VE KAHRAMANMARAŞ CADDESİ KAPATILACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yıllardır Trabzon’un beklediği haberi verdi. Kahramanmaraş Caddesi trafiğe kapatılacak. Volkan Canalioğlu döneminde de hatırlarsanız Uzunsokak kaptılmıştı. Yine böyle yıllarca kapatılsın mı kapatılmasın mı diye tartışılmıştı. Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılma süreci başladı. Bundan sonra adım adım ilerlenecek. Yalnız tedirgin olanlar da var. Yok değil. Kanuni Bulvarı açılmadan kapanırsa sahil ve Tanjant kısımlarında yığılmalar olabilir diyenler var. Bakalım zaman neyi gösterecek. Trabzon için hayırlı olsun.

GÖRSELLERE UYGUN YAPILMAZ ENDİŞESİ TRABZON’DA VAR

Bu arada Başkan Murat Zorluoğlu, Maraş’ın kapatıldığında nasıl bir projeyle hizmet vereceğini de gösterdi.

Canlı, aktif bir cadde olacağı görülüyor proje üzerinde.. Aynısı hayata geçer mi bilemiyoruz. Hep böyle oluyor. Trabzon’da bir proje orataya konuyor görselleriyle ve ardından hemen şu geliyor, “Acaba projede gösterildiği gibi mi olacak?” Bu endişe veren algıyı sağlayan Akyazı Dolgusu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Trabzon’da halka sunulan görsellere uygun yapılmayan bir çok projesidir.

CHP’DEN ZORLUOĞLU’NA VE MUMCU’YA NASIL TEŞEKKÜR GELDİ?

Trabzon’da bazıları devamlı laf çakma derdinde, devamlı bir taraftan siyasi hamleler yapma eğilimdedir. Yanlışa yanlış doğruya doğru onlar için çok zordur! Siyasi egolarını tatmin etmek uğruna herseye yapıyorlar. Bazen baltayı taşa vuruyorlar! Bunun örnekleri çoktur. Bu tip yerel yöneticiler, siyasi parti yöneticileri asla kamuoyundan beklenilen ilgiyi görmez, aksine isimleri zamanla yok olur gider.

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, meclis üyesi olduğu günden bugüne asla böyle olmadı. Devamlı olanı yapılanı da gördü teşekkür etti.

En son Kahramanmaraş Caddesi ile alakalı şu yorumu yaptı;

“Gazipaşa Caddesi'nin çift yönlü trafiğe açılması gerektiğini yıllarca dile getirdik. Nihayet sn Zorluoğlu  yaptığı  açıklamada çift yönlü  olacağını açıkladı . İşin ilginç tarafı yıllarca İmperial hastanesi için   (önünde Park eden araçlar yüzünden)  Gazipaşa tek yönlü olmuştu.

  Sn Akp il başkanı Mumcu hastane ortağı olmasına rağmen bu konuda alınan karara destek verdiği görülüyor.

  Bu geç alınan karar , siyaseten olması gerekendi.

Sn Zorluoğlu na ve Mumcu ya  teşekkür ediyoruz.

Umarım bu caddemiz eski güzel günlerine kavuşur.”

BUNU DA NOT EDELİM

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, teşekkür mesajında bir detay da veriyor. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun özel hastaneye ortaklığı var. Kendisi doktor.

İmperial Hastanesi’nin önündeki yolun akışı, Kahramanmaraş'ın trafiğe kapatılmasıyla Gazipaşa caddesi çift şeride açıldığında tamamen değişecek. İmperial bundan etkilenecek. İl Başkanı Mumcu böylece kendi hastane yönetiminin karşı çıktığı bir duruma onay verdi.

Sezgin Mumcu il başkanlığı görevini yerine getiriyor. Ortağı da olsa Trabzon adına yararlı bir durum varsa onu destekledi. Bunu da not edelim.

TRABZON’DA O FİRMAYI İFŞA EDELİM GEREKEN YAPILSIN!

Trabzon’un meydanını güzelleştirme çalışmaları sırasında elektrik panoları sanatçı Hacer Sarı tarafından yağlı boya tabloları haline dönüştürüldü. Eşsiz güzsellikle yaylalarımız ve diğer yöresel güzelliklerimiz nakşedildi. Fakat densizin biri üzerlerine ilan yapıştırdı. Sosyal medyada sanatçı Hacer Sarı isyan etti.

“Kendini bilmez saygısız terbiyesiz bir ……. İlan yapıştırma çalışması lütfen ses verirmisiniz……..lütfen paylaşırmısınız çok öfkeliyim bu nasıl bir kafa. Bunu yapıştıran genç biri ve geri zekalı diye saldırıyor” ifadelerini kullandı.

Trabzon Sanatevi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Çağdaş Yazarlar ve Sanatçılar Derneği Başkanı şair yazar Mehmet Kuvvet de destek verdi bu paylaşımına.
“Trabzon'da bazı insanların sanata saygısızlığı... Bu bir suc duyurusu olarak alınmalı. Bakalım içeri atılırsa demir parmaklıkları da kesebilecek mi….” dedi.

Şimdi bizde burada aynen yayınlıyoruz. Lütfen o ilanların üzerini temizleyin ve bu ilanları oraya asanlara gereken cezayı verin! Verin ki kimse bir daha böyle birşeye yeltenmesin.

TRABZON KENT KONSEYİNİN YENİ BİNASI HİZMETE AÇILDI  

Trabzon Kent Konseyi’nin Zağnos Vadisi’nde bulunan binası törenle hizmete açıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konseri ile başlayan açılış törenine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, hizmet binasına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu, ortak akla çok önem vermekte. Bu da Kent Konseyi olarak bizleri memnun etmektedir. Kent konseyleri aslında şehirlerde proje bazlı fikirlerin oluşmasına destek veren unsurlar olarak önem kazanmakta. Daha önceden binamız yoktu. Bir binaya ihtiyacımız vardı. Bu manada Başkanımıza ve ekibine şükranlarımızı arz ediyoruz" dedi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise en büyük projelerinin yeni yönetim anlayışları olduğunu belirterek, “Göreve gelmeden önce de ifade etmiştik. Bizim en büyük projemiz yeni yönetim anlayışımız. Yeni yönetim anlayışımızın da çok önemli bir unsurunu istişare ve ortak akıl oluşturuyor. Bu manada göreve geldiğimiz günden itibaren şehrin temel meselelerini, şehrin dinamikleri ile beraber çözme arayışı içerisinde olduk. Özellikle sivil toplum kuruluşu ve meslek odalarımızla çok yakın çalıştık. Bunun en son örneği Maraş Caddesi’nin kapatılması sürecidir. Burada da tüm dinamiklerle çok sağlıklı istişareler yaptık. Bu istişare süreçlerinde kent konseyleri büyük önem taşıyor. Trabzon’da 2007 yılından beri faaliyet gösteren, şehrin birçok meselesinde görüşleri ve fikirleriyle çok önemli katkılar yapmış bir kurum Kent Konseyimiz. Şehrimize beraberce hizmet veriyoruz” diye konuştu.

MUTLULUĞUNU VE GURURUNU YAŞIYORUZ

Trabzon Kent Konseyi’nin mekan sorunu yaşadığını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Kent Konseyi bu kadar önemli işler görmesine rağmen bugüne kadar yer ve mekan konusunda önemli bir sıkıntısı vardı. Bunu aşamamıştık. ‘Dünyada mekan ahirette iman’ demişler. Dolayısıyla burada Kent Konseyimize bu güzel mekanı kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Şehrimize ve Kent Konseyimize çok yakıştı. Bu tarih kokan vadide, bu güzel ortamda çok şık, Trabzon’un kadim tarihine ve köklü istişare kültürüne yakışır bir mekanı Kent Konseyi’ne kazandırmış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AMACIMIZ ETKİLİ ŞEKİLDE İŞLEV GÖRMESİ

Kent Konseyi’nin sadece kağıt üstünde bir kurum kuruluş olarak varlığını sürdürmesini istemediklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Maksadımız Trabzon’da Kent Konseyi’nin diğer sivil toplum kuruluşları  gibi çok daha etkili bir şekilde işlevini görebilmesi. Kent Konseyi Başkanımız Hasan Hocamla beraber bugüne kadar güzel çalışmalar yaptık. Turizm ve ulaşımla ilgili bizim ufkumuzu açan çalışmaları oldu. Bu raporların tamamını birlikte değerlendiriyoruz ama sonra ben de bizzat okuyorum, değerlendiriyorum ve bizim politikalarımıza ve faaliyetlerimize bu raporları aktarıyoruz. Bu raporlardan yararlanıyoruz ve yararlanmaya devam edeceğiz. Şehrin bütün meselelerini hem Kent Konseyi ve hem de diğer paydaşlarımızla tartışmaya ve fikir alışverişinde bulunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

2022’DE KENT KONSEYİ’NİN KENDİ BÜTÇESİ OLACAK

Konuşması sırasında bir de müjde veren Başkan Zorluoğlu, “Parası olmayan Kent Konseyi düşünülemez. Burada kritik anahtar alanlardan birisi de bütçedir. 2022 yılı Büyükşehir Belediyesi bütçesinde Kent Konseyi’ne ayrı kalem açacağız. Kent Konseyi kendi bütçesini kendisi harcayan bir yapıyla bundan sonra devam edecek. Bu olmazsa olmazımız. Çünkü Kent Konseyi’nin idareden biraz daha bağımsız çalışması lazım. Yeri geldiğinde bizi de eleştirebilecek, bize bazen canımızı da yakacak şekilde bir takım önerilerde bulunabilecek bir yapı arzu ediyoruz. Yoksa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı her şey için ‘iyidir, güzeldir, helal olsun’ diyecek bir Kent Konseyi asla arzumuz değildir. O nedenle daha bağımsız ve daha rahat hareket edilmesi adına da kendilerine bütçe tahsis edeceğiz. 2022 yılından itibaren Kent Konseyimizi kendi bütçesi olan, kendi kararlarını bu bütçeyle uygulayabilen, bağımsız, özerk bir yapıya kavuşturmuş olacağız” dedi.

DAHA KATILIMCI VE DEMOKRATİK BİR YAPI OLUŞTURDUK

Güzel bir yönerge hazırlandığını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu “Daha demokratik, daha katılımcı, toplumun bütün kesimlerini içinde barındıran bir yapı oluşturduk. İnşallah genel kurulda bu yönergeyi de genel kurulun takdirlerine sunacağız ve orada seçimler de gerçekleştirilecek. Bu sürecin sonunda çok daha etkin ve etkili hizmet görecek bir Kent Konseyi’ni Trabzon’da hep beraber oluşturmayı arzu ediyoruz. Bu güzel binanın hayırlı olmasını diliyor, siz değerli paydaşlarımıza değerli katkınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, davetlilerle birlikte açılış kurdelesini keserek binayı hizmete açtılar. Açılışın ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileri, "Kent için yapılan projelerde istişareye ve ortak akla verdiği önem için Başkan Zorluoğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.