YERİNDEN BİR FIRLADI POZUNU SAHNEDE VERDİ

MÜSİAD Trabzon Şubesi’nin olağan genel kurulu gerçekleşti. Yine beklenildiği gibi oldu. Öyle yarış falan olmadı. Birileri aday çıkmadı! Geleni bozulmadı. İşaret edilen oldu. MÜSİAD’ın yapısı böyledir. Çiftli yada üçlü yarışlar olmadan kendi içlerinden bir aday çıkarırlar. Bu seferde böyle oldu ve Zafer Ofluoğlu Ali Kaan’ın başkanlık koltuğunu devraldı. Şimdi yönetimiyle Trabzon’da MÜSİAD’a bir vitrin yapacaklar. Bakalım bu vitrinde neler olacak?

Hep birlikte göreceğiz. Hayırlı olsun.

MÜSİAD Genel Kurulu’na katılanlar AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı eski Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, il yöneticileri katıldılar.

Bu davette Millet ittifakından pek bir isim görülmedi. Davet edildiler mi bilemiyoruz ama CHP dahil hiçbir o kesimden il başkanı katılmaması dikkat çekti.

Genel kurulda gözümüze takılan ilginç anlar vardı.

Bunlardan biri Ayşe Sula Köseoğlu’nun milletvekilleri ile yeni yönetimin fotoğraf çekilme karesine girme hevesiydi. Bir anda yerinden fırladı sahneye doğru koştu. “Bensiz olmaz” dedi. Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta ve Salih Cora da oradaydı. MÜSİAD genel kurulunun arasında girdi. Pozunu verdi.

AK Parti Trabzon İl Yöneticini Alper Bektaş sıkıntılıydı. Telefonla saatlerce konuştu. Sonradan öğrendik sorunca, meğer yangın bölgesinde tatildeymiş ailesi onun endişesini taşımış.. Ama onların iyi olduğunu öğreninince rahatladı.

Salona tekrar döndü.

ÖNCE ORDADAN BAŞLASINLAR

MÜSİAD Trabzon Şubesi'nin dünkü Genel Kurulu'na damga vuran konuşmayı MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan yaptı. Kaan, "Liverpool, Trabzon kenti için bir emsaldir ve Trabzon'un Liverpool olabilme potansiyeli vardır." dedi. Haklı. Sporuyla, tarihi dokusuyla benzerlikler taşıyor.

Bu konuda MÜSİAD elinden geleni ortaya koymalıdır. Bu daha öncede söylendi ama birşey yapılmadı!

Trabzon Limanı'ndan başlanarak birşeyler yapılabilir. Biz onlara bir yol seçelim ve oradan kolaylıkla başlayabilirler.

(MÜSİAD Genel Kurulu'nun haberini okumak için tıklayınız.)

YİNE Mİ AYNI MESELE YAHU!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile yine bir petrol istasyonunun sıkıntı yaşadığını öğrendik. Daha önceleri, hatırlarsanız Orhan Fevzi Gümrükçüğlu döneminde yaşanan böyle bir sıkıntı şehrin gündemini epey meşgul etmişti. Şimdi ise bir vekile kadar, iş gitmiş!

Vekil de bu konuya baya ilgiliymiş! Enteresan bir şekilde yine böyle bir şehrin gündemi olursa vay halimize...

Bakalım neler olacak, neler görüşülecek? Bu iş nereye kadar uzanacak? Kriz hala sürüyormuş.

HÜSEYİN ÖRS KANUNLARI - 1

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun arasındaki ipler her geçen gün daha da geriliyor. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı koridorlarında neler konuşulduğunu, aralarının açık olduğunu yazmıştık. O süreçten sonra hatırlarsanız bir kesit daha vermiştik! Hani meşhur bir korku filminin dış sesi gibi..

Inın ınınn ınınn...

İşte o kesit şuydu;

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ipleri eline alıyor!

Hüseyin Örs kanunları geliyor.

Bunu destekler bir hamle geldi!

Normalde partilerin vekilleri değilde il başkanlıkları parti programı yapar, hangi ilçeye gidilecekse o planlamayı yapıp vekile bildirir ve vekilde o plana uyarak ilçe ziyaretlerini yapar.

Böylece teşkilatlarda hiyerarşi bozulmaz! As üst dengesi kurulur.

Vekil Örs kanunları geliyor dediğimizde inanmayanlar sıkı dursun.

Şimdi altını çizerek belirtiyoruz;

Hüseyin Örs artık kendi planlamasını yapıyor. İl Başkanlığına ve Ortahisar İlçe Başkanlığına bildiriyor. Diyorki; "ben şuraya gideceğim, şunu yapacağım". Danışmanı davet ediyor. Onlarda o programa uyuyor.

Ama şöyle bir ayrıntı vermek lazım, Örs’ün planlarına ilçe ziyaretlerine bir tek Ortahisar İlçesi gidiyor. İlçe Başkanı gidiyor. Haliyle demekki il ile bir sürtüşme sürüyor.

Haydi bu kadar.

Gerisini sonra irdeleriz.

EN İYİ TEŞKİLAT ÖDÜLÜNÜ ALDI MESAJ VERDİ

Gelecek Partisi Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Yıldırım, haklı bir gurur yaşıyor.

Gelecek Partisi Gençlik Politikaları Başkanlığı tarafından ülke genelinde 'En İyi Teşkilat' seçildi ve ödülünü Gençlik Politikaları Başkanımız Sn. Mustafa Gözel'den aldı.

Mesajında, "Türkiye geneli iller arasında birinci olduğumuz teşkilat performansımız ve gençlik buluşmasında göstermiş olduğumuz başarılarımızdan dolayı Gençlik Politikaları Başkanımız Sn. Mustafa Gözel Başkanımız Sinan Yıldırım’a plaketimizi takdim etti. Teşkilatımız  adına çok değerli başkanlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı .

SİLAHLI KAVGA VE BİR DETAY

Trabzon İl Emniyet Müdürü değişti. Metin Alper gitti; yerine Kenan Aydoğan geldi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde Alper gittikten sonra sosyal medya kullanımı bile değişti. Dün de gözümüze birşey çarptı.

Hayrat'ta yaşanan ölümle sonuçlanan silahlı kavga olayın akşama doğru Trabzon Valiliği basın birimi bir açıklama geçti. Alper döneminde olsaydı, İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medyadan bunu detaylıca duyuracaktı. Şimdi ise Valilik duyurdu.

Bundan sonra Valiliğin duyuruları sıkça asayiş olaylarında olabilir diye düşünüyoruz.

İşte yayınlanan metinde şu ifadeler kullanıldı:

"29.07.2021 günü saat 11.30 sıralarında, Hayrat ilçemiz Gülderen mahallesinde amca çocukları oldukları öğrenilen Kemal Bektaş (1956)ve Faik Bektaş (1984)ile Lütfü Bektaş ve Murat Reis Bektaş isimli şahıslar,aralarında yaşanan tartışma sırasında,  silahla karşılıklı ateş etmek suretiyle birbirlerini yaralamışlardır. Olayın ardından Of Devlet Hastanesine kaldırılan Murat Reis Bektaş(1965)ve Lütfi Bektaş(1964)isimli  kardeşler burada vefat etmiştir. Diğer aile üyelerinden İl merkezine sevk edilen Kemal Bektaş(1956) da Farabi hastanesinde vefat etmiş olup oğlu  Faik Bektaş(1984) ise ağır yaralı olarak ameliyata alınmıştır. Toplam 3 vatandaşımız vefat etmiştir. Olaya karışan Abdi Bektaş ile İshak Bektaş firar durumundayken kolluk güçlerimiz tarafından yakalanmıştır."