Haberlobi - Spor Servisi // Dünya Kupası Elemeleri'nde Slovakya'nın Hırvatistan ile oynadığı karşılaşmada sakatlanarak oyundan alınan Marek Hamsik'in durumu merak ediliyor.

Teknik Direktörü Stefan Takovic maç sonu yaptığı açıklamada, Hamsik'in Rusya maçında ağrıları olduğu fakat Hırvatistan maçında oynamak istediğini açıklamıştı.

Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe maçında Abdullah Avcı'nın sahadaki en büyük kozu olan Marek Hamsik'in durumu yarın çekilecek MR'ın ardından belli olacak.

Slovak yıldızın Fenerbahçe maçına yetişememesi durumunda Avcı'nın alternatifleri hazır.

Orta sahada genellikle Berat Özdemir - Hamsik ikilisini kullanan Avcı'nın zorunlu rotasyona gitmesi halinde bu oyunculardan birini kullanabilir:

Anders Trondsen
Norveç'te genellikle 8 numara pozisyonunda oynayan Anders Trondsen, Bordo-Mavililer'in sol bek pozisyonunda yaşadığı sıkıntı nedeniyle savunmada kullanılmıştı.

Abdulkadir Parmak
Orta sahada diğer bir alternatif ise Abdulkadir Parmak. Bu sezon toplamda 32 dakika sahada kalabilen Parmak, sakatlığı nedeni ile tedavisi devam ediyor. Sakatlığını atlatıp takıma dönmesi halinde Hamsik'in alternatifi olabilir.

Dorukhan Toköz
Sakatlıkları nedeniyle bu sezon zor zamanlar geçiren Dorukhan Toköz, milli arada iyileşerek takıma dönüştü. Avcı'nın şans vermesi halinde Dorukhan, Fenerbahçe maçına ilk 11'de başlayabilir.

Abdülkadir Ömür
Abdullah Avcı ile birlikte sahanın ortasında da görev yapan Abdülkadir, Bakasetas ve Berat Özdemir ile iyi anlaşmıştı. Hamsik'in yokluğunda Avcı, bu 3'lü orta sahayı deneyebilir. Abdülkadir Ömür'ün orta alana geçmesi ile birlikte, milli arada güzel işler yapan Gervinho'nun da sahada olması bekleniyor.

Yunus Mallı
Sezona erken başlayan ve antrenmanlar fit ve hazır görüntüsü ile dikkatleri üzerine çeken Yunus Mallı, Bakasetas, Hamsik ve Berat'ı yüksek formu nedeni ile bir türlü ilk 11'e çıkamamıştı.

Öte yandan Murat Cem Akpınar'da düşük ihtimalde olsa Fenerbahçe karşısında Hamsik'in yerine denenebilecek oyuncular arasında yer alıyor.

Çift forvete dönebilir
Zaman zaman orta sahadan bir oyuncuyu eksilterek iki oyuncuyu forvete yerleştiren Avcı, Fenerbahçe karşısında da bu sistemde oynayabilir. Bu ihtimallerle forvette Djaniny - Cornelius ikilisini izleyebiliriz.