İKİNCİ KEZ GAZETECİ SORUNU YAŞANDI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki kaçak çiftliğinde yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu, Türkkan’ın şoförünün de aralarında olduğu 4 çalışan tarafından darp edildi. Yüzü kanlar içinde kalan Uslu hastaneye kaldırılırken, saldırganlar jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Bu olayın hemen sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon’a geldi.

Haliyle bu soru karşısınıza çıkacaktı, öyle de oldu.

MERAL AKŞENER BÖYLE ŞEYLERE MÜSADE ETMEMELİDİR

Fakat bir şey oldu! Meral Akşener sorulara cevap verdi. Sorun bile çıkmadı yalnız yanında partilisi gazeteci kardeşimize tepki gösterdi. Ama ne tepki! Mikrofonları tutan Haber61’den meslektaşımız Emrah Paça’ya adeta kendi evladına saydırılamayacak şekilde herkesin içinde yüksek sesle bağırmaya başladı. Ağzının içinde yuvarladığı yakışıksız kelimeleri herkes gördü.

Nedeni ise AHaber’in mikrofonunu tutması imiş!

Olabilir, zaten böyle kalabalık anlarda mikrofonları tek bir gazeteci tutar ki röportajı yapılan kişinin önü kapanmasın diye..

Mikrofonların içinde Ahaber de olabilir. Zira o mikrofonu taşıyanlar emekçiler..

Yapılan tavır hiç hoş değildi.

Bunlar yaşandıktan sonra özür dilenebilirdi. Hayır aksine daha da hırçınlaşarak tepkiler verildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener böyle şeylere müsade etmemelidir. Bu partisine ve kendisine zarar verir. Meslektaşımıza yapılan tavrı kınıyoruz.

O HIRÇINLAŞAN ŞÜKRÜ KULEYN’Dİ

İşin çok ilginç tarafı ne biliyor musunuz?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yanında meslektaşımıza böyle yakışıksız, üslupsuz tepki veren İYİ Parti GİK Şükrü Kuleyn, Trabzon ve Trabzonspor camiasının yakından tanıdığı bir isim. Ya! Vay be dediğinizi duyar gibiyiz.. Her defasında Trabzon medyası sesi olmuştur. Trabzonspor Divan Başkanlığına aday olduğunda, hakkı yendiğinde İstanbul medyası falan yazmamıştır. Manşetlerine bile taşınmamıştır. Sadece Trabzon medyasında ismi bu sayede gündem olmuştur.

Bu detayı da kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

MERAL AKŞENER TRABZON’DA ESNAFE NE SORDU NEDEN ‘YETMEZ’ DEDİ

Gelelim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Trabzon programına.. Bu olay Trabzon ziyaretini ihtişamını, Trabzon’da gördüğü ilgiyi gölgelemez.

Yomra’da coşkuyla karşılanan Akşener, Trabzon meydanda yüzlerce kişinin ilgisiyle karşılandı. Fotoğraf çektirenler oldu. Esnafları da ziyaret eden Akşener, bir esnafa,” Bugün kaç müşteriniz oldu” diye sordu.

Esnaf, “5 müşterim oldu” diyerek cevap verdi.

Akşener, “Kirada mısın?” diye sorunca esnaf, “Evet kiradayım” cevabını aldı.

Üzülerek, “E yetmez sana bu..” cevabını verdi.

Akşener Trabzon teşkilatıyla da bu ziyaretinde daha yakın temasta bulundu. İYİ Partili teşkilat üyeleri ile kimse araya girmeden(!) fotoğraf çekildi, tanıştı…

Meral Akşener’in bu Trabzon ziyareti teşkilatlarının moralini de yukarılara taşıdı.

AZMİ KUVVETLİ’NİN YÜZÜ BU PROGRAMDA GÜLDÜ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin hasta olduğu, uzun süredir partide yaşanan iç çekişmeler falan unutuldu. Azmi Kuvvetli de Akşener ile yakından ilgilendi. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile fotoğrafta İl Başkanı Azmi Kuvvetli de yer aldı. Yani bu görüntüyle şunu diyebiliriz; Hani il başkanı değişecek, il yönetimi görevden alınacak söylemleri varya.. Onlar askıda kaldı! Unutuldu! Bundan sonra ne olur birlikte göreceğiz.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı, genel başkan ziyaret programından sınıfı geçti.

İYİ Parti içinden bazı telefonlar değerlendirmeler aldık. Eleştiriler de aldık. Onları sonraya sakladık.

MERAL AKŞENER MUSTAFA BIYIK’I  KİMLERE EMANET ETTİ?

Meral Akşener’in Mustafa Bıyık’a ciddi bir destek verdi. Seçtiği kelimelerle Mustafa Bıyık’ı onura etti.

Dediki; ‘’Belediye Başkanımızı siz seçtiniz. Allah, ondan ve sizden razı olsun, adam gibi adam..Onun önemli bir görevi var. Adam olmayanlara, Ahlaksızlık yapanlara direnmek.

Yomra’yı soyanlara direnmek. Canı pahasına direnmek. Onun için de ben başkanı size emanet ediyorum. O’nun hizmetlerini takip edeceksiniz. Onun eksiğini gediğini söyleyeceksiniz.

O’na yol göstereceksiniz. O sizin evladınız. Hayırlı hizmet yapacağını biliyorum. İnanıyorum, ama sizde ona hem sahip çıkıp, hem de onu takip edeceksiniz”

Mustafa Bıyık’ı Yomralılara emanet eden Akşener’in bu tavrı sonrası “Mustafa Bıyık Ak Parti’ye geçecek” iddiaları artık ortaya atılmaz diye umuyoruz.

Mustafa Bıyık artık AK Parti’ye geçmez!

Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Trabzon ziyaretini takip edenler, il dışından fotoğrafları inceleyenler oldu. Telefonumuz gün boyu susmadı. "Trabzon'da ciddi şekilde böyle bir kalabalık yaşandı mı?" diye soru çok aldık.