Haberlobi - Haber Servisi // 1 Eylül'de av sezonunun açılması ile beraber balıkçıların yoğun av mesaisi de sürüyor.

Limanlardan açılan balıkçılar, bu av sezonunda palamut bereketi ile karşılaştı. Tezgahlarda 25-30 TL civarında satılan palamutlar balıkseverleri memnun ediyor.

Palamut'un bol olduğu bu av sezon da balıkseverler için palamut balığı ile yapılabilecek nefis yemek tariflerini derledik...

SOSLU PALAMUT
Yalnızca 6 malzemeden oluşan soslu palamut, soya sosu ve limon suyu ile marine edilir. Aroma katmak için taze kekik ilave edilir. Soslu palamutun porsiyonu, ortalama 210 kaloridir.

soslu-palamut

Tarifi için tıklayınız

PALAMUT TAVA
Palamutlar tavada kızartılmadan önce, tuz ile ovulur. Daha sonra una bulanır ve yapışmaz yüzeyli tavada pişirilir. Palamut tava, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

palamut-tava-1000x700

Tarifi için tıklayınız

PALAMUT DOLMASI
Palamut dolması, palamut ile yapılan en farklı yemeklerden biridir. Balığın içi soğan, maydanoz, sarımsak ve domates ile doldurulmasıyla hazırlanır. Közlenmiş biber eşliğinde servis edilir.

palamut-dolması

Tarifi için tıklayınız

PALAMUT BUĞLAMA
Palamut buğulama, patates, pırasa ve havuç ile hazırlanan bir yemektir. Pilav tenceresine eklenen palamut ve sebzeler, kısık ateşte pişirilir. Buğulama yapımında kullanılacak balıkların kılçıkları önceden ayıklanabilir.

palamut-buğulama

PALAMUT PİLAKİ
Pilaki, ince ince dilimlenmiş palamut, domates ve biber ile hazırlanır. Fırında pişirilen palamut pilaki, limon suyuyla zenginleştirilir. Ilık ya da soğuk bir şekilde servis edilir.

palamut-pilaki-1000x700

Tarifi için tıklayınız

PALAMUT KÖFTESİ
Palamut köftesi yapımında, balıklar ilk olarak haşlanır. Daha sonra temizlenir ve ekmek için, çam fıstığı, kuş üzümü gibi malzemelerle karıştırılır. Köfte şekli verildikten sonra tavada kızartılır.

palamut-köftesi-1000x700

Tarifi için tıklayınız

PALAMUT LAKERDA
Palamut lakerda, kaya tuzu, kırmızı soğan ve lime ile hazırlanan bir meze çeşididir. 20 gün boyunca bekletilen lakerda, yemeklerin yanında sunulur. Palamut lakerdanın bir tanesi, ortalama 50 kaloridir.

palamut-lakerda

Tarifi için tıklayınız

PALAMUT PANE
Dış harcı çıtır pane harcı ile kaplanan palamut, kızartma usulüyle pişirilir. Hazırlanan paneler, nar ekşili domates eşliğinde sunulur. Palamut pane, ortalama 30 dakikada hazırlanır.

palamut-pane

Tarifi için tıklayınız

RENKLİ PALAMUT
Tahin ve biberiye ile zenginleştirilen renkli palamut, balkabaklı püre eşliğinde sunulur. Ayrıca turp ve sirke ile zenginleştirilir. Hem göze, hem de damağa hitap eden bir tariftir.

renkli-palamut-1000x700

Tarifi için tıklayınız

TERBİYELİ PALAMUT ÇORBASI
Palamut ile yapabileceğiniz yemeklerden biri de, kış aylarında içinizi ısıtacak palamut çorbasıdır. Patates ve havuç ile zenginleştirilen bu çorba, 40 kaloridir. Diyet listeleri için de uygundur.

terbiyeli-palamut-çorbası

Tarifi için tıklayınız

FIRINDA PALAMUT
Bol soğan ve maydanoz eşliğinde pişirilen fırında palamut, 30-35 dakika gibi kısa bir sürenin ardından sofralardaki baş köşeyi alır. Palamutların kurumasını önlemek için, sıvıyağ ile marine etmeyi unutmayın.

fırında-palamut

Tarifi için tıklayınız

KAĞITTA PALAMUT
Soğan, domates ve zeytin ile hazırlanan kağıtta palamut, yağlı kağıdın içerisinde pişirilir. Kokusunu bastırmak için, bir adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz.

kağıtta-palamut-1000x700

Tarifi için tıklayınız

KIZARMIŞ ÇUBUK PALAMUT
Okurumuzdan gelen kızarmış çubuk palamut, yalnızca 4 malzeme ile hazırlanır. Kızarmış çubuk palamut tarifini, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

kızarmış-çubuk-palamut

Tarifi için tıklayınız

PALAMUT SİLKMESİ
Palamut silkmesi, palamut, patates ve soğan ile hazırlanan bir yemektir. Baharatlarla zenginleştirilen bu yemek, limon dilimleri ile birlikte sunulur.

palamut-silkmesi

Tarifi için tıklayınız