Haberlobi - Spor Servisi // Fransa Ligue 1'de Paris Saint Germain, Monaco gibi devleri geçerek ligi şampiyon tamamlayan Lille'den bu sezon eser yok.

Geçen sezon Galtier'in yönetimle anlaşmazlığı sonrası görevinden ayrılması oyuncuları etkilemişe benziyor.

Bu sezon oynadığı 12 maçta yalnızca 4 maç galip gelen Lille, son üç maçtır kazanamıyor. Teknik Direktör Jocelyn Gourvennec, taraftarlara gelecek adına umut verirken; milli oyuncularımızın performansı da düştü.

Ligde oynanılan 12 maçın tamamında forma giyen tek isim Mehmet Zeki Çelik. Başarılı sağ bek oyuncusu bu maçlarda skor veya asist üretemedi, 4 sarı kart gördü.

Performansı tartışılan bir diğer isimde Burak Yılmaz... Geçen sezon Galtier'in elinde büyük bir silaha dönüşen oyuncu bu sezon bazı maçlarda gösterdiği vasat performans taraftarlar tarafından da ıslıklanmasına sebep oldu. Buna rağmen takımdaki oyuncular Burak'a büyük saygı duyuyor ve ona inanıyor. Başarılı santraforun bu sezon 4 gol 3 asisti var.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki performansı ile adından sıkça söz ettiren Yusuf Yazıcı ise yedek kulübesine hapsoldu. Hatrı sayılır bir bedelle Fransızlar'a transfer olan Yazıcı'yı genellikle oyunun sonlarında maça sokan Gourvennec'in oyuncudan vazgeçtiği konuşuluyor.

3 milli oyuncu arasında ilk ayrılık yaşayanın Yusuf Yazıcı olması bekleniyor. Yedek kulübesinden bir türlü çıkamayan oyuncunun kısa vadede kiralık olarak başka bir takıma gitmesi bekleniyor.