CHP'nin çözüm odaklı politika izleyen bir parti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Siz sorunu dile getirin, çözümü de söyleyin, saray iktidarı çözümü bilmiyor siz bizi dertten kurtarın diyorlar. Türkiye'de yaşayan her vatandaşı yaşadıkları dertten kurtaracağız, bu ülkeye huzuru, adaleti getireceğiz" dedi.

Vatandaş emeğinin karşılığını istiyor, eşitlik istiyor, hak istiyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Adamanına göre muamele istemiyor. Torpil yoksa kamuda iş bulamazsın, bu artık toplumun her kesimine yerleşmiş bir kural halinde. 20 yıllık iktidarın Türkiye'yi getirdiği nokta bu. Buradan Türkiye'yi çıkarmamız lazım" diye konuştu.

Mülteci konusu

Vatandaşın mülteci ve sığınmacılar konusunda şikayetleri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "En geç iki yıl içinde onları özgür iradeleriyle ülkelerine göndereceğiz. İktidar sahipleri yabancıların burada kalmasını istiyor. Bu Türkiye'nin geleceği için çok büyük bir sorun, asıl 'beka' sorunu budur. Bunlar yarın çoğalacaklar ve bu insanların hiçbirinin sosyal güvenliği olmayacak.  Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum: 3 milyon 600 bin Suriyeli'nin buraya gelişine kim imkan verdi? Yabancılardan şikayet ediyorsan, işimi elimden aldı diyorsan, sandıkta Altı Ok'un altında mühürü basacaksın. Göreceksin mülteciler 2 yıl içinde ülkelerine gidecekler" dedi.

SADAT reklamı

Kılıçdaroğlu, TV100 yayınında SADAT'ın reklamının yayılması ile ilgili de şunları kaydett:

Silahlı insanların olduğu reklamla güya beni tehdit ediyorlar, o resimdeki mesaj net. Sizin için geleceğiz diyorlar. Beyefendiler benim için gelecekmiş. Bu paramiliter artıklar, daha büyük bir resmin sadece bir parçası. Her şeyin temelinde aslında tek bir şey var. Doymayacakları kadar çok para. Halkımızdan çalınan bir para. Bu parayı çalan beşli çeteler var. Beşli çete dediğime bakmayın, bunların kod ismi beşli, aslında sayıları binlerce. Kuruşu kuruşuna uzman arkadaşlarıma hesaplattım. Bu saray iktidarı sırasında hazineden bunlar ne kadar para çaldılar? 418 milyar dolar. Bu iktidar döneminde mafya artıklarının çaldığı, 418 milyar dolar. Sizden 418 milyar doları iktidarımızda tahsil edeceğiz ve alacağız.

Önce benimle konuşup anlaşmak istediler, kapıyı yüzlerine kapattım. Bir sonraki aşamaya geçtiler. Bu işin içinde bazı medya organlarını da soktular. Bunların hapislerden çıkan mafya artıkları var. Satın alınan araştırmacıları, medya ünlüleri, gazetecileri var. Muhalefetten görünüp bunların değirmenine su taşıyan insanlar da var. Anlamadıkları bir şey var: Bay Kemal yolundan asla ve asla dönmez. Silah ve suikast tehditleri aşamasına geldiler.  Akıllarınca son uyarılarını yapıyorlar. Uzun süredir bu tehditler var. Bu mafyaya, bu paramiliter yapılara seslenmek istiyorum: Be şerefsizler, be müptezeller, be çakallar siz mi beni korkutacaksınız! Sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim. Allah nasip eder de yaşarsak, hayatınız boyunca görüp göreceğiniz en büyük kabus olmaya devam edeceğim. Trolleriniz beni yolumdan çeviremez. Eğer bana bir şey olursa, halkıma emanetimdir o 418 milyar doları siz tahsil edeceksiniz! Gençlerimizin parasıdır o para. Her kuruşunu tahsil edeceksiniz. Benim size vasiyetimdir bu! 418 milyar doları bunlardan alacaksınız.