BU KONU FENA HALDE CANLARINI SIKTI

Kafulluk yine Trabzon gündemini belirledi. Dün Trabzon’da kırmızı plakalı üst düzey yönetici ve kendisine nasıl kapanmada görevlendirme yazdığı konuşuldu. İsim vermedik! Vermek istemiyoruz. Kendisi kapanma bittikten sonra çıkar bir izah eder bizde dinleriz diye bekliyoruz. 

Bakalım yapacak mı? Ne diyecek? Merakla bekliyoruz.. 

Şu son yıllarda devlet imkanlarını gerçekten kötü kullanan, kendi keyfi işleri için kullananlar nedeniyle AK Parti özellikle hedefe alınıyor. Haliyle onların iktidarında ki bürokratlar olunca, yada yöneticiler, hedefte iktidardaki parti olur. Bu nedenle AK Parti’de bu konuda yönetime kadar geldi. Şimdi bakalım onlara ne diyecek? Çünkü fena halde canlarını sıktı bu konu.. 

SAĞLIKÇILARIMIZA VE POLİSİMİZE BİR TEŞEKKÜR ETMEK İSTEDİK

Dün Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne gittik. Aciline girdik. Tıpkı bir hasta gibi.. Ardından diğer bölümlere geçtik. Şöyle hani derler ya teftiş demeyelim de sağlıkçılarımızın durumu nedir, kapanmada ne yapıyorlar diye baktık. Kapanma olmasından dolayı çok memnunlar. Bölgenin en çok hasta kabul eden yeri tıp fakültesidir. Oradaki sağlıkçılar asıl yükü çekerler. Onlar böyle memnunsalar dedikki kapanma doğru oldu! Daha önceden randevusunu alanlar, kabul edildiler. Refakatçileriyle.. Bu konuda emniyet hiçbir şekilde karışmıyor. Hatta yardımcı olur. 155’i aradık. Onlar da yol gösteriyorlar. İsterseniz siz de bizim gibi deneyin.. 

HANGİ İSİMLER NE ZAMAN ÖNE ÇIKIYOR?

Trabzon siyasetinde bazı isimler gündeme sık sık gelmeye başladı. Ne oluyorsa bir şekilde geliyorlar. Trabzonlu olduklarından olacak ki, ülke gündeminde yada siyasi gündemde ne oluyorsa onların etrafında ne konuşuluyorsa, kulislere yansıyor. 

Bu isimler Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu, Yavuz Ağıralioğlu..

Şu anda en hiç olan Ekrem İmamoğlu.

Ardından Yavuz Ağıralioğlu.

Sonra Süleyman Soylu sonra Berat Albayrak.

Bu sıralama her ay değişiyor.

Mesela Trabzonspor’da bir kir çıktığı dönem vardı ya..

O dönem Berat Albayrak hepisini geçti!

En son volta soruşturması geçiren Ekrem İmamoğlu idi..

Sonra HDPli vekilin haddini aştığı tartışmada Yavuz Ağıralioğlu.

VALİ BEYİN GEÇTİĞİ YOL DEDİ BAKIN NE PAYLAŞTI

Trabzonspor Divan Kurulu yöneticilerinden Mehmet Ongan’ın yol konusunda ki paylaşımı dikkat çekici.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun köşkünün geliş yolu da kendi mahallesidir. Bu nedenle buradaki yolun bozukluğuna dikkat çekmek için çukurlara dönüşen yolu fotoğrafını çekip şu mesajı yayınladı, 

“Vali beyin her sabah geçtiği yol, Soğuksu inişi Kancalar Sitesi önü... Tam üç aydır kapatılmayan çukur. Neyseki olağanüstü güvenlik önlemleri alınmış, uyarılar konulmuş, 100 metre geriden çakarlı ışıklarla sürücüler uyarılıyor. Gördüğünüz üzere etrafı koruyucu ve uyarıcı şeritlerle çevrilmiş, Haa bu arada fotoğraflar bir gün ara ile çekilmiştir,  ikinci fotoda güvenliği bir kat daha artırmışlar. Avrupa bizi kıskaniy....

KAPATILMASI İÇİN BİR VATANDAŞIN CANININ YANMASINI MI BEKLİYORUZ…” 

Bizde şaşırdık! Hani her gün geçiyor görüp uyarır neden böyle diye sorar diye düşündük. Bazı aliler vardı iner rögar kapağına bakardı. Şimdi çok umursanmıyor demekki?

TRABZON’DA VAKA SAYILARI GERİLEDİ 

Haftalık verilere göre Trabzon'da vaka oranı geçen haftaya göre hızla azaldı. Trabzon'da geçen hafta 100 bin kişide 353, 74 olan vaka sayısı 237.11'e gerilemesi sevindirdi. 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Tedbirler ve kısıtlamalar sonucu vakalardaki düşüş her geçen gün bizleri sevindiriyor ve umudumuzu artırıyor” dedi ve rahat bir nefes aldı. Kapanma dolasıyla da diğer bölgelerde yaşanana asayiş sıkıntıları Trabzon’da yaşanmadı. Bu da Trabzon’un huzur kenti olduğunun göstergesidir.

FATİH SULTAN MEHMET’İ O FOTOĞRAFLA ANDI

Gözümüzden kaçtı.

3 Mayıs günü kapanma olduğundan çok anma yapılamadı ama Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bize hatırlattı.

Başkan Murat Zorluoğlu, KTÜlü hocanın çizdiği Fatih Sultan Mehmet’,n Trabzon'a girerken, temsili portresini paylaşıp, “Siyasi bir deha, büyük bir komutan, hisli bir şair, bilgili bir alim, entelektüel bir sanatkâr…” mesajını yayınladı. 

AK PARTİ’DE YAVUZ ÇATLAĞI SÜRÜYOR DESEK OLUR MU BİLEMEDİK 

Yavuz Ağıralioğlu ile alakalı bir detay dikkatimizi çekti. AK Parti’de Yavuz Ağıralioğlu’nu savunanlar olduğunu yazmıştık. HDPli vekilin hakaret etmesinden sonra.. Bazılarının AK Parti il yönetimi Ağıralioğlu’na destek verdi diye savundu diye rahatsız olduğunu AK Parti’de bunun fikir uyuşmazlığına neden olduğunu ifade etmiştik.

Bazı AK Partililerde AK Parti il yönetimine tepki vermişti. Neden savunuyorsunuz diye. O mesajları silenler oldu.

Ama biri silmedi! O da eski il yöneticisi Hasan Dilekoğlu.

Dilekoğlu,”Kimden gelirse gelsin hakaretin her türlüsüne karşıyım. 

Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak cümleler sarfeden Sayın Akşener ve avanesi HDP’lilerden gelen her türlü hakaret ve tehditi görmezden gelip bütün vücut dilleriyle onların sayesinde o koltuklarda oturduklarını hissettiriyorlar. Ortakların arasına girmeye gerek yok. 

Ayrıca;

Günde iki kez doğruyu gösteriyor diye kimse bozuk saati elinde tutmaz.” ifadelerini kullandı. 

 Eski il yönetimi ile mevcut il yönetiminin zaman zaman düştükleri bu uyuşmazlık, muhalefet ,iktidar çekişmesini andırmaya başladı.

Ne dersiniz ağır mı oldu?