Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Özellikle çocukların büyük bir heyecanla beklediği kar yağışı haberi geldi. İstanbullulara müjde! Silivri'de dün akşam kar yağışı başladı. Kar yağışının önce yüksek kesimlerde etkili olması beklenirken, önümüzdeki hafta sonu ise kent geneli beyaz örtüyle kaplanabilir.

Meteoroloji 29 Ocak 2023 Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Beklenen kar yağışı ay sonu itibarı ile Türkiye genelinde etkisini göstermeye başladı. Sıcaklıkların 3 ila 5 derece daha düşmesi beklenirken yurt genelinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerde kar etkili oluyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.