarının yanında HDP bayrağının gölgesinde, zafer işaretleriyle beraber bir Trabzonlu karı koca olarak miting yaptınız. Ben şimdi Trabzon’dan bir kadın olarak size soruyoruz. Trabzon’a nasıl geleceksiniz? Trabzon’un topraklarına nasıl basacaksınız? Eren Bülbül’ün kabrini ziyaret etmeyi imtina eden sizler, Trabzon’a gelip o şehit ailelerin yüzüne nasıl bakacaksınız? ‘Biz milliyetçiyiz’ deyip ortada nasıl gezeceksiniz? Bu Trabzon milleti bu Trabzon kadınları size gereken cevabı verecektir. Kimse terörü arkasına alıp, gelip buralarda bunun hesabını yapmasın. Bize size sandıkta gereken cevabı vereceğiz. 6’lı masanın etrafında toplanıp altına da HDP’yi alıp onların istediklerini yapıyorsunuz böylelikle de politikanızın adına ben ‘millet ittifakıyım’ diyorsunuz. Öyle bir millet ittifakı olmaz. Böyle bir millet öyle bir millet ittifakını kabul etmez ve size de bunun cezasını kesecektir. Bizler bugün burada sizler için elimizden ne geliyorsa kadınlar için, gençler için, çocuklar için yapma gayretindeyiz. Sizlerden de bu anlamda destek bekliyoruz.”