MURAT ZORLUOĞLU ‘ÇILGINLAR’I AĞIRLADI 

Trabzon’da hep şunu savunduk; Trabzon’u yönetecek olan..

Trabzon’a belediye başkanı olacak olan..

Yanında mutlaka ama mutlaka Trabzonspor’u çok yakından tanıyan bir danışman tutmalı.

Bu medyadan da olabilir. Trabzonspor’u takip edenlerden bir isim de olabilir.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bunu yaptı mı bilemiyoruz, lakin Trabzonspor taraftar gruplarından birini ilk kez makamında ağırladığını gördük. 

Hatta bu ziyareti şöyle paylaştı; 

“Trabzonspor’un taraftar gruplarından ÇILGINLAR misafirim oldu...

Karşılıklı “bordo-mavi” diye bağıracağımız o sağlıklı günlere çabucak dönebilmek dileğiyle…”

Belkide Murat Zorluoğlu böyle bir ismi yanına aldı..

Ne dersiniz?

LEVENT USTABAŞI’NIN ‘ÇEBİ’ İZLENİMLERİ 

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, Haberlobi Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı’nı parti binasında ağırladı. 

Bu ziyaret sırasında ilginç bir de tesadüf oldu. Ustabaşı dışarı çıkacakken Sanatevi Derneği yönetimi içeri giriyormuş. 

Başkan Adnan Taç ile ayak üstü bir iki dakika sohbet edilmiş.

Yani sanat, siyaset, Trabzon kulisleri aynı yerde toplandı gibi.

Neyse Selahattin Çebi izlenimlerini sorduk.

Ustabaşı yanıtladı.

1- Eski yöneticilerin listesi önünde.. Tek tek arayıp hal hatır soruyor.

2- İletişim kanallarını açık tutarak, şehrin her tarafından bilgi sahibi olmayı istiyor.

3- Kömür meselesinde olduğu gibi “Birileri ne der” “Partim ne der” diye değil “Sorun ne çözüm ne der” diyor. Bunu da hissettireceğini zamanla bu tavrının şehre oturacağını belirtiyor.

4- "Siyaset dili ne der değil halk dili ne der diye bir durumla daha çok karşılaşacaksınız" mesajını ara pasajlarda hissettiriyor.

5- Dinlemeyi seviyor, konuşurken esprili siyaset dilini daha çok tercih ediyor.

6- AK Parti’nin geçmiş yöneticileri, geçmiş dönemleri ile alakalı her konuya taviz vermeden ‘başarılı işlere imza attılar’ cümleleri ile onure ediyor. 

7- Parti içerisinde, “İlçe başkanı gibi konuşmuyor” gibi farklı varyasyonlu gelen eleştirilere, “Partimin sözcüsüyüm. Her konuda partimin sözcülüğünü yaparım.” diyerek tartışmayı oraya buraya çekmeden net cevap vermesi, sesini daha da gür çıkaracağını gösteriyor.

Şimdilik Çebi ile alakalı Ustabaşı’ndan aldıklarımız bunlar.

HAYIRLI OLSUN DİYELİM Mİ NE DERSİNİZ?

İYİ Parti’den istifa eden Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun, “Bizim partimize herkes gelebilir. Davut Çakıroğlu da değerli bir insan, fikirleri ile Meclis’te gündem oluşturmuş bir isim. Bizim kapımız herkese açık olduğu gibi Çakıroğlu’na da açık.” bu sözlerine cevap verdi. 

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu gibi o da Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Selahattin Özcan’a konuşan Çakıroğlu, “AK Parti uzun yıllar milletimizin kahir ekseriyette teveccühünü kazanan bir parti. Bu noktada AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun ifadeleri de beni onore etti. Nazik ifadeleri için kendisine teşekkür ediyorum. Seçmenimizin ve yol arkadaşlarımızın nabzı önemli. Nerede olmamıza hep birlikte karar vereceğiz” diyerek Mumcu’ya cevap verdi.

Yani bu iki açıklamadan şunu anladık.

İkisi de bu transfere meyilli..

Biri partisine davet etti, diğeri ince bir cevap verdi.

Hayırlı olsun dersek erken mi olur?

AYŞE SULA KÖSEOĞLU’NA TRABZON’U VERMEDİLER 

AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Genel Merkez’deki ofisinden fotoğraf paylaştı. 

Şu notu düştü; “AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevimize başladık. Kars, Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkari sorumlu olduğumuz iller. 

Allah yar ve yardımcımız olsun..”

Odasından bir bilgisayarla fotoğraf paylaşması dikkat çekti.

Demekki Ayşe Sula Köseoğlu’na Trabzon ilini vermediler. Görevlendirmediler. Çünkü memleketi. 

BAHAR AYVAZOĞLU KULİSİ VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ 

ÇAYKUR’u ziyaret eden AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu burada bilgi aldı. "ÇAYKUR zarar ediyor " diye sıkça gündem oldu. Bu nedenle Bahar Ayvazoğlu’nun da üst yönetimden bilgi alması dikkat çekici. 

Bu ziyareti şöyle paylaştı; “Yaklaşan yaş çay hasadı öncesinde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ziyaretimizde, Çaykur’un yıl içerisinde hedeflediği çay alım miktarı, yaş çay fiyat beklentileri, personel, lojistik, stok gibi doğrudan çay üretimini  ve Çay Müstahsilleri’ni ilgilendiren konuları  görüştük.”

Bahar Ayvazoğlu’nun ziyaretini sanki oraya Trabzonlu bir yönetici atayacakmış gibi, torpil yapacakmış gibi lanse edilmesi doğru değil. Böyle bir şeye neden ihtiyaç duyulurki... Milletvekili ÇAYKUR konusu dikkatlice araştırmaya gitmiş. Bilgi almış. Bu normal zaten gündemde zarar ettiği sıcaklığını koruyor. Budan sonra yapılacaklar konusunda mutlaka Ankara’ya bir rapor derliyordur. Bunu başka anlatmak doğru mu? Yada gerçekten anlatıldığı gibi mi? Bu bilgi kirliliğini Ayvazoğlu’nun basın birimi mutlaka çözecektir.