Apple Unleashed etkinliğinde M1X işlemcisini ve yeni Mac modellerini tanıttı. 14 inç’in büyük abisi ve kullanıcılar tarafından daha çok merak edilen 16 inç MacBook Pro modeli duyuruldu. İşte özellikleri ve fiyatı!

Apple merakla beklenen 3. Nesil AirPods modelini bugünkü Unleashed etkinliğinde tanıttı. İşte özellikleri!

M1 Max işlemcili 16 inç MacBook Pro özellikleri

M1 Max işlemcili beklenen MacBook, özellikle grafik birimi konusunda iddialı geliyor. İşlemcide 10 çekirdekli işlemci, 32 çekirdekli grafik birimi ve 16 çekirdekli Neural Engine yer alıyor.

Önceki M1 işlemcili modellerde maksimum 16 GB RAM sunan Apple, M1 Max’li modellerde ise 64 GB‘a kadar RAM seçeneği sunuyor. 5 nm M1 Max çipinin saniyede 57 trilyon işlemi işleyebilen 16 çekirdekli grafik işlemcili ile dünyanın en hızlı entegre grafik kartına sahip olduğunu belirtti.

16 inç macbook pro

Yeni MacBook Pro’da Touch Bar’ın yerini fiziksel tuşlar aldı ve sağ tarafta Thunderbolt 4 bağlantı noktasına ek olarak bir HDMI bağlantı noktası ve solda bir kulaklık jakı ve iki Thunderbolt 4 bağlantı noktasına ek olarak bir SD yuvası var. Apple’a göre, bir Mac dizüstü bilgisayardan şimdiye kadar gördüğümüz en fazla bağlantı bulunan bilgisayar oldu. Öte yandan, iPhone’larda gördüğümüz çentik tasarımı artık MacBook Pro ailesine de geldi.

16 inç macbook pro

Apple, cihazın performansını yükseltirken depolamayı da es geçmemiş olacak ki giriş seviyesinde 512 GB SSD depolama alanı ile birlikte geliyor. M1 Pro işlemcinin potansiyelinden tümüyle yararlanmanız için geliştirilen macOS Monterey, sağladığı büyük performans kazanımları ve daha birçok avantajla Mac’te çığır açıyor. Uygulamalarda güçlü güncellemeler. Gizlilik özellikleri ve sınıfındaki en iyi güvenlik düzeyi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Şimdiye kadar bir Mac’teki en uzun pil ömrünün bu üründe olduğu belirtildi; 17 saat. 58.2 watt-saatlik yerleşik lityum polimer pil ve 67 W USB-C Güç Adaptörü ile kutudan çıkacak.

Ekran: 16 inç Liquid Retina XDR ekran
İşlemci: Apple M1 Pro ve M1 Max
Bellek: 16 veya 32 GB RAM
Depolama: 512 GB, 1 TB, 2 TB ve 4 TB
Bağlantı noktaları: Üç adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası, HDMI bağlantı noktası, SDXC kart yuvası, MagSafe 3 bağlantı noktası
Bağlantı teknolojileri: Bluetooth 5.1, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax
Batarya: Henüz açıklanmadı..
Ağırlık ve boyut: Henüz açıklanmadı..
Diğer: Henüz açıklanmadı..

M1 Max işlemcili 16 inç MacBook Pro fiyatı

16 inç ekranlı varyantın başlangıç fiyatı 28.999 TL olarak açıklandı. SSD, RAM ve çip yükseltmesi ile fiyat 39.999 TL’ye kadar çıkabiliyor.

16 inç macbook pro

shiftdelete.net