İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, ‘beşli çete’den Mehmet Cengiz ile görüştüğü iddiasını yalanladı.

Gazeteci Serpil Yılmaz’ın 30 Eylül 2021’de Sözcü’de yazdığı “İYİ Parti’nin ‘A takımından’ bir milletvekiliyle, ‘iki ünlü’ müteahhidin ‘cezasızlık’ ve ‘güvence’ buluşması gerçekleşmiş” ifadelerini aktaran Diken, gece saatlerinde girdiği haberinde, “Görüşme İYİ Parti’de Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına muhalefetin başına çeken Koray Aydın ile ‘Beşli Çete’nin önde gelen ismi Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz arasında, Cengiz İnşaat’la ortak işlere imza atan Özaltın İnşaat‘ın Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Nene Hatun Caddesi’nde bulunan ofisinde yapıldı” demişti.

Bu iddianın ardından Koray Aydın, kişisel Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

“Karanlık odaklar tarafından, şahsımı ve İYİ Parti'yi karalamak amacıyla basın ve sosyal medyaya servis edilen ‘Beşli Çete’ temsilcisi ile görüştüğüm yönündeki iddialar, alçakça bir iftiradır ve gerçek dışıdır” diyen Aydın, “Bu iftirayı atan ve yayanlar hakkında yargıda hesabı sorulacaktır” ifadesini kullandı.

koray-aydın-1000x700-1

Aydın, açıklamasına şöyle devam etti: “’Beşli Çete’ kavramını ilk kez ortaya atan ve Türk kamuoyuna mal eden İYİ Parti ve cesur liderimiz Sayın Meral Akşener'dir.

Türk milleti emin olsun, İYİ Parti iktidarında ‘Beşli Çete’den, ülkemizin kaynaklarını yağmalayanlardan ve yolsuzluk yapanlardan mutlaka hesap sorulacaktır.

‘Beşli Çete’ temsilcisi ile görüştüğüm yönündeki alçakça iftiraların tam da İYİ Parti'nin dayatmalara boyun eğmediği, cesurca bir dik duruş sergilediği ve kendi yolunu çizdiği bir zamanda gündeme getirilmesini, büyük Türk milletinin şaşmaz vicdanına ve takdirlerine sunuyorum.”