Haberlobi - Haber Servisi // Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde dönemin AK Partili Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu tarafından projelendirilen Karadeniz'in en uzun mesafeli teleferiği yaklaşık 4 yıl önce hizmete açılmıştı.

3 bin 600 metre uzunluğu ile bölgenin en uzun teleferiği olma özelliği taşıyan proje toplamda 100 milyon TL'ye mal oldu. 530 rakımlı Beşikdağı'na 10 dakikada ulaşılabilen iki kabinli teleferik, açıldığı ilk yılda 60 bin kişiyi ağırlamış, daha sonra yaklaşık iki yıldır atıl durumda kalmıştı.

beşikdüzü-teleferik-1000x700

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Meclis Üyesi Önder Öztürk, projenin bugün gerçekleştirilen ihalesinin sonuçlanmadığını ve milyonlarca lira harcanarak tamamlanan projenin atıl durumda kaldığını belirtti.

"Milyon dolarlık yatırım elde kaldı"

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Öztürk, "Milyon dolarlık yatırım elde kaldı. Bugün yapılan teleferik ihalesine giren olmadı; niye olsun ki... Üç yıldır kötüle, algı yap, aşağıla, sen yapmadın; başkası yaptı kompeksine gir, yatırımcıyı kov, tasını tarağını toplayıp gidin de, burada Arap yatırımcı istemiyoruz diyerek ırkçılık yap, çürüt, paslat... Kendi malın olsa böyle mi yapardın?" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

önder-öztürk-1000x700

"Bu esnafa en az bir milyon dolar zarar verdiniz"
"Nisan ayında çalışacak, Haziran ayında çalışacak, Büyükşehir alacak diye oyalan, oyalan; ihaleyi kimselere duyurmamaya çalış. Sosyal medya hesabından paylaşma, gazetelere, billboard'lara sakın ilan verme. Kimseler duymasın! Karadeniz'in şakır şarkı turist kaynadığı bugünlerde, bu esnafa ve bu ilçeye yaptığınız zarar en az '1 milyon dolardır'. Bir kere bir misafir bindirtmedin, gezdirmedin, teleferiğimiz var diyemedin. Yeğenini, ilçe başkanının oğlunu, meclis üyesinin oğlunu teleferikte işe sokarken iyiydi... Beşikdüzü esnafı bu zor günlerde olup bitenlerin farkında ve bunları unutmayacaktır. Beşikdüzü Ramis Uzun'dan büyüktür; bunu yakın zamanda göreceksin. Şimdi bakacağız bir sonraki ihaleye..."

beşikdüzü-teleferik-1000x700-4

beşikdüzü-teleferik-1000x700-2

beşikdüzü-teleferik-1000x700-5