Haberlobi/Magazin Servisi

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak’ın bu hafta konuğu Mustafa Keser oldu. 

Programa başlarken Konak duygularını paylaşırken şunları söyledi; Yaşamak ciddi iş, ama sanat yaşamak kadar en az ciddi iştir. Sizi sevmek de ciddi iştir. Kendinizi önemseyin. Kendinize kıymet verin. Siz varsanız her şey var. Yaşam bize sunulan bir armağan sanat da öyle.. Armağanınızı değerlendirdin.

Bu akşam bir yolculuk yapacağız. Koca bir dev. Karavanda olmazsa olmazlarım vardır dinlediğim.. Reşat Ertaşlar, Zeki Mürenler.. Ne mutlu ki o değerlerlerden aramızda olanlar var.

Bu akşam benim programım değil. Ben bu akşam keyif yapacağım. Ben bu akşam Türkiye’me sevdamı artıracağım. 7 bölgede gırtlağıma kadar memlekete yaşayacağım. Kayan yıldızı izleyeceğim bu akşam.. 

Yaşıyorum çok şükür der gibi.. Bu akşam muhteşem olacak. Müzisyenler duygusaldır. Bize okulda öğretmenler şunu söyledi. Müziğin ilk 20 senesi zordur. Bir okyanus. Kovan ne kadar su koyarsa o kadar su koyabilirsin. Kovanı büyütmek lazım.

Padişaha ressam resim yapmış, ne kadar demişler? 2 kese altın demiş. O ne yağ demiş, 5 dakika da çizdiğin portre 2 kese altın mı olur? Ne demiş ressam? Yanılıyorsun demiş 7yıl 5 dakika.. “

Mustafa Keser bir dönem eğitmenlik yaptığını eve öğrencilerine, “Şarkı söylemek melodi eşliğinde sohbet etmektir.” dediğini anlattı. Keser, “Şarkı bir konudur. Asıl olan müzik değil sözlerdir. Müzik bir araçtır. “ dedi. 

Sohbetleri renkli geçen iki ünlü sanatçı bazen kahkahaya boğdu.

Volkan Konak Mustafa Keser’e, “Siz o ön tınınızı kullanıyorsunuz. Doğuştan mı bilerek mi?” diye seslenince Mustafa Keser, “Dökümden oğlum” demesi herkesi güldürdü. 

Mustafa Keser 3 tane oğlu da müzisyen olduğu ve müzisyenlerin arasında yer aldığını belirterek onları işaret etti. Programın sonunda Selim Bölükbaşı’nın tulum havasında Volkan Konak ile Nayino’yu söylemeside muhteşem bir kapanışa sahne oldu.