Danimarka'da Andreas Cornelius şaşkınlığı yaşanıyor. Trabzonspor'dan 6 milyon euro karşılığında Kopenhag'a dönen deneyimli forvet kadro dışı kaldı. Ülke basınında Andreas Cornelius'la ilgili bu karara anlam verilemezken 29 yaşındaki golcünün akıbetinin ne olacağı belirsizliğini koruyor.

6 MİLYON EUROYA GERİ DÖNDÜ

Andreas Cornelius yeni sezon öncesi sürpriz bir şekilde Trabzonspor'dan ayrılmıştı. Bordo-Mavililerin tarihi şampiyonluğuna 15 gol, 5 asistlik katkı veren Danimarkalı forvet, altyapısında yetiştiği Kopenhag'a 6 milyon euro karşılığında geri dönmüştü.

GOLCÜ OYUNCU KADRO DIŞI KALDI

Eski takımına döndükten 2 gün sonra Silkeborg maçına ilk 11'de çıkan Andreas Cornelius, 6 Eylül tarihinde Şampiyonlar Ligi'ndeki Borussia Dortmund maçına da yine ilk 11'de başlamıştı. Her iki maçta da skor katkısı veremeyen Andreas Cornelius'la ilgili bu maçın ardından beklenmedik bir karar alındı.

cornelius-25092022e78a77f8

DANİMARKA, CORNELİUS'U KONUŞUYOR

Jacob Neestrup tarafından kadro dışı bırakılan Andreas Cornelius; Odense, Sevilla ve Midtjylland müsabakalarının kafilesinde yer almadı. Cornelius'la ilgili verilen bu kararın gerekçesi belirsizliğini korurken söz konusu gelişme Danimarka basınında da geniş yankı buldu.