Firmaların; mal ve hizmet alımı, maaş ödemesi, işletme giderleri, ofis malzemesi, ekipman, yazılım, donanım alımlarının finansmanı için belge karşılığında kullanabileceği krediler, en fazla 500 bin TL tutarında ve 60 ay vadeli olacak. Kredi, ilk 6 ayı anapara ödemesiz olacak şekilde aylık eşit taksitlerle geri ödenebilecek.

YÜZDE 13.5 SABİT FAİZ

36 ay vadeye kadar yıllık yüzde 13.5 sabit faizle, 36 ay üzeri vadelerde ise; TLREF+3 faiz oranı uygulanarak kullandırılacak krediyle bilişim ve yazılım sektöründe faaliyet gösteren firmaların istihdam seviyelerinin korunarak artırılmasına; rekabet ve yenilikçilik yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. İşletme kredisi mahiyetindeki Tekno Girişimci Destek Kredisi’ni kullanacak firmalardan, kredi vadesi boyunca mevcut istihdam seviyelerini korumaları veya artırmaları isteniyor.

GİRİŞİMCİLER İÇİN ÖZEL

Teknokent ve Teknopark gibi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nde faaliyet gösteren girişimciler ile TÜBİTAK, KOSGEB veya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarının teknoloji odaklı hibe/destek programlarından yararlanmaya hak kazanmış girişimciler bu krediden faydalanabilecek. Krediye, bankaların şubelerinin yanı sıra; resmi internet siteleri üzerinden de başvuru yapılabilecek.