AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Meryem Çelenk Sürmen, 14 Mayıs seçiminin sadece milletvekili ve Cumhurbaşkanının seçileceği bir seçim olmadığını, bu seçimin Türkiye’nin kader seçimi olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde programlar yapan Sürmen, sırası ile Beşikdüzü’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra ise Beşikdüzü AK Parti İlçe Başkanlığı programı ile teşkilat mensuplarını ziyaret ederek, partililere hitap etti. Yeşilköy Mahallesi’nde vatandaşların taleplerini dinledi, seçimlerde kendilerinden destek istedi. Beşikdüzü programının ardından Vakfıkebir’e geçen Sürmen, İlçe Seçim Koordinasyon Merkezinde gerçekleştirilen “Çarşıbaşı-Vakfıkebir Gençlik Buluşmasında gençlere hitap ederek 14 Mayıs seçimlerinin önemini vurguladı.

Gittiği her yerde gencinden, yaşlısına kadar herkese dokunan Sürmen,  Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getiriyor.
14 Mayıs seçiminin sadece milletvekili ve Cumhurbaşkanının seçileceği bir seçim olmadığını ifade eden Sürmen, “Bu seçim; Türkiye’nin kader seçimidir. mecliste ben olurum veya bir başka aday arkadaşımız olur, ama 14 Mayıs’tan sonraki meclis, bu ülkede 14 Mayıs 1950’den beri yapılanların, 3 kasım 2002’den  beri yapılanların, Allahu Ekber diyen ezanların, Cumhurbaşkanımız sayesinde içinde rahat rahat namaz kıldığımız Ayasofya’nın, PKK ile mücadele eden şehitlerimizin, 15 temmuz şehitlerimizin, bu ülkede üniversitede başörtüsüyle okumak isteyen kız kardeşlerimin verdiği mücadelenin akıbetinin ne olacağının belirleneceği meclis olacaktır” diyen Sürmen konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ya bütün bunları unutacağız, ya da buradan Ankara’ya güçlü gidip, verilen bütün bu emekleri, güçlü bir şekilde savunacağız. Bu seçimin tek anlamı budur. Geri kalanı, günlük siyasetin her zaman karşımızda olan konularıdır ama bu ülkenin bir genci olarak, bir Trabzon kızı olarak, benim bu seçimden anladığım budur, heyecanım budur, mücadelem budur,  karşımızdakilerin bir tane meselesi var, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın temsil ettiği ne varsa, bu milletin ne kadar değeri varsa, onu tasfiye etmek.  Bunu o kadar istiyorlar ki, birbirine selam bile vermeyecek partiler bir araya geldi. Kandil arkalarında, batılı ülkeler arkalarında, bu kutsal yolculukta  tek değiliz, Allah bizimle beraberdir, millet bizimle beraberdir, Dünyanın mazlumlarının duası bizimle beraberdir. Onun için, AK Parti Trabzon ailesinden beklentim şudur: Ankara’ya güçlü gidelim, fire vermeyelim. Hiç bir adımımızı eksik atmayalım ki yarın Cenab-ı Hakk’ın huzurunda, kendi evlatlarımızın huzurunda mahcup olmayalım. Bu seçim sıradan bir seçim değildir, Yüzyılın seçimidir, AK Parti 21 yıldır hep dik durdu,  tanklarına, toplarına, içeriden dışarıdan gelen saldırılara, piyonlarına, ağa babalarına karşı hep dik durdu, en çok da bu şehir, Trabzon dik durdu,  bu seçim, en sağlam duracağımız seçim olacaktır” diye konuştu.