Trabzon’da Kahramanmaraş Caddesi Yayalaştırma ve Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında zemine uygulanan “dökme agrega” isimli taş malzeme ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

“Dökme agrega” isimli malzemenin teminini yapan firma yetkilileri Trabzon’a gelerek incelemelerde bulundu.

ŞEHRE GELEREK İNCELEDİLER

Beklemedikleri bir durumla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden firma sahibi İrfan Tunga, istenmeyen bu durum karşısında malzeme temin eden firma olarak gerek belediyeden, gerek uygulamayı yapan firmadan gerekse de Trabzon halkından özür diledi.

Tunga, mağduriyetin ve zararın karşılanması adına tüm sorumluluğu üstleneceklerini, hatalarını kabul ettiklerini belediyenin kasasından hiçbir ücret çıkmadan turizm sezonunu etkilemeyecek şekilde 5-6 günlük bir çalışma ile işi düzelteceklerinin sözünü verdi.

HATA BİZİMDİR

Firma sahibi Tunga şu ifadeleri kullandı;

“Uyguladığımız malzemenin karışımı ile ilgili bazı sıkıntılar nedeniyle yaşanan çözülme ve bozulmalar tarafımızdan tespit edilmiştir. Biz Trabzon’da belediyemize ve belediyemizin bu işi verdiği yüklenici firmaya hatamızı kabul ettiğimizi belirttik. Trabzon’a bu malzemeyi verirken caddede yaya yoğunluğunun bu kadar artabileceğini doğruyu söylemek gerekirse tahmin edememiştik.

Her ne kadar bize bütün rakamlar şeffaf bir şekilde söylenmiş olsa da biz rakamları alanın genişleyeceğini hesap edip çarpı 5 katı kullanım olabileceği riskini de göz önünde bulundurup buna göre 5+5 yıl garanti verdik. Fakat Kahramanmaraş Caddesi yoğunluğu bizim hesaplarımızın da çok çok üzerinde oldu. Çok beğenildi ve kullanım yoğunluğu 5 değil 30 kat arttı.

TÜM MASRAFI ÜSTLENİYORUZ

Ayrıca uygulama sonrası da mevsim şartları beklediğimiz gibi gitmedi. Aşırı yağışlar sezonu kaçırmamak ve esnafı mağdur etmemek için acele edildi. Tüm bu nedenler arttırılabilir, sayılabilir. İstenmeyen bir görüntü oluştu. Biz firma adına tüm şehirden belediyemizden ve belediyemizin ihale ettiği firmadan özrümüzü diledik. Hatamızı kabul ettik.

Burada belediyemize hiç yük olmadan yapılacak yeni bir düzenlemenin tüm masrafını üstleniyoruz, hatayı üstleniyoruz. Trabzon’a yakışır bu alanın uzun yıllar sağlam bir şekilde kalması için yeni bir karışım ile yeni bir malzemeyle işi neticelendireceğiz.

5-6 GÜNDE TAMAMLANACAK

Düşünüldüğü gibi uzun süren bir çalışmada olmayacak. 5-6 günde burayı çok güzel bir şekilde aynı tonlarla, aynı renklerle fakat daha dayanıklı bir karışım kullanarak belediyemizi aynı garantileri vererek tamamlayacağız. Ne belediyemizin ne de ihaleyi alan firmanın cebinden tek kuruş çıkmadan hatamızı telafi edeceğiz.”