Edinilen bilgiye göre otobüslerin kampüs içerisinde uzun otobüs kuyruklarının oluşmasından dolayı böyle bir karar alındığını bundan sonra otobüslerin A ve C kapısında oluşturulan duraklarda yolcu alabileceği ifade edildi.

Gelen tepkiler ve tartışmalar sonrası bu kararın kim yada kimler tarafından alındığı merak konusu olurken KTÜ Rektörlüğü ‘bizim tasarrufumuzda değil’ derken Trabzon Büyükşehri Belediyesi’ne topu attı.

KAMPÜSE GİRİŞİNİN ENGELLENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

KTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada; 

“Belediye Otobüslerinin Kampüs İçerisine Girişi Hakkında… Kamuoyunda, belediye otobüslerinin kampüs alanına alınmadığı şeklinde bir algı oluşturulduğu tarafımızca üzüntüyle karşılanmaktadır. Belediye otobüslerinin kampüs içerisine girişlerinin engellenmesi şeklinde bir durum söz konusu değildir. Yol kenarlarında parklanan otobüsler, aralarından yolun karşı tarafına geçmeye çalışan yayalar için hayati tehlike oluşturduğundan, sefer düzeninin parklanma yapmayacak şekilde düzenlenmesi için daha önce gerekli girişimlerde bulunulmuş ancak bir sonuç alınamamıştır.  24 Mart 2022 tarihinde kampüs içerisinde yaşanan ve bir öğrencimizin yaralanmasına neden olan kaza sonrasında, belediye otobüslerinin parklanmasını engelleyecek şekilde yol kenarında düzenleme yapılmıştır. Bunun dışında otobüslerin kampüse girişinin engellenmesi şeklinde bir durum söz konusu değildir. Otobüslerin kampüs içerisine girmeden yolcu bırakıp almaları (A ve C kapısı) tamamen kendi tasarruflarıdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

NASIL İZAH EDECEKSİNİZ? 

Yaşanan karmaşıklığa  sendikalardan da tepki geldi. Türk Eğitim Sen Trabzon 2 Nolu Şube Başkanı Metin İskenderoğlu,  “KTÜ’ne Belediye otobüsünün girişini engellemek kimin fikri, kimin kararı. Bu kararın alınmasını öneren ve uygulayan kişiler akıl tutulması mı yaşıyorlar. Belediye otobüsünün kampüse alınmamasını nasıl izah edecekler çok merak ediyoruz. Her işi yapan yöneticiler yerine işini doğru yapan ve liyakatlı yöneticiler istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

ESKİ HALİNE DÖNECEK

Öte yandan Haberlobi’nin ulaştığı KTÜ Rektörü Prof Dr Hamdullah Çuvalcı, “Otobüslerin sırasında bir öğrencimize araba çarpı. Bu nedenle bizde geçici olarak bir düzenleme yaptık. Otobüsleri yasaklama yok. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden bir düzenleme talep ettik. Pazartesi günü eski haline dönecek” dedi.