Haberlobi - Haber Servisi // Ünlü şarkıcı Hülya Avşar, kendisine yöneltilen ekonomi ile ilgili soruya "Gerekirse simit yiyeceğiz ve bugünleri atlatacağız" şeklinde yanıt vermişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Avşar'ın açıklamalarına karşılık, "Hülya Avşar kim? Sanatçı mı? Sanatçılılığı tartışılır. Yalakadan sanatçı olmaz. Herkes bunu böyle bilmeli. Gücün karşısında eğilen kişiye sanatçı denmez. Bütün dünyanın ortak söylemidir bu. Sanatçı aykırıdır, aykırılığın umududur sanat" dedi.

Hülya Avşar ne söylemişti?

Ünlü şarkıcı ülke ekonomisi ile alakalı, “Ekonomik krizin herkese ve her kesime mutlaka yansıması oluyor. Benim bildiğim bir tek şey var. Türkiye’de hatta şimdiki duruma göre dünyada eğer hayattaysan, mutlaka bu tür günleri, bu zamanları öngörüp biraz daha farklı yaşam çizmek lazım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. ‘Bu saatten sonra simit mi yiyeceğiz’ falan. Gerekirse yenecek ama bu günler de biraz kolay atlatılacak. Biraz bizim bu işi bireysel halletmemiz gerekir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.