Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, Trendyol Lojistik Merkezin sadece Trabzon’a değil bütün dünyaya hizmet edeceğini kaydederek, yapacakları çalışmalarla, verecekleri teşviklerle farklı dünya markalarını Trabzon'a getireceklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Trendyol Lojistik Merkezi’nin açılışına katıldı. Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesine katkılarda bulunmanın önemli görevleri olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, Türkiye’de önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. 

Karaismailoğlu, “Dünyanın en büyük e-ticaret markalarından bir tanesi Türkiye'den çıktı ve hem küresel bir marka olarak hem de küresel ortaklarıyla beraber bütün dünyaya hizmet götürmektedir. Dünyada, Türkiye'yi temsil eden önemli markalardan bir tanesi oldu. Trendyol'un Trabzon'da böyle modern bir tesis kurması, bütün bölgeye ve dünyaya buradan e-ticaret yapması bizim gurur verici işlerimizden. Hem buradaki gençlerimize yeni istihdam alanları üretmesi açısından hem de Trabzon'da, Karadeniz Bölgesi’nde üretilen ürünlerin dünyanın bütün bölgelerine hızlı bir şekilde e-ticaret yoluyla aktarması açısından çok önemli” ifadelerini kullandı. 

PROJELERİMİZLE DAHA KOLAY ULAŞILABİLİR HALE GELDİK 

Üretimin artması ve bunun sonucunda da istihdam alanlarının geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Karaismailoğlu, bu konuda önemli planlamaları olduğunu söyledi. Bütün Türkiye'de olduğu gibi Karadeniz Bölgesi'nin de cazibe merkezi olması için önemli yatırımları olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, hem bölgenin hem de sanayinin gelişeceğini kaydetti. Yıllardır yapılan projeler doğrultusunda Türkiye’yi, şehirleri ve Trabzon’u daha kolay ulaşılabilir hale getirdiklerine işaret eden Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Dünyanın en büyük mega projelerinden biri olan Zigana Tünelimizi açtık. Bölgemizdeki bu lojistik koridorlarının önemli bir aksına bir nefes borusu olarak açtık. Devamı da gelecek. Kaliteli yatırımlarla, ulaşım sektöründeki gelişmelerle bu bölgeye daha çok yatırımcı çekeceğiz. Karadeniz sahil yolundaki sıkışmaları da ortadan kaldıracak Güney Çevre Yolu’nun temelini attık. Karadeniz sahil yolunda buluştuğunda burası lojistik anlamda hem uluslararası trafiğin hem de şehir içi trafiğin birbirinden ayrılması nedeniyle de önemli bir çekim merkezi olacak. Trendyol Lojistik Merkezi, 10 bin metrekarenin üzerinde bir alan. Yaklaşık 300 kişi istihdam edecek. Gençlerimiz burada çalışacak. Kısa vade de buranın gelişen şartlarıyla birlikte Aktarma 1500 kişi istihdam yaratma kapasitesi var. O günleri de kısa zamanda göreceğiz.” 

LOJİSTİK MERKEZ BÜTÜN DÜNYAYA HİZMET EDECEK

Lojistik Merkezin sadece Trabzon'a hizmet etmeyeceğinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu, “Bütün dünyaya hizmet edecek ve Trabzon'dan aldığı hizmeti dünyaya aktaracak. Dolaylı olarak buraya ekonomik faydalar sağlayacak” ifadelerini kullandı. “Dünya markalarının Trabzon’da olması ve şehrimizin adının bu markalarla anılması bizim için çok kıymetli” diyen Karaismailoğlu, yapacakları çalışmalarla, verecekleri teşviklerle farklı dünya markalarını Trabzon'a getirmenin asli görevleri olacağını söyledi. 

Bakan Karaismailoğlu, “O yüzden hep birlikte beraber üreteceğiz, beraber satacağız. Sonucunda Trabzon kazanacak, Trendyol kazanacak, Türkiye kazanacak. Türkiye'nin ismini gururla dünyanın her tarafında dalgalandırmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakan Karismailoğlu, ardından Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Karaismailoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Sakarya ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.