Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği açılış törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar'dan övgüyle söz etti.

Kılıçdaroğlu, "Hepinizin huzurunda 'Adana gibi başkan' dediğiniz Zeydan Başkanı yürekten kutluyorum" diye konuştu.

"İktidarı siz değiştireceksiniz"

Açıklamalarında yaklaşan seçime de değinen Kılıçdaroğlu, "Seçimde karne önünüze gelecek. Notları siz verecek, iktidarı siz değiştireceksiniz. Bütün Türkiye'ye söz veriyoruz; Türkiye'nin bütün sorunlarını çözeceğiz. Adana'dan söz veriyorum hepinize; bu ülkeye adaleti getireceğim, adalet ya gelecek ya gelecek" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Hiçkimseyi düşüncesinden ötürü yargılamayacağız. Gazeteler etik kurallar çerçevesinde iktidarı eleştirecekler. Gençler tweet attığımda başıma bir şey gelecek mi diye düşünmeyecek. Sevgili gençler sizin hayalleriniz bu kardeşinizin hedefi olacaktır. Onların tamamını gerçekleştireceğiz.

7 buçuk milyon genç Türkiye'nin kaderini değiştirecek. Hedefimiz çağdaş uygarlığı yakalamak ve aşmak.  Kadınların kılık kıyafetine siyaset müdahale etmeyecek. Onların başında, sırtında olan siyasi vesayeti kaldıracağız.  Temel hedefimiz katma değeri yüksek ürünlere üretmek.

Yetkiyi verin Türkiye'yi değiştirelim, yetkiyi verin Türkiye'yi verin Türkiye'yi büyütelim, yetkiyi verin sanayicinin, esnafın, gençlerin yüzü gülsün. Türkiye'nin önü açık, açacak olan sizlersiniz. 

Karalar: Genel başkanımızın önderliğinde ve cumhurbaşkanlığında bu yönetim biçimi bütün Türkiye'ye yayılacak

ABB Başkanı Zeydan Karalar da yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nın belediyelerinin başalarılarını vurguladı.

Karalar şunları kaydetti:

Borcu gelirinin 4 katı olan bir belediyeye gelmişim. Tabloyu Adanalı kardeşlerimle paylaşmam gerekiyordu. İlk önce sıkı mali disiplin uygulamak gerekiyordu. Yaptığımız çeşitli uygulamalarda kenti 400 milyon daha az para öder hale getirdik. Üzerine eklediğimiz 600 milyon lira olan kendi 1 milyar lira daha fazla kazanır hale getirdik.

2021 yılında Adana’nın vergisi 1 milyardı. İş insanlarına giderek gelirimizi artırmaya çalıştık. Şu anda Adana’nın vergi geliri 3 milyar lira.

Nasıl bir yönetim sergilediğimizi, Millet İttifakı’nın belediye başkanlarının nasıl mentalite ile çalıştığını anlatmak durumundaydık. Borç çoktu diye hizmeti aksatmadık. Hangi belediyeye bakarsanız bir önceki dönemden 2-3 kat daha hizmet yapmışız.

Parayı halk için, hizmet için kullanırız. Parayı açılmamış kuyulara, alınmamış saatlere de vermeyiz. Sayın genel başkanımızın önderliğinde ve inşallah cumhurbaşkanlığında bu yönetim biçimi 01'den 81'e kadar Millet İttifakı'nda bütün Türkiye'ye yayılacak. Nasıl ki biz 3 senede borç batağından çıkartmışsak, belediye size taahhüt ettiğimiz gibi gelirine kavuştuysa Türkiye bütçesi de böyle olacak. Bizim aşkımız ülke aşkı, millet aşkı, Adana aşkıdır. Batan gemiyi yüzdürdük, bu işlerin tamamını bir tek borç yapmadan yapar hale geldik.          

Şehit ailesine ziyaret

Diğer yandan Kılıçdaroğlu açılış töreni öncesi 26 Eylül’de Mersin Tece Polisevine düzenlenen silahlı terör saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Sedat Gezer’in Mersin’de yaşayan ailesini bugün ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, şehit Gezer’in ailesine başsağlığı diledi.