YOBAZLIĞIN VE KARANLIĞIN KİRALIK KALEMLERİ DİYE SESLENMİŞTİ

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 1. Yomra Şenliği düzenleyecek.

Şenliğin rengi mor.

Şenliğin sloganı "Hayde Yomra, Şenliğe!"

Şenlik, 1 Ağustos Pazar günü Sancak Mahallesi'nden sahil dolgu alanına Jamnastik salonunun yanındaki alanda başlayacak.

Gün boyu sürecek oyun festivali ile birlikte yarışmalar ve konserler verilecek. Bu konserlere Sedat Keskin, Onay Şahin ve Apolas Lermi katılacak.

Apolas Lermi konusunda tepkiler yükselmeye başladı. Tepkilerin nedeni ise şu:

Hatırlarsanız Apolas Lermi, Tuncelili şarkıcı Mikail Aslan ile birlikte söyledikleri 'Hal Yamano' adlı şarkıyı sayfalarında yer vermeyen bir kesim Trabzon basınını 'Yobazlığın ve karanlığın kalemleri...' olarak niteledi.

MUSTAFA BIYIK’A APOLAS LERMİ SESLENİŞİ

Buna karşın bazı isimler, "Bir şehre Yobaz ve kiralık diyen insanı Yomra’daki şenliklere çıkarmak büyük bir yanlıştır sayın Başka Mustafa Bıyık gereğini yapacağını umuyoruz" dediler.

Yani Apolas konserini iptal etmelerini istediler.

O konuda haksızlık etmeyelim sonra yazısını düzeltip genelleme yaptığı için Apolas özür dilemişti. Ben Trabzon medyasının tamamını kastetmedim demişti. Neyse bir kesimini bile kastetse çok ağır ifadeler! Hatta o dönem gazeteci Levent Ustabaşı, "İsim verebilir misin Apolas? İsim ver! Trabzon basını seni göklere çıkardı! Her şeyini haber yaptı. İstanbul medyasının kıçı kırık sayfalarında bile yer alamazken.." diye seslenmişti.

BİR MESAJ ATABİLİRDİ VE İLETİŞİM KURABİLİRDİ

Apolas’ın sırf bir klip haber olmadı diye böyle saldırmasına şehirde gerçekten anlam verilememişti!

Trabzon medyasında birilerine olan kinini belliki böyle yansıtmıştı!

Şöyle yapabilirdi...

"Bir mesaj göndererek, böyle bir klip hazırladık dinlemenizi ve yorumlarınızı paylaşır mınız?"  diyebilirdi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti de bu sözlerinden dolayı Apolas’ı o dönem kınadı! Şimdi gözler Mustafa Bıyık’a çevrildi.

Bakalım ne yapacak.

Klip Youtube'da şu linkten izleyebilirsiniz: (https://www.youtube.com/watch?v=o_fHkh1egWk)

APOLAS LERMİ’YE BU FIRSATI TGC VEREBİLİR

Trabzon basını olarak Trabzon Gazeteciler cemiyetine önerimizdir;

Meslektaşlarımızı alıp Apolas Lermi'nin konserine getirsin. Hepsi birden tam karşısında şarkılarını onun gözlerine bakarak dinlesinler.

'Yobazlığın ve karanlığın kiralık kalemleri...' diye seslendiklerinin gözlerine baksın ve şarkılarını öyle söylesin. Belki utanır ve özür diler; orada canlı canlı kendini affettirir.

Bu fırsatı Apolas'a ver TGC...

ÇOCUK PARKLARININ SULARA KAPILMASI VE BİR ANALİZ

Rize ve Artvin’de yaşanan sel afetinin nelere sebep olduğunu acı dolu gözlerle izledik. Arhavi’nin yukardan çekilmiş görüntüsü acı gerçeği tekrar hatırlattı. Sahil yolu baraj gibi suyu tutmuş, şehirleşirken alt yapıya, su akarlarına önem verilmeden yapılan bütün binalar ise suların altında kaldığı görüldü.

Eski binalar değil aksine son 10 yılda yapılan tüm binalar, çocuk parkları bile sel sularıyla sürüklenip denize ulaştı.

Gözümüzden bile koruduğumuz çocuklarımızın oyun parklarını sel suları alıyorsa, demekki toplum olarak bir şey koruduğumuz yok! Eğer bir şehirde çocuk parkı sulara kapılıyorsa, o şehirde çocuklar güvende değil demektir.

Çocuklar güvende değilse kim güvende olabilir ki?

YORGUN HALİNİ KİM YAYINLADI?

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, PYK-PBK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son röportajında uyuduğu görüldüğü anların paylaşılmasına tepki gösterdi.

Fatih Altaylı’ya sahip çıktı.

Selçuk Özdağ, "Fatih Altaylı Sn.Cumhurbaşkanının yorgun halini yayınlayını haklı olarak eleştiriyor. Çakma Goebbels, eleştireni hedef alıp çalıştığı medyayı da yakmaya çalışıyor. İletişim başkanı zaafiyet gösterip ülkemizi küçük düşürmüştür. Derhal görevden alınması al-i menfaatimizedir." dedi.

MUSTAFA ÇAM’IN OĞLU NE DEMEK İSTEDİ?

Kaşüstü Beldesi eski Belediye Başkanı Mustafa Çam’ın adının Kaşüstü alt geçidine verilmesi önerisi haberimiz ses getirdi.

Mustafa Çam’ın oğlu mimar Emrah Ömer Çam, haberimize teşekkür etti. Lakin bir de sitem yaptı.

Çam, “Güzel yazmışsınız. Babamın adının hizmet ettiği bölgede isminin önerilmesi gurur verici. Bizler onun oğulları ve ailesi olarak yaptıklarından ve bize bıraktığı temiz isminden dolayı minnettar ve gururluyuz. Fakat burada bir sitemim olacak Mustafa Çam hala yaşıyor. 4 yıl 1 aydır mücadeleye devam ediyor. Başta biz ailesi olmak üzere kendisi büyük bir çaba sarf ediyor. Basında babamın ismini dile getiren insanlar keşke gerçekte de babamı ziyaret edip, arayıp, sormaları ve babamın gerçek durumuyla ilgilenmeleriyle beklerdik. Çünkü bu olay diğerlerinin başına gelse, babam tam da söylediğim gibi yapmıştır ve yapardı. Tekrar söylemek isterim ki Mustafa Çam Allah’ın izni ve sevenlerinin duasıyla eski günlerine dönecek ve halka, hakka hizmet etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Çam’ın bu cümlesi dikkat çekici, "Basında babamın ismini dile getiren insanlar keşke gerçekte de babamı ziyaret edip, arayıp, sormaları ve babamın gerçek durumuyla ilgilenmeleriyle beklerdik."

Hatırlarsanız ilk öneriyi sunan Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen olmuştu.

Acaba ona mı gitti bu sitem! Bilemedik..

Mustafa Çam halen daha tedavi görüyor. İnşaatında elektrik çarpması sonucu 3 ay6 komada kalmış ardından evinde 2017 yılından bugüne tedavisi sürüyordu.