Trabzonspor , UEFA Avrupa Ligi H Grubu beşinci haftasında Kızılyıldız'ın konuğu oldu. Gruptaki ilk maçında Macaristan'ın Ferencvaros takımına deplasmanda 3-2 mağlup olan Karadeniz ekibi, evinde Kızılyıldız'ı 2-1'le geçerken, deplasmanda ise Monaco'ya 3-1 kaybetmişti. Son olarak ise Bordo-Mavililer, Monaco'yu 4-0 mağlup etmişti.

Temsilcimiz, Sırbistan deplasmanında Kızılyıldız'ı mağlup ederek gruptan çıkma yolunda önemli bir adım atmak istiyordu. Ancak planlar tutmadı. 34'te Enis Bardhi direğe takıldı, 37'de Aleksandar Katai takımını öne geçirdi. Trabzonspor'un cevabı ise gecikmedi. 2 dakika sonra Anastasios Bakasetas ağları sarstı ve takımla soyunma odasına 1-1'le gitti.

KIZILYILDIZ - TRABZONSPOR MAÇ ÖZETİ TIKLA İZLE

Bu kez Hamsik...

İkinci devreye de Bordo-Mavililer hızlı başladı. 56'da direkler bu kez Marek Hamsik'e izin vermedi. 64'te eski Karagümrük'lü Aleksandar Pesic sahneye çıktı ve Karadeniz temsilcisini yıkan golü attı. 

Yara aldı

Trabzonspor böylece iki kez direğe takıldığı maçta Kızılyıldız'a 2-1 kaybetti ve gruptan çıkma yolunda yara aldı. Öte yandan Fırtına'nın Avrupa'da bin 161 günlük deplasman zaferi hasreti de devam etti.

İkinciliği kaptırdı

Grubun diğer maçında Ferencvaros-Monaco maçı 1-1 sona erdi. Bu sonuçlarla Ferencvaros 10 puanla liderliğini sürdürdü, Monaco 7 puana yükselip 2. sıraya çıktı. Trabzonspor ile Kızılyıldız da 6'şar puanla grupta yer aldı.