O ATAMAYI EMNİYETÇİ NASIL YORUMLADI?

Resmi Gazetede bugün yayınlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 10 ilin emniyet müdürü merkeze alındı, 33 ile yeni emniyet müdürü ataması yapıldı.

Bunlardan bir tanesi de Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper oldu.

Ataması ile alakalı köşemizde gün içerisindeki gelişmelere bakarak bir kaç tane iddiayı, kulislerde en çok konuşulanları yazdık. Bu yazdıklarımızın içerisinde bazıları çok konuşuldu, tartışıldı.

Öncelikle Sudan'a İçişleri Müşaviri olarak atanması ne demek diye emniyetçi birine sorduk. İşlerden anlayan birine..

Şöyle dedi;

Rütbesi açısından iyidir güzeldir, maaşı da iyidir. Lakin siyasi bir şeyler düşünüyorsa, emekliliğinde sivil hayatta bir şeyler düşünüyorsa, bu atama o’na hiç yaramadı!

Bundan sonra bir kaç yıl orada kalır ve unutulur gider!

İşte böyle yorumlandı!

METİN ALPER’İN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN 3 İDDİA VARDI 4 OLDU

Dün bu köşede bir şeyler yazmıştık. Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper’in neden görevden alındığıyla alakalı ortaya atılan bir kaç iddiayı derlemiştik.

Şunlardı;

1- Trabzonspor konusunda Ünal Karaman’ın yanında yer alması ve o gün Yönetime karşı eylem yapan kulübe giden taraftarları engellememesi ve yetersiz kalması! O gün hatırlayın kulübe 3 bin civarında taraftar yürümüştü. Emniyet Müdürü Metin Alper de üniformasıyla olay yerine gelmişti. Kulübün önünde tellere çıkan taraftarlar oldu! Trabzonspor şampiyonluk kaybettiğinde bile böyle bir şey olmadı! Tarihte yok. Ki bu olay sonrası Metin Alper ile Ünal Karaman’ın sıkı dostluğu epey konuşuldu Trabzonspor koridorlarında..

2- Metin Alper döneminde Trabzon Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabında Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’nı kaldırmasının ardından yapılan operasyonda yakalanan mermilerle “Andımız” yazıldığını gösteren fotoğraf paylaşılması yeniden gündeme geldi. Alper'in Sudan Hartum'a atanması üzerine andımız konusu yeniden tartışılıyor. Çünkü Andımız meselesinde sanki iktidara yani AK Parti’ye karşı bir hamle olarak yapıldığı yorumları başkent kulislerinden kulağımıza geldi. Bu da Trabzon’dan alınmasına bir sebep olarak gösteriliyor.

3- Yomra ilçesinde yaşanan saldırı olayında maskeli bir kişi Yomra Belediyesi önünde bir sabah Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a ateş açtı. Olay 24 saat içerisinde çözüldü. Zanlı, azmettirici yakalandı dendi. İfadeler ortaya çıktı. Ama bu olayla alakalı yine eleştiriler bitmedi! Asayiş sorunu şehirde arttı dendi, asıl azmettiriciler yakalanmadı dendi.

Bu da görevden alınmasında bir gerekçe olarak sunuldu.

4- Bunu ilk kez yazıyoruz. Hatırlarsanız Trabzon’da AK Parti’ye İl Başkan adayı olan Metin Kaya olayı vardı.

Bu konuda ciddi şekilde kamuoyunun gündeminde kaldı. İnanılmaz gündem oldu. İşte bu olayda ipi çekildiği, aslında daha önce görevden alınacağı çünkü yetersiz kaldığı belirtildi, iddia edildi.

AK Parti’de belli bir kesim Metin Kaya’nın aday olmaması yada hamle yapmaması için uğraş verdi. O dönemi hatırlayanlar ne demek istediğimizi bilir. Lakin iş epey büyüdü..

Şu 4 madde Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper’in görevden alınmasıyla alakalı iddiaları barındırıyor.

Belki hiçbiri doğru değildir belki bir tanesi belki hepsi!

CHPli yerel yöneticiler ‘andımız’ diyor, Trabzon’da bazı AK Partililer ‘terfi etti’ diyor.

AKÇAABAT MECLİSİNDE MİLLET İTTİFAKI NASIL BİR BİRLERİNE GİRDİ NE OLDU?

Geçen günlerde ilginç bir meclis oturumu oldu. Tartışılan konu yeni otopark yönetmeliği çıkana kadar geçici yönetmelik.

Akçaabat Belediyesi’nde yaşandı.

İmar Komisyonu’nun meclis gündemine getirdiği konuya CHPli Meclis Üyesi Tuncay Demirci, bu geçici yönetmelik Akçaabat İlçesi’nin otopark sorununu  artıracağını, istisna getireceğini ifade etti haklı olarak. Bazı eleştiriler getirdi.

Hatta dediki; tamam mağdur etmeyelim bekleyenleri lakin sınırlandırma getirelim!

Bu konuda  Cumhur ittifakından ses çıkmadı ama anında Millet ittifakının ortaklarından İYİ Partili Aslan Güner’den çok sert tepki geldi.

Yahu bu kadar sinirlenmesi nedendir anlaşılmadı lakin, “Siz benim üyesi olduğum komisyona mı laf ettiniz, ben o komisyondayım, komisyon kararını eleştirerek beni de eleştirmiş olursun” gibi türlü şeyler diyerek sesini yükseltti. Sonuçta eleştiren, yada fikrini söyleyen Millet İttifakında birlikte seçmenden oy aldığınız CHPli meclis üyesi, kendisi de İYİ Partili, hemde Büyükşehir’de İYİ Parti Grup Başkan vekili!

Ve buna rağmen herkesin içinde böyle tepki verdi!

Aslan Güner’i böyle kimse görememişti! Bunda bir tuhaflık var ve araştırıyoruz.

Bu arada CHPli Meclis Üyesi Tuncay Demirci, toplantı sonunda durmadı. Güner’in yanına gitti, “Benimle derdin ne? Zorun ne? Konuşuyorsak partimizin düşüncesini söylüyoruz.” dediği öğrenildi.

İşte diyalog burda bitti.

Bu tartışma çok su kaldırır gibi geliyor bize..

O FİRMAYA EN AĞIR PARA CEZASI VURULDU

Trabzon şehir meydanında elektrik panoları üzerine yöresel desenleri çizen kentin sanatçıları, şehre güzellik katmışlardı. Bu elektrik panoları kimi zaman yaylalarımızla karşımıza çıktı, kimi zaman ise bir tekneyle..

Adile Naşit bile resmedilmişti. Panoların üzerleri bir kalorifer kazancısına ait firma tarafından pisletildi. İlanlar asılarak kapatıldı. Şehir duyarsız kalmadı. Bizde burada kaleme aldık tepkileri. Trabzon Büyükşehir Zabıta ekipleri anında olaya müdahale etti. Bu vurdumduymazlığı, emeğe saygısızlığı, şehre kötülüğü affetmedi. O firmaya 13 bin lira para cezası kesti. Ayrıca o panoların hepsini temizletti.

Bir daha böyle bir şeye kimsenin cesaret etmemesi için en ağır para cezası vuruldu.

Hepsine ayrı ayrı para cezası! Şimdi artık her bulduğu yeri evi sanıp pisletenler buna cesaret edemeyeceklerdir.

ABDULLAH AVCI’YI KİMLER YALNIZ BIRAKMIYOR?

Trabzonspor, TFF Riva Tesisleri’nde kamp yapıyor.

Takımda moraller yüksek. Istediği oyuncuları transfer eden Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın keyfine diyecek yok.

Ayrıca kamp yerinde takımı Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan yalnız bırakmıyorlar.

Dün Djaniny için gelen teklifi birlikte Abdullah Avcı’yla değerlendirdiler.

Abdullah Avcı oyuncunun takıma katkı sağlayacağını, gönderilmemesi gerektiğini savundu. Şu anda top yönetimde.. Bir kaç güne her şey netleşecek.

AYKUT ERDOĞDU’DAN BEŞİKDÜZÜ VE DOMATES PAYLAŞIMI

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP’nin ekonomi masası heyetindeydi. Trabzon’a geldiler. Trabzon’da ekonomiyi konuştular.

40 sektör temsilcisiyle bir araya geldiler.

Giderken uğradıkları Beşikdüzü İlçesi’nden bir tweet attı.

Bu mesajında,

“Trabzon Beşikdüzü…

Son seçimlerde belediyeyi kazandığımız şirin bir ilçe…

CHP kazandığı için tüm imkanları kısılmış, devasa borç bırakılmış ve İller Bankası gelirlerine geçmiş borçları yüzünden el konulmuş…

Kendi yağında kavruluyor…

Ve buram buram medeniyet kokuyor…” ifadelerini kullandı.

Ayrıca bir de domates kasalarını Giresun’de çekti.

Ve şunu yazdı;

“Giresun’un Eynesil İlçesinde küçük bir manav…

Abi işler nasıl dedim…

Verdi…

Veriştirdi…

Cevaplarını buraya yazamam…

Manavda domates, biber patlıcan 7 TL…

Bunların hepsi mevsim ürünü…

Asgari ücretle 25 kasa domates alınabiliyor…

TÜİK’e sorsan enflasyon yüzde 17…”

Otobüste giderken de bir kaç video ile Trabzon ve bölgede neler yaptıklarının değerlendirmesini yaptı.