OY TRABZON İÇİN KALAYLI KAZAN

Ganita Koyu’nun tarihi kimliğine uygun olarak Ganita-Faroz Projesi’nde yer alması için Trabzon Mimarlar Odası tarafından hazırlanan rapor, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi’nin girişimleriyle Büyükşehir Belediye Başkanlığına sunulduğu belirtildi.

Başkan Murat Zorluoğlu’nun onayıyla projede revizeye gidileceği söylendi.

Bu haberi AK Parti geçti, medyada yer aldı. Ama herkes değişik şekilde sundu! AK Parti’ye yakın olanlar, il başkanına yakın olanlar, ilçe başkanına yakın olarak diye bölüp bölüp sundular.

Bizde gelin bu durumu analiz edelim hep birlikte..

Mesela AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu bu noktada es geçilmiş olmuyor mu?

Şu da denebilir; Başkan Selahaddin Çebi, şehrin gündeminde olan konuları yakından takip ediyor taktir etmek lazım. Asla böyle düşünmemek Sezgin Mumcu’nun rakibi gibi görmeden konuyu ele almak lazım denebilir.

Halisene duygularla tabiki..

Biz de bir şey demiyor araya pürüz sokalım diye uğraşmıyoruz lakin, kulislerde yankısını da değerlendiriyoruz.

Helede Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu kısmı var!

Hem AK Partili hem Ganita’yı zaten aslına uygun dönüştüren bir Belediye başkanı var, lakin o ince detayla geçiştirenler var.

E zaten bu değişim dönüşüm oluyor!

“Murat Zorluoğlu’na her gün eleştiren, her gün yerden yere vuranlar, Çebi’nin Ganita projesine sarıldılar, Zorluoğlu’nu es geçtiler” diyenlerin yarattığı tartışmayı Ganita’ya sağdan vuran karayel rüzgarı bile püskürtmez!

Amannnn…

Neyse haftaya böyle mi başlayacağız?

Şairin dediği gibi, ‘Oy Trabzon için kalaylı kazan!’

YUSUF ZİYA YILMAZ HANGİ KONUDA UYARDI

Yusuf Ziya Yılmaz, en son Haberlobi’ye verdiği röportajında bazı pasajlar verdi. Reşadiye Kavşağı konusunda soruları yanıtlayan Yusuf Ziya Yılmaz, burayla alakalı mağduriyet yaşadığını ve kendisine bu mağduriyet sonrası bazı sözler verildiğini altta bazı knoulardada yardımcı olduğunu dile getirdi.

Hangi konularda olduğunu söylemedi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kendisini anlayışla karşıladığını bilirdi.

Bildiğiniz gibi Reşadiye Kavşağı yapılırken belediye ile mahkemelik olmuşlardı.

Eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde yaşanmıştı.

Yusuf Ziya Yılmaz bir de Trabzon’da alt yapı çalışmaları hakkında, “Bu çalışmaları yapmak kolay değil. Risk ister. Murat Zorluoğlu bu riski aldı ama Mücahit firmalar doğru düzgün iş yapmıyorlar. İnsanlarda başkanı eleştiriyor” uyarısı yaptı.

Bizde bu uyarısına katılıyoruz.

Üst yapıdaki düzensizlik rahatsız edici.

İBRAHİM USTA SAHAYA İNİYOR

Trabzon’da Trabzonspor Başkan adayı kim olur dense bir kaç isim sayılır İbrahim Usta da bunlardan bir tanesidir. Ülke gündemine TFF yöneticisi iken sık sık gelmişti. En son da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile TRT baskınına gittiği zaman geldi.

Trabzonspor Başkan adayı olup olmayacağını bilmiyoruz. Bu soruyu cevaplamaktan hep kaçmıştır. Yanıt vermek istememiştir. Ama biliriz ki başkan adayı içinde duran bir hayaldir. Bugün İbrahim Usta uzun bir aradan sonra sahaya iniyor.

Trabzon medyası ile buluşacak. Medya davetini Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD üzerinden yaptı.

Bugün bu buluşma gerçekleşecek bakalım neler diyecek…

HENÜZ KARARINI VERMEDİ İL BAŞKANINA SORACAKMIŞ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yaklaştıkça adaylar çıkmaya başlıyor. Suat Hacısalihoğlu bir dönem daha başkan olmak istiyor. Bu konuda iddialı şekilde çalışıyor. Karşısına rakip olarak birileri AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Alper Bektaş’ı hazırlıyorlar. Lakin Alper Bektaş’ın böyle bir niyeti yokmuş gibi duruyor. AK Parti’de ki görevini bırakmayı düşünmüyormuş. En son yine AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ile bir araya gelip son kararını verecekmiş. Zaten bir defa seçime girip kaybetmişti. Bundan sonra yeniden aday olacak mı henüz net bir şey söylemedi.

Öte yandan Erkut Çelebi yeniden aday olacak. Bunu da heryerde söylüyor ve çalışmalarını sürdürüyor.

Bu defa siyasi irade konusunda şöyle bir durum var; eğer ki siyaset etkin hareket edecekse büyük bir savaş olacak. Çünkü her iki taraf da güçlü..

Bu iki dengenin tam ortasında yer alan kazanır.

KTÜ’DEN MEZUN ONLARI YAKIN TAKİBE ALDILAR

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ‘Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nü yeni kurdu. Ciddi şekilde çalışmalar yapılıyor.

KTÜ Markasını tanıtmak, doldurmak, öne çıkarmak, tozunu almak her ne derseniz deyin bunu adına..

Mezunlar konusunda da bir çalışma yalıyordu. Ama ağır aksak işliyordu.

Kariyer Merkezi mezunlarla ilgileniyordu. Yaklaşık 15 bin KTÜ mezunun bilgileri vardı.

Bu merkezin başına KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Hülya Kalaycıoğlu’nu getirdi

Kalaycıoğlu çalışmalarını hızlandırdı ve şu anda Dünya üzerinde 100 bin KTÜlü mezuna ulaşıldı. Bilgileri toparlandı.

Toplamda 230 bin KTÜ mezunu bulunuyor.

Bu büyük bir güç, üniversite adına gururdur. Kocaman 230 bin ferdi olan bir aileyle iletişimi sağlamak, yol göstermek, yada yol gösterici yapmak, yeni öğrencilerin de önünü açacaktır.

Bu konuda çalışma yapan değerli hocalarımızı kutluyoruz.