Mizah ve senaryo yazarı / yönetmen Yılmaz Okumuş’un Karadeniz şivesiyle yazdığı  “Laz Kapital” serisinin üçüncü kitabı olan Laz Kapital-3, Temmuz ayında okurlarla buluşuyor. İnce İnce Yasemince, Kaygısızlar, Çiçek Taksi gibi dizilerin senaryo yazarı, Sümela’nın Şifresi Temel ve Bizum Hoca filmlerini senarist ve yönetmeni olarak tanınan; Gırgır, Leman ve Penguen gibi mizah dergilerinde karikatüristlik yapmış Yılmaz Okumuş’un hayatın farklı alanlarından süzdüğü konuları, Karadeniz’in kendine özgü şivesi ve düşünce tarzıyla ele aldığı Laz Kapital serisinin üçüncüsü olan Laz Kapital-3 internet satış noktaları ve büyük kitapçılarda.

Rize, Çayeli doğumlu olan mizah yazarı ve yönetmen Yılmaz Okumuş’un, Ayrıksı Kitap’tan yayınlanan eserinden alıntılar;

* İşsuzluk diz boyi. Baluği bile artuk 4 kişi birden tutay. Dursun oltayi tutay, Temel yemi takay, Cemal baluği ikna ediy, Yunus baluği yukari çekiy.

* Kapitalizim, yiyeceğini doğadan bulabilen kedi ve köpekleri da tüketum zincirine katmiştur. Sanki hayvan viskas yemesa elecek.

* Dünyanun bütun hamsileri birleşun!..

* La İdris, Fadime'yi gösterup ikide bir, 'familyam' deyup durma. Romalilarda famulus 'ev kölesi', familia da bir adama ait kölelerun tümi anlamindadur. Bizde familya kari, koca ve bilgisayar manyaği asosyal bir çocuktan oluşiy.