ATAMALARDA EN DİKKAT ÇEKEN METİN ALPER OLDU

Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararla birlikte 33 ile yeni emniyet müdürü ataması yapıldı, 10 ilin ise emniyet müdürü merkeze alındı. Bu isimler arasında en dikkat çeken kişi ise Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper'di...

Sudan'a atanan Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, özel harekat polislerine yaptığı veda konuşmasında, 'Öğrenci Andı'nın son bölümünü okudu.

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Sudan Büyükelçiliği'ne İçişleri Bakanlığı Müşaviri olarak atanan Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, özel harekat polislerine yaptığı veda konuşmasında Öğrenci Andı'nda yer alan "Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene" sözleriyle veda etti.

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Resmi Gazete'de yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Sudan Büyükelçiliği'ne İçişleri Bakanlığı Müşaviri olarak atandı. Kararın ardından Araklı İlçe Özel Harekat Müdürlüğü'nü ziyaret eden ve polislere veda konuşması yapan Alper, "Bize güvenen, bize inanan, bizim için vergilerinden vermek sureti ile bizim bu imkanlara sahip olmamızı sağlayan milletimizin en necip insanlarına borcumuzu inşallah ödeyeceğiz. Kahraman şehitlerimiz, bizlere hakkını helal etsin. Onların yolunda gidiyoruz. Belki layık değiliz ama onların yolunda, onlar gibi can vermek için hepimiz hazırız. O zaman ne diyoruz? Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene. Allah’a ısmarladık" dedi. 

METİN ALPER'İ BU FOTOĞRAF MI GÖREVDEN ALDIRDI?

Metin Alper'in bugün yayınlanan kararname ile Sudan'a atanmasının ardından sosyal medyada Danıştay'ın Öğrenci Andı'nın okullarda okutulmaması yönünde karar aldığı dönemde Trabzon Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşım gündem olmuştu. Düzenlenen bir operasyonda yakalanan mermilerle 'Andımız' yazıldığını gösteren paylaşım, bugünkü atama kararının ardından sosyal medyada yeniden gündem oldu. Alper'in Sudan görevinin bu paylaşım nedeniyle olup olmadığı soruldu.

ATAMAYLA ALAKALI MUHALEFETTEN TEPKİ

Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’nı kaldırdığı dönemde yapılan operasyonda ele geçirilen malzemelerin sergilediği standın üstüne mermiler ile yazılan “Andımız” yazısını Trabzon Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yayınlanmasıyla gündeme gelen Metin Alper, kararla birlikte Sudan Hartum'a atandı. Bu atama kararına İYİ Partili Mehmet Aslan ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: “Andımıza sahip çıkan Trabzon il emniyet müdürü Metin Alper Sudan'a sürüldü…Hadi Erdoğan’ı anladık ama diğer ortak neden susuyor? Her fırsatta görüşürken bu meselede arayıp “Andımız’ın okunmasını istiyorum” bile diyemedi..”

İYİ Partili Mehmet Aslan da, “Adımıza sahip çıkan Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper Sudan’a sürüldü. (Şaka değil gerçek)

BAKAN VE BAŞKAN BİR ARAYA GELDİKTEN KISA SÜRE SONRA OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan kulislerde gün boyu bazı söylemler daha oldu. İşin ilginç tarafı İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın bir kaç gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyareti de gündeme geldi. Bu atamayla bağı irdelendi.

İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 11 Haziran günü sabah saatlerinde Yomra Belediye Binası önünde silahlı saldırıya uğramıştı. Bu saldırı sonrası Emniyet 24 saat geçmeden hem tetikçiyi hemde azmettiriciyi bulup adliyeye teslim etti. Olaya karışanlar tutuklandı.

Olay sonrası medyada ve bazı yerlerde “Azmettiricinin azmettiricisi var” dendi!  Bir eski gazeteci de konuyla alakalı ifadesi alınmıştı.

TRABZON’DA DA CHP KANADI ADNIMIZ DEDİ

Ortahisar Meclis Üyesi CHPli Cüneyt Zorlu, Emniyet Müdürü Metin Alper’in atanmasını, “Andımıza sahip çıktığı için yapıldı” imasında bulundu.

Zorlu,  “Sn Emniyet müdürümüz Metin Alper görevinden alındı. Öyle anlaşılıyor ki özellikle andımız konusundaki  tutumu bunda etkili oldu. Bir Operasyondan sonra andımız yazısı yazdırdığı  için Sudan a yollandığı anlaşılıyor.  Güler yüzlü ve çalışkan görüntüsü  ile  şehrimizde iyi görüntü bıraktı. Son dönemde gayrimeşru ve adli tüm olayları  çok seri çözüldü. Trabzon'da  sevilen emniyet müdürüne yeni görevinde başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA DA ETKİNDİ VE KELLESİ İSTENDİ

İddialar daha bitmiyor. Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper’in ilk geldiği günden bugüne ciddi şekilde iletişim kaynaklarını açmıştı. Sosyal medyada kurduğu “Trabzon Emniyeti” hesabını da aktif kullandırtıyordu. Her anı kaydettiriyor, her konuda bilgi veriyordu. Andımız meselesinde de böyle oldu ve video paylaştırdı.

Şehirde kimilerine göre, bazı bürokratların, bazı siyasilerin önüne geçtiği, bu nedenle göze battığından ataması istendiği iddia edildi.

Hatta bir emniyetçi, “Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ilke fena tartıştı” dedi.

Evet bir süre o twitter hesabı kullanılmadı sonra kullanılmaya devam etti.

ANKARA İLE ARASI O AN SOĞUMAYA BAŞLADI

Metin Alper’in şöyle de bir özelliği vardı, Trabzonspor konusunda hassastı. Trabzonspor efsane futbolcuları ile sık sık bir araya geliyordu.

İşte asıl bu noktada bomba iddialardan biri başlıyor. Trabzonspor Kulübü’nden olaylı şekilde ayrılan Ünal Karaman hocanın çok samimi dostu olduğu bilinen Emniyet Müdürü Alper’in Trabzonspor yönetimince eleştirildiği biliniyor.

Ünal Karaman’ın ayrılacağı gece hatırlarsanız bir çok taraftar kulübe yürümüştü. Üniformasıyla da Metin Alper Trabzonspor Kulübü’ne kadar gelmişti.

Lakin bazı Trabzonspor’dan isimler, “Ünal Karaman’a sahip çıktı kulübe çıkmadı, bu kadar insan kulübe yürürken nerdeydi” diye de eleştirmişlerdi kapalı kapılar ardında..

İşte asıl iddia burda başlıyor! Metin Alper’in ilk bu noktada Ankara ile arası soğumaya başladığı belirtiliyor.

METİN ALPER’İN TRABZON’DAN AYRILMASINDA 3 İDDİA

Özet olaraK 3 iddia var;

1- Trabzonspor - Ünal Karaman kavgasında Karaman’dan yana yer aldı

2- Andımız konusundaki çıkışı ile siyasi kavgada AK Parti’yi ezdirdi bu nedenle gitti

3- Yomra meselesi ve sonrasında yaşananlar

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper bu üç nedenin dışında da bir çok nedenden dolayı Trabzon'dan ayrılmış olabilir.  Görünen o ki Trabzon'da bu atama uzun süredir bekleniyordu. Trabzon'dan ayrılacağı görevden alınacağı bekleniyordu. 

Bunu kendisi de bekliyordu gibi bir hava hissettik.

Gördülklerimiz yorumlarımız ve perde arkasında konuşulanlar iddialar bunlar..

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper'e yeni görevinde başarılar dileriz.

AK PARTİ KANADINDA METİN ALPER’E HAYIRLI OLSUN DİYEREK UĞURLADILAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Hayırlı olsun” mesajı ile Metin Alper’e veda etti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da mesajında, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Trabzon il emniyet müdürlüğüne atanan Sivas İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’a yeni görevinde başarılar diliyor, Sudan’a ateşe olarak atanan Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper’e yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.