Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nda şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, görkemli bir törenle kupasına kavuştu.

Dünyanın birçok noktasından basın mensupları da kupa törenini izlemek için Trabzon'a geldi. 

İspanya'nın dünyaca ünlü Marca Gazetesi de editörlerinden Jon Prada'yı törene gönderdi. Gördükleri karşısında çok etkilenen Prada o anları sosyal medya hesabından "Trabzon'da Napoli'den birşeyler var. Denize bakan sarp ve kaotik sokaklarını ve halkının ekibine olan tutkusunu paylaşıyorlar. Trabzonspor, Napoli gibi güce meydan okuyor." sözlerini paylaştı.

Marca ise, Trabzonspor'un şampiyonluğunu Marek Hamsik üzerinden okuyucularına aktardı. Ünlü gazete, Hamsik, Insigne, Mertens ve Koulibaly ile yapamadığını Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır ve Andreas Cornelius ile yaptı" ifadeleri kullanıldı.

Hamsik'in kupa töreninde söylediği, "Ne diyeceğimi bilemiyorum, İlk lig şampiyonluğuma ulaştığımı söylemek harika. Duygularım harika ve güzel" ifadelerini yer veren Marca, Ahmet Ağaoğlu'nun 'Trabzonspor bir devrimdir, güce karşı zaferi simgeleyen bir takımdır' sözlerini de habere ekledi.

Trabzonspor ile Napoli takımlarını benzeten İspanyollar, Napoli'nin Juventus, Milan ve Inter'e karşı olan savaşını Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı verdiğini söyledi.

marca-kupa-töreni-1000x700

kupa-töreni-1000x700-2

kupa-töreni-1000x700-1