YİNE FIKRALIK BİR NOT ALIP GİTMESİNLER!

Trabzon’da Tiyatro Festivali başladı. Tiyatro Festivali’ne bir ülke ancak gelebildi. Trabzon Devlet Tiyatrosu festivali yapmak için uğraş verdi. İptal etmemek için direndiler. Pandemi nedeniyle büyük uğraş verdiler. Bu nedenle hepsini kutluyoruz.

Bir ayrıntı dikkatimizi çekti. Festival nedeniyle ekipleri tiyatro il müdürlüğüne akşamları da girip çıkıyorlar. Uğraşıyorlar. Tiyatro İl Müdürlüğünün arasındaki sokak lambası ağacın içerisinde dibine bile zor ışık veriyor. Bu konuda ilgililere sesleniyoruz aman ağacı kesmeyin lakin oraya elektrik direği ışıklandırma gerekli. Lütfen misafirlerimiz geldi yurdun dört bir yanından.. Yine bir fıkralık not alıp gitmesinler Trabzon’dan..

O AVUKATLIK BÜROSU YİNE İYİ İŞ ÇIKARDI

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın avukatlık ofisi Cora Hukuk Bürosu, son yıllarda ciddi davaların kapısı haline döndü. En son bir babaya kızı tarafından yapılan tuzağı ortaya çıkardı.

Konu şöyle; Trabzon’da üniversite öğrencisi D.M. adlı genç kız, babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü.

Baba E. M. ise kızının kendisine iftira attığını belirterek avukat olarak Milletvekili Salih Cora’nın akrabası olan Cora Avukatlık Ofisi’nden Cengiz Han Cora’yı tuttu.

Cora polis dosyasını ve diğer olayla alakalı tüm detayları hakim karşısına çıkardı.

Baba suçsuz bulundu. Babasına iftira attığını kabul eden ve şikayetini geri alan D.M., yaptığından pişman olduğunu belirtti.

Baba mahkemece beraat etti. Tutuklu baba serbest bırakıldı. Avukat Cengiz Han Cora,” Geç de olsa adalet yerini buldu” dedi.

Baba tutuklu kaldığı sürece için avukat aracılığıyla maddi ve manevi tazminat talebinde bulunacağını belirtti.

MUSTAFA BIYIK SÜLEYMAN SOYLU’YA NEDEN TEŞEKKÜR ETTİ?

Yomra Belediye Başkanı İYİ Partili Mustafa Bıyık, Ankara’ya sürpriz bir ziyarette bulundu.

Hatırlarsanız İYİ Partili Başkan Bıyık, belediye önünde sabah saatlerinde bir maskeli genç tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Olayda azmettirici olduğu belirtilen iki kişi ve bir de saldırgan tutuklanmıştı. Bu olay sonra Başkan Bıyık’a koruma verilmişti! Başkan Bıyık dosyasına eski bir gazeteci de girmiş, o da ifadesinde, “Azmettiricinin azmettiricisi var” demişti!

Hatta sosyal medya paylaşımları halen duruyor. Bu eski gazeteci Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde personelken ‘siyasi söylemler’ yaptığı gerekçesiyle işten çıkarılmış mahkemeye gitmişti. O gazeteci Avni Özarslan.

Neyse buralar detay.. Son gelişme şu oldu. Başkan Mustafa Bıyık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti.

Ankara’da İçişleri Bakanlığında gerçekleşen ziyarette Bakan Soylu ile görüşmesini fotoğrafla paylaşan Mustafa Bıyık, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret ettim. Yomra'mız ile ilgili taleplerimizi ilettiğim Sayın Soylu'ya, şahsıma karşı gerçekleştirilen silahlı saldırı ve ilçemizin güvenliği için gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ettim.” ifadelerin kullandı.

Bu arada Yomra’da AK Parti’de yaşanan istifalar sonrası AK Parti ilçe Başkanlığına bir kaç isim düşünülüyor. Şu anda gözler AK Parti genel merkezine çevrildi. Yomra’da birilerine angaje bir ilçe başkanı ve ilçe yönetimi olmaması için uğraş veriliyor.

Yakında sürpriz isimler göreceksiniz.

SÜMELA AÇILDI AMA ÜZERİNDEKİ KAYA KÜTLESİ NE OLDU?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı, Cumhurbaşkanlığı orkestrasının konseriyle muhteşem şekilde açılan Sümela Manastırı’nda kaya temizleme çalışmalarında tonlarca kaya parçaları ya ufalanarak temilendi ya da koparılarak kaldırıldı. Yeni bir detay daha öğrendik. Hemen üzerindeki 360 tonluk kaya kütlesi sabitlendi. Kaya blokunu 16 metrelik çelikler kazıklarla daha da güçlendirilecek.

Çelik kazıklarla yapılacak işlemin ziyaretçilere açık saatler dışında gerçekleştirileceği belirtildi.

SEÇİM TEMASLARI YAPIYOR AMA BİZ GERÇEĞİ HATIRLATALIM 

Trabzonspor Genel Kurulu yapıldı. Aralık ayında kongre var. Mehmet Atalay Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulunuyor. En son AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’yu ziyaret etmişti. Ziyareti Mumcu, “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü dönemlerinde şehrimize ve ülkemize önemli yatırımlar yapılmasına öncülük eden Sn. Mehmet Atalay'ı parti binamızda misafir ettik. Ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür ederim.” diye paylaştı. Mehmet Atalay ile alakalı şehirde Trabzonspor başkan adaylığı çalışmalarını sürdürüyor diye konuşuluyor. Atalay bu soruya olumlu yada olumsuz yanıt vermiyor. Lakin aday olacaksa da bizden söylemesi Aralık ayında Ahmet Ağaoğlu ekibini yenileyerek yoluna devam etmeyi düşünüyor. Ve şu anda avantaj açık ara onda..