TRABZON AŞKALE’YE KÖMÜR CEZASI

Trabzon’da ciddi sorun haline gelen kömür boşaltma işlemleri, sanayi bölgesini adeta kömür tozuna boğuyordu. 

Bu nedenle ciddi şikayetler medyaya yansıyan haberler epeyce meşgul etmişti gündemi.. 

Hatta AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, limanın karşısında hemen Aşkale’ye ait arazideki kömür boşaltma işlemlerinin olduğu yere gidip, “Bir daha burada böyle bir şey istemiyorum!” dedi. 

Çevre İl Müdürlüğünü göreve çağırdı. Çevre İl Müdürlüğü de Değirmendere’deki Aşkale’ye çevreyi kirletiyorsun diye 96 bin lira para cezası kestiği öğrenildi. 

1 MİLYON LİRAYA SATIŞA ÇIKTI OLAY OLDU

Trabzon Otogalericiler Sitesi esnafının beklediği ihale geldi çattı.

Hatırlarsanız Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde galericiler sitesi kuruldu. Burası belediyeye ait yerde düzenlendi. Galericilerde buradan ofislerini aldılar. Lakin o dönemin başkanı, “Burayı size vereceğiz. Satış yapacağız” demiş söz vermişti.

Şimdi ihale satışı yapılacak. 

Açık artırma usulüyle yapılacak ihale şartnamesi ortaya çıktı.

İhale, 07.05.2021 tarihinde Cuma günü yapılacak.

Şartnamede Trabzon ili Ortahisar İlçesi sanayi mahallesi 3779 ada 1 nolu parselde kayıtlı 40 adet galerili ofis cinsinde ki taşınmazların satışına ilişkin karar uyarınca hazırlanan şartname de; ihale yoluyla satışa çıkarılacak 40 adet ofisin fiyatları 1.000.000,00 TL ile 1.100.000,00 TL arasında değişmekte olduğu belirtildi.

İhalede ilginç detaylardan bir tanesi şu; 2886 sayılı devlet ihale kanununa göre ihalesi yapılacak taşınmazların şartnamesine Gerçek ve Tüzel kişiler için “Ticaret İl Müdürlükleri tarafından düzenlenmiş İkinci el Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Yetki Belgesi” olanların ihaleye katılabilmesi şartı getirildi.

Otogalericiler esnafının haricinde ihaleye girecek olan çıkar mı bilemiyoruz. Bakalım ne olur? 

ABDULLAH AVCI’NIN HASTA OLDUĞUNU İLK KİM DUYURDU

Trabzonspor Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı hastalandı. Önce covid olduğu söylendi. Ardından ne olduysa grip olduğu belirtildi. 

Tam bir bilgi kirliliği yaşandı. Kamuoyu net bilgiyi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in paylaşımından öğrendi. Ahmet Metin Genç, “Trabzonsporumuzun teknik direktörü Abdullah Avcı hocamızın rahatsızlığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kıymetli hocamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah kısa zamanda iyileşip takımımızın başına geri dönecektir. Bu takım sensiz olmaz hocam.” İfadeleriyle paylaşım yaptı.

Trabzonspor’u en yakın takip eden kendisi olduğunu yine gösterdi.. 

AVCI ASLINDA AV OLACAKTI 

Trabzonspor Kulübü’nde sular durulmuyor. Daha önce bazı yöneticilerin Abdulkadir Parmak konusunda Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nu dinlediği, Parmak’ın ufak bir cezayla yeniden forma giymesi için çabaladıklarını yazmıştık. 

İçerde neler olduğunu da yazdık… Kamuoyu bizden öğrendi.. Teknik Direktör Abdullah Avcı’yı adeta taca atacaklardı. Başkan Ahmet Ağaoğlu bunu istiyordu. Böylece kulüpte daha rahat hareket etme imkanı bulacak, seneye kendi istediği teknik adamla çalışacak, kendi istediği oyuncuları aldırtacaktı. Yani operasyonun adı aslında Parmak operasyonu değil Parmak üzerinden Avcı operasyonuydu. Av ise Avcı idi.

İşte Ahmet Ağaoğlu’nun bu tarzı kulüp yönetimince tutmadı. Istanbul kanadından bir tek Sertaç Güven ile irtibata geçtiği ifade edildi.

Parmak ceza alsın mı konusunda… Ne oldu peki? Olaya telefonla Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp ve Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan el attı. Çoğunluk tercihini Abdullah Avcı’nın kararından yana yani Parmak’ın kadro dışı bırakılmasına karar verildi. Böylece Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun hayalleri suya düştü.

TRABZONSOR’DA 3 BAŞLI FIRTINA

Bu krizden neler çıkarmalıyız? Bu kriz neleri ortaya döktü. Kafulluk ekibi şunu gördü; Demekki Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun çevresindeki savunma perdesi artık yok! Başkan Ahmet Ağaoğlu bundan sonra ne asbaşkan ne başkan yardımcısının koruma kalkanında ol(a)mayacak! Demekki bundan sonra kongreye kadar Başkan Ağaoğlu’nu zor bir süreç bekliyor! Yönetim Ahmet Ağaoğlu, Mehmet Yiğit Alp ve Ertuğrul Doğan olmak üzere 3 başlı! Bu net görülüyor. Kongre sürecine ne olur bilemeyiz ama Trabzonspor’da büyük bir fırtına yaklaşıyor.