Haberlobi - Haber Servisi // İYİ Parti'nin Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, eski Belediye Başkanı ve iş ortaklarını yolsuzluk yapmakla suçlarken kullandığı ifadeler dikkat çekmişti.

Ünver'in iş ortaklarının dördünün de 'yeni hanımlar' aldığını belirten Ömer Ay, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'ün, şoförü ile bir kadın yüzünden husumetli olduğunu ileri sürdü. İl Genel Sekreteri Gürbüz Dinç için de 'dördüncü veya beşinci hanımını aldığını' belirterek "Adeta hanım koleksiyonu yapıyor" ifadesi kullandı.

Bu açıklamaların ardından İYİ Parti'li Ömer Ay'a yoğun bir tepki gösterildi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığı bilgilere göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu görüntülerin ardından Ömer Ay'ın istifasını istedi. Ömer Ay ise bu sabah görevinden istifa etti.

Ömer Ay ne demişti?
"Hasan Ünver'in iş ortaklarının dördü de hanımlarını değiştirdiler. Dördü de eski hanımlarını boşadılar. Yeni hanımlar aldılar. Genelde sekreterlerini aldılar. Şimdi büyük bir ilçemizin belediye başkanı (Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'ü kastediyor) ile şoförü, Yıldız isimli bir kızı paylaşamıyorlar. Whatsapp'tan yazışmalarını Twitter'da okumuşsunuzdur. Yıldız'ı belediye başkanı mı kahve içmeye götürecek, Halil mi götürecek tartışıyorlar. Artı İl Özel İdare başkanımız (İl Genel Sekreteri Gürbüz Dinç'i kastediyor) dördüncü veya beşinci hanımını aldı. Adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Brezilya dizisine çok uygun bir partililerle karşı karşıyayız."