LGS çerçevesinde merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan liselerin taban puanları ve yüzdelik dilimler tablosu ile boş kontenjanlar belli oldu. Liselerin yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabiliyor. Öte yandan, LGS çerçevesinde yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları da başladı.

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek. 25-29 Temmuz arasında yerleştirmeye esas 1'inci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1'inci nakil sonuçları, 1 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas 2'nci nakil tercih başvuruları, 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek; sonuçlar ise 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmış olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022 tarihinde yerleştirme süreci tamamlanacak.

sınav-1000x700-3