ABDULLAH AVCI’NIN ‘ZORLU’ DÖNÜŞÜ KRİTİK TEMASLAR!

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Zorlu Center’deki buluşmadan döner dönmez şehirle kucaklaştı. Önce Trabzon Büyükşehir  Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ardından Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen’i ziyaret etti. Bu ziyaretleri gerçekleştirmesi Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan ile buluşmasının hemen arından gerçekleştirmesi, neyin göstergesi? Hadi bir analiz yapalım. Kısa hoş olsun.

Birincisi Zorlu Center’deki toplantıda şu ışığı gördü Avcı hoca, “Seneye tam yetkiyle görevdesin.”

İkincisi, “Trabzon şehri beni sevsin ki kentin gücünü arkama alayım.”

Üçüncü değerlendirmeyi size bıraktık.

BİR GÖREVLENDİRME VE YENİDEN HİSSEDİLEN DERİN AYRIŞMANIN İZLERİ 

 Ah be Kafulluk.. Sen hep haklı çıkmak zorunda mısın? Dün yine tahminlerin çıktı. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Ege Bölge Koordinatörlüğü görevine getirilmesinden sonra herkes gözlerini yine genel merkezde görevlendirilen AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseğlu’na çevirmişti. 

Köseoğlu, görev aldığında herkes kutlama yayınlarken  bir tek Bahar Ayvazoğlu  kutlama mesajı yayınlamadı. Hatta Köseoğlu’nu üst düzey bazı AK Parti kurmayları da kutlamamıştı. Şimdide Köseoğlu Ayvazoğlu’nu kutlamadı gibi birşey.. Kutladı ama kuru bir kutlama diyelim buna.. Gece yarısını bir saat geçe bir mesaj yayınladı. Sadece Ayvazoğlu'nu değil aylar önce koordinatör olan Revi'yi de yeni kutladı.

Bu şu demek aralarında hala soğukluk sürüyor. İkisinin bu soğukluğunu tekrar AK Parti tüm damarlarına kadar hissetti. Odada iki pencere açılırda nenelerimiz, “Çarpılırsın” der ya.. Bir süre bu çarpıntıyı AK Parti kulisleri hissetti.. 

Ayşe Sula köseoğlu sadece Bahar Ayvazoğlu'nu değil gece yarısı attığı mesajında, "AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız bünyesinde koordinatör olarak Marmara Bölgesinde yeniden görevlendirilen Sn Muhammet Balta’ya, Karadeniz Bölgesinde yeniden görevlendirilen Sn Adnan Günnar'a Sn Haydar Revi'ye Ege Bölgesinde görevlendirilen Sn Bahar Ayvazoğlu'na başarı diliyorum..

Yıllarca başarı ile Koordinatör olarak görev yapan ve halen hizmetlerine devam eden kıymetli vekillerimiz Sn Muhammet Balta ve Sn Adnan Günnar’ın özverili geçmiş hizmetlerine ayrıca teşekkür ederim." ifadelerini kullanması dikkat çekici.

Bu kutlamayla Köseoğlu, "Ben nezaketimi göstereyim. Başkaları gösteremese de olur" demiş de olabilir, AK Partililere, "Ben teşkilatta sorun çıkarmam kişisel hırslarımı önde tutmam" demiş de..

Kulisler bu konuyu bir ele aldılar. Mesajları incelediler. Bizde buraya yansıyanları koyduk. Önce gece yarısı yayınladığı mesajı görmedik onu da söyleyelim. Sonra bir  yönetici "Yapma kutladı" dedi. Sabahları okurlarımızla uyanmak ne güzel.. Bizede bu kulisten kalan böyle bir güzel sabaha uyanınca çekilen 'günaydın' oldu. 

SÜLEYMAN SOYLU ‘HOOOPP BEN BURDAYIM’ NASIL DEDİ?

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun genel merkezde görevlendirilmesini AK Parti Trabzon kulislerinde bir de şu şekilde yorumlayanlar oldu; “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti genel merkezinde yine adını hissettirdi. Çünkü o’ndan onay almadan Ayvazoğlu asla böyle bir görevlendirme almaz, alamaz… “

Bu şekilde yorumlayanlar oldukça fazla… Bizde bu değerlendirmeye siyasi gözlemlerimizin verdiği tecrübeyle katıldık. 

VALİLİK TEŞEKKÜR PLAKETİNİ NEDEN VERDİ? 

Trabzon Deliklitaş mevkinde Çıraklık Eğitim Merkezi var. 

Merkez'de kalifiye zanaatkarlar yetiştiriliyor. 

Buranın bir kaç sınıfını iş insanı Ali Haydar Baş yeniledi. Bu nedenle Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’ndan teşekkür plaketi aldı. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da bu karede yer aldı. Trabzon Valiliği, “Valimiz İsmail Ustaoğlu, mesleki eğitime yaptığı katkılardan dolayı hayırsever iş insanı Ali Haydar Baş’a teşekkür ederek plaket takdim etti.” ifadeleriyle bunu duyurdu. Ali Haydar Başkan aynı zamanda AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve TTSO meclis Üyesi. TTSO’da en son sektörün pandemiden ve diğer etkenlerden dolayı aldığı yaralar, yaşadığı sıkıntıları dile getirmiş gündem olmuştu.

Ali Haydar Baş’ı bu anlamlı desteğinden dolayı kutlarız.

TRABZON’UN KORUYUCU MELEKLERİ

Bir teşekkür daha etmek istiyoruz. Trabzon Valiliği zaman zaman pandemi sürecinde her olanağını sağlayan, kamu kurumlarının eksiklerinde hızır gibi yetişen isimlerin listesini yayınlıyor ve teşekkür ediyor. En son şu duyuruyu yaptı;

“Ülke olarak yaşadığımız pandamı sürecinde ilimizdeki filyasyon ekiplerimize desteklerinden dolayı;

3 ay süreyle 5 araç sağlayan Ticaret Odası Başkanlığı,

3 ay süreyle 5 araç sağlayan Esnaf Odası Başkanlığı,

6 ay süreyle 5 araç sağlayan Trabzon Eczacı Odası Başkanlığı,

6 ay süreyle 10 araç sağlayan Hekimoğlu, 

3 ay süreyle 15 araç sağlayan Dilek Oto

2 ay süreyle 10 araç sağlayan Gümüştaş, 

4 Ay süreyle 5 araç sağlayan Tunalar,

3 ay süreyle 5 araç sağlayan Özgün Gıda, 

3 ay süreyle 5 araç sağlayan Ferrore Fındık,

2 ay süreyle 5 araç sağlayan Kebir Süt,

1 ay süreyle 5 araç sağlayan Arslantürk Fındık,

2 ay süreyle 4 araç sağlayan Sabırlar Fındık,

1 ay süreyle 5 araç sağlayan Mustafa Beyazlı (Nissan)

2 ay süreyle 3 araç sağlayan Ulusoy, 

1 ay süreyle 4 araç sağlayan Güntaş,

1 ay süreyle 3 araç sağlayan İskender Ayakkabıcılık

2 ay süreyle 2 araç sağlayan Cemil Usta,

Firma ve odalar’a şahsım ve Trabzon haklı adına teşekkür ediyorum.”