Öncelikle şunu belirtelim; son 70 yıllık süreçte popüler bir Yunan dansı haline gelmiş olsa da aslında Sirtaki bir Arnavut dansıdır.

Bu kısa bilgiselden sonra maçın kritiğine geçebiliriz.

Başlıkta da belirttiğim gibi bu hafta Bakasetas'ın muhteşem füzesi ve penaltısı yani kısaca Sirtakisi ile 3 puanı aldık. Sahada olduğu sürece iyi bir oyun çıkardı, çilingir görevini başarı ile yerine getirdi. Sahaya girip taşkınlık yapan Kayserili taraftar karşısında da güzel ve sağ duyulu bir duruş gösterdi. Teşekkürler Bakasetas.

Maçın geneline baktığımızda şanssız olduğumuzu da söyleyebiliriz. Direkten dönen şutlar ve kaçan pozisyonlar yine ah vah dedirtti. Biraz da acelecilik ve acemilik vardı sanki.

Özellikle Nwakaeme tek vuruş yerine soluklanıp vurmayı denese ilk yarı daha farklı bitebilirdi. 

Maça sonradan dahil olan oyunculardan özellikle Abdülkadir Ömür ve Berat Ayberk Özdemir'e özel bir parantez açmak gerekiyor. Abdülkadir ileri uca müthiş bir hareketlilik  getirirken Berat geriyi güzel toparladı. Özellikle ikili mücadelelerdeki isteği ve arzusu inanılmazdı Berat'ın. Milli Takıma davet edilmek ekstra motivasyonve moral sağladı sanırım.

Aferin çocuklar, ayağınıza sağlık.

Oyunun genelinde etkili olan taraf Trabzonspor'du. Kayseri de istekliydi ama maçın hakkı daha çok pozisyona giren daha çok arzulayan Trabzonspor galibiyetiydi ve öyle de oldu.

Milli maç arasından önce gelen galibiyet mutlu ve huzurlu bir ara geçirmemize vesile olacaktır. Rakiplerimiz puan kaybeder ve haftayı lider tamamlarsak o da kaymaklı ekmek kadayıfı olur.

Hamsik de övgüyü hak eden oyunculardandı. Tecrübesi ve soğuk kanlılığı ile sahaya dinamizm katıyor. Gerek disiplini gerekse çalışma azmi özellikle genç oyuncular tarafından örnek alınmalı.

Genç oyuncumuz Ahmetcan Kaplan da hiç sırıtmadı, sanki 40 yıllık defans oyuncusu gibi kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı. Senin de ayağına ve yüreğine sağlık çocuk.

Genel olarak olumsuz diyebileceğimiz bir oyuncumuz olmadı bugün. Maçın bazı anlarında gereksiz baskı yedik ama savuşturmayı becerdik. Özellikle sayısal üstünlük ile çıktığımız kontra ataklarda daha dikkatli ve kontrollü olabilirsek rahat skor üretebiliriz. Biraz heyecanlanıyoruz sanki, gerek yok. Bir de kaleciyle karşı karşıya pozisyonları artık atalım ya ne olur. Sinir sahibi oluyoruz durduk yere. Son 4-5 haftadır kaçıncı karşı karşıya kaçırış bu kardeşim, biz de insanız ya.

Neyse, yazarken gerildim bir de izlerken neler oluyor siz düşünün. Trabzonspor taraftarı olmak zaten zor iş, düşünceleri yazıya dökmeye çalışan bir Trabzonspor taraftarı olmak çok daha zor.

Bu yazımızı da kısmen sakin kalmayı başararak sonlandıralım ve ne olur bu sefer Milli ara dönüşü puan kaybetmeyelim. Zira daha önceden de değinmiştim bu Milli aralar bize pek uğurlu gelmiyor.

Güzel bir ara ve 3 puanlı bir dönüş diliyorum.

Saygılarımla.