MAKAM ARACIYLA TATİLE ÇIKTI!

“Trabzon'da üst düzey bir yönetici makam aracının kırmızı plakalarını sökerek ailesiyle tatile çıktı.” iddiası kulağımıza geldi ve bu iddiayı güçlendirici duyumlar aldık.

Olay şöyle;  Üst düzey yönetici geçen hafta makam şöförüne talimat verdi. Kiralık olarak alınan makam aracının kırmızı resmi plakalarını çıkartmasını yerine ise sivil plakalarını takmasını, aracın anahtarlarını kendisine teslim etmesini söyledi.

Daha sonra kendisine yönetim kurulundan görevlendirme yaptırdı. Geçen hafta içi bir ilde görüşmelerini yaptıktan sonra başka bir ile geçen üst düzey yönetici o ilde ailesi ile kapanma ve bayram tatilini geçirmeyi planladığını öğrendik.  Bayramdan sonra tekrar başka bir şehre geçip oradan da Trabzon'a dönecekmiş!? Ailesiyle ne yaptığı değil de makam aracıyla, kamu aracıyla ne yaptığı bizi ilgilendiriyor. 

Bir makam aracının bu şekilde keyfi kullanımlasının altında hangi güç ve otorite yatmaktadır? Yönetici olmak kurumun her türlü malzemesini keyfe keder kullanmaya yetkili midir? 

O yönetim kurulunda olanlar neden bu yapılanın yanlış olduğuna dair bir görüş veya şerh düşme yapmadılar?

 Yoksa haberleri mi yok?  

ACABA BU KONUDA NE DİYECEKLER BEKLİYORUZ?

Özel Avrasya Üniversitesi’nin sosyal medyada bir dersinin görüntüleri ve ses kaydının sosyal medyaya düştüğünü öğrendik. Evet doğru bir video kaydı var. Video konferans yöntemiyle yapılan dersin birinde hocanın biri sesi kapattığını sanıp odada başka hocalarla konuşuyor. Onlarla konuşurken öğrencilerle ilgili eleştirilerini getiriyor. Bizim haber merkezi de bu kaydı dinledi. 

Ses kaydında öğrencilerle alakalı epey bir eleştiri var. Hatta hoca öğrencileri fena halde haşlıyor desek yeridir. 

Üniversitesi Yönetimden bir kaç kişiye ulaştık. Montaj olabilir dediler. Bizde bekliyoruz bakalım bu konuda ne gibi bir açıklama gelecek. 

AK PARTİ’DE ‘YAVUZ AĞIRALİOĞLU’ ÇATLAĞI

AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile eski yöneticiler arasında bir ‘Yavuz Ağıralioğlu’ çatlağı oldu dün… Siz takip edemediniz tabi gündemde çok yer almadı! Ama bizden kaçmadı! 

“Nasıl olur? İYİ Partili değil mi Yavuz bey?”  diye sorduğunuzu, sorguladığınızı düşünerek anında cevap veriyoruz.

Şöyle oldu;

HDPli vekilin ağza alınmayacak siyasi dilde yer almayan Yavuz Ağıralioğlu’na hakaret etmesinin ardından dün Kafulluk’ta HDPli vekile Trabzon’da verilen tepkileri yazmıştık. Yavuz Ağıalioğlu’na, “AK Partililer daha çok sahip çıktı” demiştik. Çünkü vekillerden olsun belediye başkanlarına, il yöneticilerine kadar Yavuz Ağıralioğlu’nu destekler yönde açıklama yaptılar. Eski il yöneticilerinden bazıları bunu kabul etmedi. Paylaşımlarda bulundular.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığını işaret ederek, HDPlilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerini hatırlatıp,  İYİ Partililer’in bu konuda hiç bir şey yapmadığını ima ettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sahip çıkmayanlara sahip çıkıldığı yönünde eleştiri getirdiler. 

Tabi bu paylaşımları yapan eski yöneticiler, yani il yönetimini hedef alan bu bir kaç eski yönetici, yaptıkları paylaşımları bir süre sonra kaldırdılar.

Demekki  uyarı yada ricada bulunuldu. AK Parti il yönetiminden yada vekillerden bilemiyoruz. Ama Yavuz Ağıralioğlu dün AK Parti Trabzon’da bir çatlak oluşturdu. Burası kesin!

Bir de şöyle bir görüntü çıktı ortaya; Mevcut il yönetiminin en büyük gözlemcisi eski il yöneticileri olacak. O’na göre adımlarını temkinli atacaklar.

Siz buna en büyük muhalefetleri ‘eski il yöneticileri’ deyin biz de ‘yarenleri’ diyelim..

BU FOTOĞRAF ÖZLEM İÇERİR DİYORUZ

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karadeniz fotoğrafını binlerce kişi beğendi yorum attı. 

Paylaşımına, “Bizim için pek bir şey değişmedi #20liyaşlarchallenge

Not: Karadeniz yaylalarına çıkarken” yazdı. 

Karadeniz yaylalarını sever Ali Babacan.. Trabzon ziyaretinde de bahsetmişti.

Bir böyle bir gezi turuna kadar çıkar gibimize geliyor. Bu fotoğraf paylaşımı özlem içeriyor diye yorumladık. Bu konuda DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek hemen harekete geçmeli. “Buyrun sizi yeniden bu güzel yaylalara çıkartalım” davetinde bulunmalıdır.