Güney Amerika ülkesi Kolombiya, Türkiye'ye yardım ekibi gönderen ülkeler arasındaki yerini aldı.

Bogota yönetimi, afetzedelere destek için Türkiye'ye 20 kişilik uzman ekip gönderdi.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ekip, Türkiye'de 11 gün kalacak ve depremzedelere yardım ve destekte bulunacak.

45 kişilik ekip yolda
20 kişilik uzman ekibe özel eğitimli 8 köpek de eşlik edecek. Birkaç gün içinde 25 kişiden oluşan bir acil sağlık ekibinin de görevlendirilmesi planlanıyor.

Ulusal Afet Risk Yönetimi Birimi (UNGRD) Direktörü Genel Direktörü Javier Pava, El Dorado Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında, deprem bölgesindeki çalışmalara destek için görevlendirildiklerini söyledi ve ekledi:

"Ne gerekiyorsa yapacağız"
Orada deprem felaketinden etkilenen bölgelerde, insanlara faydalı olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Cumhurbaşkanımız Gustavo Petro adına bir kez daha depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine dayanışmamızı sunuyoruz. Her zaman kardeş Türk halkının yanında olacağız.

"Teçhizatlarıyla Türkiye'ye uğurluyoruz"
Kolombiya ordusu arama kurtarma ekibi yetkilisi Albay Juan Fernando Carmona Cardona, "Bugün bir grup kahramanı, tam takım teçhizatlarıyla Türkiye'ye uğurluyoruz." dedi.

Uluslararası yardım çağrısının Kolombiya tarafından kabul edildiğini hatırlatan Cardona, şöyle konuştu:

Türkiye, 6 Şubat'tan bu yana büyük deprem felaketiyle karşı karşıyadır. Arama kurtarma ve sağlık ekibimiz, özel eğitimli 8 köpekle halen enkaz altında olanları tespit etmek için orada olacak.

Kolombiya hükümetine teşekkür
Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun da katkısından dolayı Kolombiya'ya teşekkür etti:

Depremin yayıldığı alan çok geniş, dolayısıyla çok sayıda ekibe ihtiyaç olduğu bilgisi geldi. Kolombiya hükümetine verdikleri bu destekten ötürü çok teşekkür ederiz. Stratejik ortağımız Kolombiya'nın bu katkısı bizleri çok mutlu etti. Sahada muhakkak gerekli katkıyı sağlayacaklardır.

"Oradaki insanlara faydalı olacağız"
UNGRD ekibinden Francisco Gomez de son derece profesyonel bir ekiple yola çıktıklarını belirterek, "Görevimizi en iyi şekilde yapıp oradaki insanlara faydalı olacağız." diye konuştu.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından Büyükelçi Sun, UNGRD ekibine teşekkür ederek, onları Türkiye'ye uğurladı.