YOMRA’DA AK PARTİ NASIL DAĞILDI?

AK Parti Yomra’da bildiğiniz dağıldı. Nasıl dağıldı? Yomra Belediye Meclisi’nde grup kararı bozuldu.

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık tekrar akaryakıt istasyonunun satış kararını eline aldı. Şimdi rahatlıkla  satışı tamamlayacak.

AK Parti ne karar adlı da bozuldu?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Partili meclis üyelerine, “25 milyon liranın altında olmamak kaydıyla satışa onay verin” talimatı vermişti.

Lakin AK Partili meclis üyelerinden Tülay Adanur, evet oyu verdi.

Bu da AK Parti’de yeni bir kriz neden olurken akaryakıt istasyonu satışı onaylandı. Akaryakıt istasyonu 15 milyon liraya satılmış olarak gözükese ihaleye çıkacak.

SEZGİN MUMCU NET KONUŞTU

Peki bundan sonra ne olacak? AK Partili meclis üyesi Tülay Adanur için parti içi disiplin harekete geçirilecek.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Yomra'm halkının hakları için kararı reddetmiştik. Şimdide 25 milyon liranın altıda olmamak kaydıyla satış iznine evet denildi ama bu talep kabul edilmedi. Oylamaya gidildi, yetki alındı. Tülay Adanur, grup kararının dışında oy verdi. Bu konuda partimizin mekanizmalarını devreye sokacağız” dedi.

Yani bu disiplin yolu demek!

Son olarak AK Parti İlçe Başkanı Avni Adanur’un istifa edeceği söyleniyor.

OTORİTER ÇİZGİYE GELDİĞİNİN GÖSTERGESİ DEDİ 

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Yomra'daki akaryakıt istasyonu tartışmasıyla alakalı değerlendirmede bulundu. Başkan Velioğlu, "Belediye Meclislerinde partiler kendi içlerinde Grup Kararı alabilir. Ancak bu kararlar uyulması mecburi mutlak kararlar değil, oy kullanma hakkının sahibi meclis üyeleri için tavsiye niteliğinde ki kararlardır. Belediye Meclis Üyelerinin, alınacak kararlarda verecekleri oylarını bireysel düşünceleri ve özgür iradeleri ile vermeleri Anayasal Görevleridir. Yomra Belediyesinde Ak Parti grubunun almış olduğu grup kararına uymayarak, Yomra için doğruluğuna inandığı yönde oy kullanan Ak Parti meclis üyesi hakkında ceza alabilir diyen Ak Parti il Başkanı Sayın Mumcu bilmelidir ki Hukuk Normları hiyerarşisinde, Grup Kararı Anayasanın üzerinde değildir. Zira Yomra Belediyesi Meclis üyelerinin görev ve sorumlulukları öncelikle Yomra ilçesinedir, Parti gruplarına değil. Ve hiçbir grup kararı da bireylerin özgür düşünceleriyle hareket etmelerini engelleyemez. asla da engellememelidir. Ak Parti İl Başkanının bu ifadesi, Ak Partinin, demokrat düşünceden ne kadar uzaklaştığının ve otoriter bir çizgiye geldiğinin göstergesidir. Şehri ve İlçesi için Özgür İradesiyle, doğruluğuna inandığı oyu veren Belediye Meclis Üyesini tebrik ediyor ve bu tavrının tüm meclis üyelerine de örnek teşkil etmesini diliyorum. Bu örnek davranışın diğer meclis üyelerine korku salmak için cezalandırılması gerektiğini söyleyenleri de Türk Demokrasisinin ve Milletimizin vicdanına havale ediyorum..." ifadelerini kullandı 

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ TEŞEKKÜR EDERİZ

Haberlobi.com güzel bir iletişim yelpazesi açtı.

Güzel şeyler yapıyor. İyi şeylere sebep oluyor! Geleneksel internet haberciliğinde değişimlerin yolunu açıyor. Saplantılı tek düze davrananların huylarını bile değiştiriyor!

Farkındayız!!!

Can çıkar huy çıkmaz deniyor ya işte bunu fena salladı kısa zamanda Haberlobi.. Tabi birde oyun kuranların oyununu bozuyor. Oyun kurmak isteyenlerin heyecanını kırıyor. Hepsi sizlerden aldığımız güçle  oluyor. Biz bu gücü hissediyor yolumuza devam ediyoruz. Teşekkürler

TRABZONSPOR TARAFTARLARI ŞİKE DAVASINA BAKIŞINI SÖYLEYELİM

Şike soruşturması FETÖ dosyasına girdi. Şike ile alakalı dosyalar birleştirildi. 88 sanık davada yargılandı. Rekor cezalar verildi. Şike konusunda Trabzonspor taraftarları da takip ettiler. 2010-2011 sezonunda yaşananları herkes biliyor. Spor hukukunda şikeye teşebbüs etmek dışında bu konuda teşebbüsede neden olacak şeyler yapmak işle suçtur. O dönemler nelerin ortaya döküldüğünü herkes biliyor. Futbolcuların imamlara gidip,”Şike teklif edildi bana, alırsam parayı günah mı?” diye sorduklarına kadar herkes herseye biliyor.

Şimdi bunu kumpas ile yargılayıp onca yaşanan ortaya çıkan gerçekleri nasıl kapatacaksınız?

Usulsüz dinlenildiği için kumpas diyebilirsiniz lakin ortada gerçekleri nasıl kapatacaksınız?

Sanatçı Onur Dilber güzel özetledi;

“Haklı değilsiniz. Kazanmadınız. Tapelerin, dinlemelerin usulü ile ilgili bi karar açıklandı. Kazandıysanız buyrun UEFA’ya tazminat davası açın. Neden açmıyorsunuz sevgili Fenerbahçe yönetimi???

Şike ile suçlayanlara dava açıyormuşsunuz. Şike yaptınız.

Buyrun dava açın bana.”

İşte bu kadar!

Tekrar ediyoruz..

Trabzonspor 2010 - 2011 sezonu şampiyonudur. Kimde bu gerçeği kumpas falan diyerek kapatamaz.