YOMRA’DA KİM AK PARTİ’NİN GRUBUNU DELDİ?

Yomra Belediye Meclisi’nde akaryakıt istasyonunun satışının olaylı geçmesi normaldir. Yomra İlçesi’nin en değerli noktası bu yerdir. Haliyle herkesin gözü bunun üzerindedir.

Belediye burdan 10 bin lira kira alıyordu.

Akaryakıt istasyonunun değerini bağımsız denetçilerle tespit ettiren Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 15 milyon liraya satışa çıkardı.

Satış kararı aldıktan sonra burayı 2017 yılında yani dönemin AK Partili Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun başkanlık ettiği mecliste alınan satış kararıyla elinden çıkardı.

8 milyon lirasını aldı. Partanın bir kısmını belediyenin borcuna bir kısmını diğer projelere ayırdı. Diğer kalan 6-7 milyon lirayı da tam o akaryakıt istasyonu işleten firma sahiplerinden alacakken tapuyu da vermişken AK Partili Meclis Üyeleri durun dedi.

Mahkemeye taşıdı. 25 milyon liranın altına satılamaz dedi.

Burasını sattırmayız dedi.

FAİZLE PARASINI GERİ ALACAKTI

Gelinen noktada son meclis toplantısında AK Parti grubu bölündü. Bir AK Partili’nin satışa onay vermesiyle İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, akaryakıt istasyonunun bulunduğu arazinin satış iznini meclisten aldı. Şimdi akaryakıt istasyonu firması burayı resmen aldı. Diyelim onay çıkmasaydı? Meclis yine reddetseydi ne olurdu?

Şöyle olurdu;

Akaryakıt istasyonu firması icraya giderek parasını 3-4 milyon faizi koyarak geri alırdı. 2 sene sonra kira sözleşmesi bitecek tekrar meclis karar alıp satışa sunacaktı. İhaleye çıkarılacaktı.

İhalede ne çıkarsa alacak.

Neyse satış oldu bitti.

KAMUOYU ONLARDAN DA AÇIKLAMA BEKLİYOR

Şimdi firmada o gözler. Akaryakıt istasyonunu işleten firma buraya ne yapacak? Yomra’nın tam göbeği? Yomra sahilindeki 30-40 katlı denizi kesen binaların sebebi de bu firmadır biliyor musunuz? Rezidanslarla, dev binaların sahibi bu firma.. Şimdi bu ilçenin göbeğine nasıl bir proje çizecekler?

Yine böyle alabildiğine gök yüzüne çıkan binalar mı?

Bakalım onların çıtı çıkmıyor ama yakında onlardan ad kamuoyu açıklama bekliyor.

AK PARTİ’DE SON DURUM NE?

AK Parti bu meclis kararında dağıldı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Partili meclis üyeleri ile yaptığı toplantıda başkan yardımcısı üzerinden talimat gönderdi. Talimat ile satışa izin verilecek lakin 25 milyon liranın üzerinde ki satışa..

Ama 25 milyon liranın üzerinde bir satışa onay çıkmadı.

Şimdi bu noktada AK Parti Meclis Üyesi Tülay Adanur’a gözler çevrildi. Satışa onun evet vermesiyle denge sağlandı ve eşitlik olunca da Mustafa Bıyık satış kararını aldı.

İl Başkanı Sezgin Mumcu, açıklamasında Tülay Adanur’un disipline sevkedileceğini ve ceza alacağını ima etti.

MUSTAFA BAYINDIR’IN SESİ ÇIKMIYOR NEDEN?

Olayın başına meclis toplantısına gidelim. Çünkü Tülay Adanur aslında İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun sözünü yemedi. Sezgin Mumcu satılsın diyor evet ama 25 milyon şartı getiriyor. Peki bu şartın uygulanması için ne yapılmalıydı? İşte burada AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Bayındır devreye girip, Plan bütçe komisyonu üyeleri ile komisyon raporu hazırlatıp, bunu mecliste onaylatacaktı.

Bu rapor ile 25 milyon lira şartı ancak meclis gündemine gelirse geçerdi. O teknik detayı ya biliyor da bilerek yapmadı yada gözünden kaçtı desek hafif mi kalır?

Tülay Adanur disipline sevkedilecek bunu orada verecek mi? Bekleyip göreceğiz..

MUSTAFA BIYIK AÇISINDAN 2 TESPİT YAPABİLİRİZ

Daha önce Yomra’da AK Partili olan ardından istifa ederek İYİ Parti’den Yomra Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık, bir taşla bir çok kuş vurdu!

Bunu siyaseten söylüyoruz.

Siyaseten hem ülke ve bölge gündeminde adını sıkça bu sayede geçirdi. Bilinirliliğini artırdı.

Rakibi AK Parti’yi karıştırdı!

Akaryakıt istasyonunu istediği gibi satışa çıkardı.

Ve hatta bık olay onu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına kadar çıkarır. Taşırsa da kimse şaşırmasın.

Bizim tahminlerimiz analizlerimiz tutar. Bunu bilenler iyi bilir!

GELELİM AVNİ ADANUR’A NE İSTİYORDU NEDEN İSTİFA ETTİ

Akaryakıt istasyonu satış izni kararında AK Parti grubunun dağılması, kendi partisinde yaşananlar nedeniyle AK Parti Yomra İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Avni Adanur’un istifa açıklaması dikkat çekici.

Yazılı yaptığı açıklamada, “2002 yılından beri Gençlik kolları başkanlığından başlayarak her kademesinde görev aldığım AK Partimizden öğrenmiş olduğum parti kuralları gereği ‘İl başkanlığında, ilçe ile alınacak kararlar ilçe başkanın da bulunduğu toplantılarda alınırdı. Benim olmadığım bir toplantıda Yomra ile ilgili alınan bir meclis kararının ben ve meclis üyelerim duymadan başkalarının duyması sebebiyle güven ortamının kalmadığını gördüm. Perşembe akşamı il başkanlığı tarafından meclis üyeleriyle yapılan toplantının sonunda, ilçe için alınan kararın bize ısrar edilmesi üzerine İl Başkanımız Sezgin Mumcu’ya istifamı sözlü olarak ilettim. Cuma günkü meclis öncesi arazi satışı için alınan grup kararı İl Başkanımız Sezgin Mumcu tarafından alınmıştır. Cuma günü ise istifa dilekçemi yazılı olarak sundum. Bundan sonra da Yomra için hizmet etmeye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda ilerlemeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’DE BİR TOPLANTIYI KÖSTEBEK SIZDIRMIŞ!

Bu istifa metninde ilginç iki detay var. Birincisi kendisinin olmadığı bir toplantıda Yomra ile ilgili karar alındığını söylüyor. Bu kararı da meclis üyeleri kendisi bile duymadan başkalarına gittiğini öne sürüyor.

Bu başkaları kim?

Ve ne karar aldını?

Aklımıza bu sorular geldi.

Parti için bilgileri kimler nasıl sızdırdı?

Hani manşete vermiştik ya ‘AK Parti köstebek arıyor?’ diye.

Adanur bizi doğrulamış oldu!

Diğer bir dikkat çeken detay..

Sözlü olarak istifasını önce sunduğunu sonra da yazılı sunduğunu belirterek ilçe için kendilerine karar dayatıldığını söylüyor.

Dayatılan şey AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun 25 milyon liranın altında satılmaması kararı..

Yani bu ifadeden şu çıkıyor ortaya Avni Adanur asla burayı satma kararı almak istemediler.

Dayattılar denen karar satış kararı! Sonunda satış var. Demekki 25 milyon lira da meclis gündemine gelse sattırmayacaktılar.

Bu ifadelerden böyle bir yorum aldık. Eğer farklı düşünün varsa bir zahmet yorum atsın.

Bu arada Meclis Üyelerinden burayı sattırmak istemeyen AK Partili meclis üyelerinden Gözde Atasoy da AK Parti’den istifa edebilir. Yomra’dan gelen bilgiler arasında bu da var. Haftaya herşey netleşir.