Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ‘Toplu Açılış ve Proje Lansman’ töreninde konuştu.

"KKTC'Yİ ÇEKİM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRMEK ORTAK HEDEFİMİZDİR"

KKTC’deki ekonomik gelişimi kalıcı hale getirmek için ulaştırma yatırımlarına devam ettiklerini kaydeden Karaismailoğlu,  “KKTC’yi Doğuakdeniz’de çekim merkezine dönüştürmek hepimizin ortak hedefidir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türkünün huzur, refah, kalkınma güvenliğini sağlamasıyla hukukun korunması için üzerine düşeni yapmayı hep ön planda tuttuğunun altını çizen Karaismailoğlu,  “Karayolları Master Planı’nda toplam 602 km anayol yapıldı ve halkın hizmetine sunuldu. Protokol gereğince Karayolları Master Planı revize edildi” dedi.

 Tüm yolları iyileştirdiklerini ifade eden Karaismailoğlu,  bin 651 km uzunluğundaki yol ağının bin 79 km’sini 3’üncü sınıf yolların oluşturduğunu söyleyerek,  İlk etapta onarım ihtiyacı tespit edilen 322 km’lik yolun ıslah edildiğini ve sürüş güvenliğinin artırıldığını belirtti.

"KIBRIS-TRABZON UÇAK SEFERLERİ ARALIK AYINDA BAŞLAYACAK"

Karaismailoğlu, kamu kurumlarının verimliliğini artırmak ve dijital ekosistemi hayata geçişini kolaylaştırmak için kardeş ülkelerde de çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek, Kıbrıs-Trabzon uçak seferlerinin Aralık ayında başlayacağını müjdesini verdi.

Kıbrıs Postası