SİSTEM AYNI SİSTEM!

3 Temmuz Şike operasyonları başladığı gün. Trabzonspor cephesinde bu günün ayrı bir önemi var. Çünkü o sezon türlü oyunlarla şampiyonluğu elinden alındı ve o günden bugüne bir şey

değişmedi! Sistem değişmedi!

Trabzonspor’un hakkı yenmeye devam ediyor.

Spor husunda bile bu denli bir yapı ve şike organizasyonuna şahit olunmadı.

Türk futbolu bir bataklıkta çırpınıyor.

Trabzonspor Kulübü tepkisini her 3 Temmuz günü ortaya koyuyor.

ANLAM VERİLEMEYEN DURUŞ

Bunlar Trabzonspor cephesinde acı bir gerçek gibi yalanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un arasındaki diyalog Trabzonspor cephesinde iç acıtan bir durum olarak görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe’yi FETÖ’ya karşı dik duran kulüp olarak görüyor.

Fenerbahçe’nin FETÖ’ya boyun eğmediğini söylüyor. Bunu böyle kabul ediyor. Tekrar bu anlam verilemeyen tavır ve duruş yine Trabzonsporluların yüzüne bir balyoz gibi çarpıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fenerbahçeli olduğunu bilerek şunu söyleyelim; Fenerbahçe’ye kayıtsız destek vererek Türk futboluna zarar veriyor! Koruduğunu sanıyor ama korumuyor. Aksine futboldaki batağı daha da derinleştiriyor.

SESSİZ KALANLAR OLDU

Tabiki tepkiler beraberinde geldi. Trabzonspor Kulübü ve Trabzonsporlu yerel yöneticiler buna ses kalmadı! Sessiz kalanlar oldu tabiki.

Şimdi bu kısma geçmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fenerbahçe’nin FETÖ’ya karşı dik durduğunu söylemesinin tuhaf, gerçeklikten uzak, sahte olduğunu ispatlı ortaya koyalım. Kafa karıştırmadan koyalım. Mesela Fenerbahçe futbolcusu Emre Belözoğlu? Soruşturması bile oldu. Hatta itirafçı futbolcular “FETÖ ele başına bizi o getirdi” bile dediler.

FETÖ firarisi Hakan Şükür de bunlardan biridir.

BU NASIL DİK DURUŞTUR?

Diğer taraftan Fenerbahçe’nin kulübüne o dönemler FETÖ’cu hakimler savcılar üye yapıldı. Hatta onlarla firari Zekeriya Öz bunlardan biridir. Birlikte maç yapmışlardır. Eski Başkanları Aziz Yıldırım ile fotoğrafları yayınlanmıştır.

Bunlar yaşanırken,  bu kadar ispatlı gündeme gelirken nasıl FETÖ’ya dik durulmuştur! Aziz Yıldırım’ı şu anki Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FETÖ’ye Fenerbahçe’yi teslim etmekle suçlamadı mı? Bunlar da mı dik duruştur? Veya nasıl bir dik duruştur?

HARAM MI HELAL Mİ?

Buraya kadar yazdıklarımızda tapelerde geçen, inşaat işçisi futbolcular yok! Patates hatlardan şifreleri maç ayartmalar yok! Tarla gibi sürdükleri maçlar yok! Şifreli mesaj bunlar. Bu mesajların içeriği maçı sahada değil saha dışında aldıklarının cümlelere dökülmüş halidir.

E bir de imama gidip, “Şike parası alsam haram mı helal midir?” diye soran futbolcu yok!

Buraya kadar bunları yazmadık şimdi yazdıkça aklımıza neler geliyor. Şimdi bu tapeleri kabul edip etmediklerine gelince.. Hepsini ettiler. Hatırlayın Ahmet Hakan programında soruyor Fenerli yöneticiye, “Bu tapelerde yaptığınızı iddia ettiğiniz konuşmaları kabul ettiniz mi?” Cevap, “Ettik”

YA HİÇ TEPKİ VERMEYENLER?

Şimdi dönelim başa..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şike süreciyle alakalı son açıklamalarına Trabzonspor cephesinden kimler tepki verdi? AK Parti Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile AK Parti İlçe Başkanı Selahaddin Çebi.

İkisi de Trabzonspor’un hakkının yendiğini şikenin olduğunu söylüyorlar.

Tabi AK Parti içinden ve dışından yada başka mecralardan gelen tepkiler oldu. Bu isimlere en çok,” Cumhurbaşkanınızın yüzüne bunu söyleyin” dendi!

Yahu hiç olmazsa konumlarına bakmadan  kendi partilerinden böyle bir tepki verebildiler! Her yerde veriyorlar.

Ya hiç vermeyenler?

KORAY AYDIN HARİÇ

Peki gerçekçi yaklaşalım! Fenerbahçe konusunda bir tek AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın düşüncesinde diğer parti liderleri yok mu? CHP, MHP ve İYİ Parti’de de böyle.. İYİ Parti’de bir tek Koray Aydın.. O da sonraki süreçte hep sustu! Hiç bu konuya girmedi. Dün de girmedi. Bizim takip ettiğimiz süreç bu şekilde.

LAFINI ESİRGEMEZ HESAP KİTAP YAPMAZ!

Trabzonspor Yöneticilerinden Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan tek başına yüreklice, resmi site dışından, “Kumpas” diyenlere cevap verdi.

Sosyal medya hesabından,

“Trabzonspor 3 Temmuz’da mağdur edildi. Şampiyonluğu çalındı, şampiyonluğunu çalanlar ödüllendirildi. Sözde ‘Kumpas’ iddiasını ortaya atanların kumpasın Trabzonspor’a kurulduğunu kendileri de biliyor. Futbol iklime göre değil de adalete göre yönetildiğinde ‘futbol’ olacaktır!” ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Doğan hep böyledir.

Sözünü esirgemez!

Hesap kitap derdine girmez! Aman ilerde önüm kesilir, aman ilerde bir şey derler, aman bir şey yazmayayım, sessiz durayım demez.

Bu defa da böyle yaptı, “kumpas” diyenlere net tavrını koydu.

Bunları tarihe not düşüyoruz.

Türk futbolunu yönetenlere sesleniyoruz;

“Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.”

Kalın sağlıcakla.