Haberlobi - Spor Servisi // UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda mücadele eden Trabzonspor, ilk maçında Macaristan temsilcisi Ferencvaros ile karşı karşıya gelecek.

8 Eylül Perşembe günü saat 22:00'da karşı karşıya gelecek olan iki ekibin maçı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan Groupama Stadı'nda oynanacak.

Karşılaşma Exxen'den canlı olarak yayınlanacak.

Ferencvaros-Trabzonspor karşılaşmasını İtalya Futbol Federasyonu'ndan Fabio Maresca yönetecek.

Fabio-Maresca-1000x70

Maresca'nın yardımcılıklarını Giovanni Baccini ve Davide Imperiale yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemliği görevini Federico Dionisi üstlenecek. Mücadelenin VAR koltuğunda Michael Fabbri, AVAR koltuğunda Daniele Doveri oturacak.

Trabzonspor'da son durum
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag'a elenerek UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalan Trabzonspor'da hedef mutlak galibiyet...

Sezona Süper Kupa'yı kazanarak start veren Bordo-Mavililer, ligde de İstanbulspor ve Hatayspor galibiyetleri taraftarlarını sevindirdi. 3. haftada Antalyaspor deplasmanında 5-2'lik mağlubiyetin ardından Galatasaray ile karşılaşan Karadeniz ekibi 0-0'lık beraberlikle rakibini uğurladı.

trabzonspor-takım-gol-sevinci-1000x700-28

Trabzonspor, Ferencvaros öncesi çıktığı son maçta Ümraniyespor'u deplasmanda Trezeguet'in golüyle 1-0 mağlup etti.

- Sakatlıklar
Trabzonspor'da UEFA kadrosuna bildirilmeyen Bruno Peres, Serkan Asan, Edin Visca, Anders Trondsen ve Fode Koita karşılaşmada kesin olarak forma giyemeyecek.

dorukhan-toköz-sakatlığı-1

Bu isimlerin yanı sıra uzun süreli sakatlığı bulunan Dorukhan Toköz ve tedavisi devam eden Hüseyin Türkmen de Macaristan kafilesinde yer almayacak.

- Form durumu
Sezon başı kadro istikrarı konusunda dalgalı bir görüntü çizen Trabzonspor'da ilk maçında iki gol atan Enis Bardhi dışında 1 golün üstünde gol atan oyuncu bulunmuyor. Öte yandana sakatlığı sebebi ile kaleyi genç Muhammet Taha'ya devreden Uğurcan'ın bu maçla birlikte sahalara dönmesi bekleniyor.

uğurcan-çakır-1000x700-12

Sakatlığını atlatan ve Ümraniyespor maçında kısa süre forma şansı bulan Marek Hamsik, son maçın galibiyet golünü atan Trezeguet ve orta sahadaki dinamizmi ile fark yaratan Philippe Gbamin'in de karşılaşmaya ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Trabzonspor'un Frencvarosi kafilesinde yer alan isimler: 
Uğurcan, Muhammed Taha, Kağana, Hakan, Larsen, Hugo, Denswil, Bartra, Eren, Siopis, Gbamin, Doğucan, Hamsik, Bardhi, Abdülkadir, Bakasetas, Lahtimi, Yusuf Erdoğan, Yusuf Yazıcı, Naci Ünüvar, Trezeguet, Djaniny, Umut Bozok, Maxi Gomez

Ferencvaros'ta son durum
UEFA Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme turu ile Avrupa macerasına başlayan Ferencvaros, Tobol'u 0-0 ve 5-1'lik sonuçlarla eleyerek bir üst tura çıkmış ve bu turda Slovakya ekibi Slovan Bratislava ile karşılaşmıştı. Rakibini 1-2 ve 1-4'lük skorlarla eleyen Macar ekibi, 3. turda Karabağ'a 1-1 ve 1-3'lük skorlarla elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Ferencvaros-2

UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalabilmek için play-off turu oynayan Ferencvaros, bu turda Shamrock'u 3-0 ve 1-0'lık sonuçlarla eledi.

Macaristan Ligi'nin köklü kulüplerinden biri olan Ferencvaros, 33 lig şampiyonluğu ile dikkat çekiyor.

Yeşil-Beyazlılar, sezona da 'son şampiyon' ünvanına yakışır şekilde başladı. 7 haftası geride kalan ligde 5 maça çıkan Ferencvaros, Puskas, MOL Fehervar, Honved, Vasas ve Ujpest galibiyetleri ile 5'te 5 yapmayı başardı.

Ferencvaros-1000x700-3

Ligde maç eksiği ile 15 puanla lider konumda bulunan takım, son maçında Ujpest'i 6-0'lık skorla mağlup etmesi ülkenin spor basınında geniş yankı buldu.

Bu sağ kanat oyuncusu Oleksandr Zubkov'u Shaktar Donetsk'e 2 milyon Euro bonservisle gönderen Ferencvaros, en dikkat çekici transferini ise Sheriff'ten Adama Traore'yi kadrosuna katarak yaptı.

Traore, takımı ile çıktığı 13 karşılaşmada 11 kez ağları sarsarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Traore'nin yanı sıra hücum oyuncularından Fildişi Sahilli Franck Boli, Arjantinli sağ kanat Carlos Auzqui, orta saha oyuncusu Danimarkalı Kristoffer Zachariassen takımın en tehlikeli oyuncuları arasında yer alıyor.

adama-traore-1000x700-1

MUHTEMEL 11'LER:

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Jens Larsen, Marc Bartra, Vitor Hugo, Eren Elmalı, Gbamin, Marek Hamsik, Enis Bardhi, Trezeguet, Bakasetas, Maxi Gomez

Ferencvaros: Denes Dibusz, Adnan Kovacevic, Eldar Civic, Henry Swensson Wingo, Samy Nwambeben, Xavier Mercier, Kristoffer Zachariassen, Balint Vecsei, Aissa Bilal Laidouni, Adama Traore, Franck Boli