CHP: RİZE’DE NE ÇAYI DAĞITTI KEYİF Mİ?

Sel felaketi sonrası Rize'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara çay dağıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Rize'ye giderek incelemelerde bulundu. Daha sonra burada halka hitap eden Erdoğan, otobüsün üzerinden vatandaşlara çay dağıttı.

Sel bölgesinde Erdoğan'ın çay dağıtmasına başta muhalefet olmak üzere birçok sosyal medya kullanıcısından tepki geldi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'ın görüntülerini paylaştı.

Erdoğan'ın çay dağıtmasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun "Sel afetinin yaralarını sarmak için Rize'ye gelen Sayın Erdoğan, yine yaraları sarmak adına Rizeli kardeşlerimize çay fırlatarak devletin tüm gücünü ziyadesiyle hissettirdi.(!) Yahu insaf! Vatandaşın evi, barkı, dükkanı sular altında kalmış. Ne çayı? Keyif çayı mı? Hem de Rize'de?" diye yazdı.

SİZ ERDOĞAN’IN DÜŞMANI MISINIZ?

Levent Ustabaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afet bölgesinde vatandaşlara çay vermesini böyle yorumladı; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “sel olmuş afette insanlar zarar görmüş çay atmanız fırlatmanız uygun olmaz" diyemiyorsanız siz onun düşmanısınız! Yok dedik dinlemiyor diyorsanız o zaman orada durup makam işgal etmeyin!..”

Levent Ustabaşı’nın bahsettiği bu 'düşmanlar' kimler?

Anladığımız kadarıyla, Erdoğan’a bazı konularda cesaretli olup onu uyarmıyorlar. Ya da "Bunu yaparsanız size şöyle dönüşü olur" değerlendirmesi bile yapmıyorlar.

Bu konularda ciddi sorun yaşadığı görülüyor. Yaşanan sonra hamlelerde bu bariz ortaya çıkıyor.

MUSTAFA BIYIK MURAT ZORLUOĞLU'NA NEDEN TEŞEKKÜR ETTİ?

Artvin ve Rize’de yaşanan sel afeti nedeniyle çevre illerden yardımlar yapıldı. Bunlardan en öne çıkan Trabzon Büyükşehir Belediyesi oldu.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık afet bölgesinden bir izlenimini paylaşırken Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin personelini gördüğünü ve memnun olduğunu ifade etti.

“Arhavi'deki afet bölgesini gezerken, sahadaki makine ve personelin çoğunluğunun Trabzon Büyükşehir Belediyesi'sine ait olduğunu görmekten duyduğum memnuniyeti paylaşmak istedim. Trabzon, bölgenin öncü ve kucaklayıcı şehridir. Bunu bir kez daha ortaya koyan Başkan Murat Zorluoğlu'na teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Yomra Belediye Başkanı Bıyık da afet bölgesinde temiz su desteği sağladı.

Başkan Bıyık, “Arhavi'de yaşanan afet nedeniyle ortaya çıkan sağlıklı içme suyu sorununa binaen, Yomra Belediyesi olarak Yomra halkı adına, bir TIR dolusu içme suyu dağıtımı gerçekleştirdik. Afet bölgelerine destek olmaya devam edeceğiz. Artvin ve Rize'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” İfadeleriyle bunu sosyal medyasından paylaştı.

EKREM İMAMOĞLU AFET BÖLGESİNE NE GÖNDERDİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Rize’ye iş makinesi gönderdi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, ekiplere hoşgeldin diyerek İmamoğlu’na teşekkür etti.

Kaya, “Ekiplerimiz de Artvin Arhavi’deki çalışmalara destek olmak üzere sel bölgesindeler. Teşekkürler Ekrem Başkanım. Hızır gibi yetiştiniz…” diyerek mesaj yolladı.

SÜLAYMAN SOYLU UÇAĞINDAN YAYIN YAPTILAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin ve Rize’de yaşanan sel afeti nedeniyle bölgeden bir gün dahi ayrılsa geri döndü. Bölgede tüm afet noktalarına, mağdur olan vatandaşlara ulaşmaya çalıştı. Bu arada afeti aktarmaya, haber yapmaya gelen basın mensuplarına da yardımcı oldu. En son afeti helikopterle havadan incelemek isteyen basın mensuplarına helikopterini açtı. Onlarla birlikte havadan gözlem yaptı.

Bu anları meslektaşımız Hamza Önder Kuloğlu, paylaştı.

BÖLGENİN DİĞER YÜZÜNE BAKTIK

Sel afet derken bir de bölgenin bir diğer yüzü var. O diğer yüzü bu afetlerden falan hiç etkilenmedi!  Turizm konusunda pandemi sonrası ülkede en büyük rağbet gören yerlerden biri de Trabzon. Burak Zengin bir turizmci. Bölgeye olan ilgiyi şöyle anlattı;

"Trabzon’da bayramın 2. 3. günü otellerde yer kalmadı. Giresun Ordu Gümüşhane Rize otellerinde bile en düşük çift kişlik oda fiyatı 1000 lira oldu."

Trabzon’da oto kiralamacılarda arefe günü ve bayramın son gününe kadar otomobil vermediler. Çünkü ellerinde kalmadı."

Turizm sektörü bu bölgede büyük değer kazanacak gibi duruyor.