2022-2023 Trabzon 2.Amatör A gurubunda dün Maçka ilçe stadında Esiroğlu Belde Gençlikspor ve Trabzon Ortahisar takımı maçı gerçekleşti. Dostluk ve centilmenlik içerisinde geçen karşılaşmada Hakem Hakan Can Çınar verdiği kararlar skandallara imza attı.

POLİSLERE TALİMAT VERMEYE KALKTI

Maçın ilk yarısında Esiroğlu Belde Gençlikspor kulübünün Başkanı Ömer Faruk Adıgüzel, Hakem Çınar’a ‘Hocam Lütfen Maçı germeyelim’ diyerek ricada bulundu. İddialara göre Başkan Adıgüzel’in ricasına polislere talimat vererek cevap veren Hakem Çınar, polislere “Şunu alın şurdan’ demesi üzerine polislerden tepki gördü. Polisler, “Haddinizi bilin biz sizin elemanının değiliz” diyerek cevap verdi.

BAŞKANI DIŞARI ATTI

Yaşanan bu olay üzerine Hakem Hakan Can Çınar, Esiroğlu Belde Gençlikspor Başkanı Ömer Faruk Adıgüzel’i tribünden dışarı atınca ortalık bir anda karıştı. Esiroğlu Belde Gençlikspor taraftarı Hakem Çınar’a tepki gösterdi. Öte yandan Hakem Çınar’ın yönetti maçlarda sürekli sorun yaşanması da dikkatlerden kaçmadı.
YAZIK DEĞİL Mİ?

Maçın ardından açıklama yapan Esiroğlu Belde Gençlikspor Başkanı Ömer Faruk Adıgüzel, “Bugün ne yazık ki Hakem güzel bir maçı katletti. Bizler gençlerimizin sporla yetişmesi için büyük emek veren insanlarız. Bu gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtularak spor yapmasını sağlayabilmek için bir mücadele veriyoruz. Merkez takımlarını kollayarak, sürekli ilçe takımlarını ezmek olmaz. Herkes haddini bilecek ki hakemlerimizi en iyi ağırlayan ilçelerden bir tanesi de Maçka’dır. Hakemin ‘Şunu alın şurdan’ gibi ifadesi kabul etmeyiz. Biz bir camiayı ilçeyi temsil ediyoruz. Fakat bugün ki hakem art niyetli olarak gençlerimizi, taraftarlarımız gererek bu tür davranışları yapması çok yanlıştır. Bugün hakem maçı katletmiştir. Hakem kurulu bu tür seviyesiz insanları görev vererek futbolu katletmelidirler” diye konuştu.

Yaşanan olayların ardından maçın ilk yarını 10 dakika geç başlarken, Esiroğlu Belde Gençlikspor, Trabzon Ortahisar takımına 1-0 yenilerek liderlik koltuğundan oldu. 

b65ddf4a-44bc-48a9-943a-caad33ab630a