AKÇAABAT’TA BEN OLDUĞUM SÜRECE BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ DEMİŞTİ OLUYOR

CHP Akçaabat Belediyesi Meclis üyesi Tuncay Demirci, Akçaabat sahilinde yeni bir tahkimat ihalesi olduğunu, sahilde böyle bir şeyin kabul edilemeceğini bildirdi.

Evet daha önce Akçaabat sahilinden yol geçilmek isteniyordu ilçedeki bütün sivil toplum örgütleri hatta AK Partili teşkilatları da itiraz etmişti.

Sahil yolundan bağımsız deniz tarafından plajları dolduracak şekilde Yıldızlı’dan başlayıp Akçaabat’a kadar uzanan.

CHP Akçaabat Belediyesi Meclis üyesi Tuncay Demirci’nin yayınladığı ihalede Akçaabat sahiline tahkimat yapıldığı belirtiliyor.

Demirci, “Kıyılarımızı korumak ve sahilden yol geçirmemek için ortak karar alınmıştı. Ancak ilk fırsatta 135 bin tonluk kıyı tahkimatı için ihale açıldı ve Temmuz ayının dokuzunda ihalesi yapılacak.

Halkımızı bilgilendirmek ve gerekli toplumsal tepkiyi koymak için herkesi göreve çağırıyorum.” İfadelerini kullandı.

“Ben olduğum sürece böyle bir şey olmaz” diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim bu konuda bir açıklama yapar diye umuyoruz.

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu da, “CHP Akçaabat meclis üyesi  arkadaşım verilen sözün tutulmamasını yakalamış. Hani Akçaabat sahil dolgusu iptaldi. Bisiklet yolu vs yapılacak denmesi  hatayı kapatmaz.” ifadeleriyle olayı yorumladı.

TRABZON’DA AŞI RENDAVUSU ALIP GELMEYENLER KİMLER?

Trabzon İl Sağlık Müdürü doktor Hakan Usta, aşı için randevu alıp gelmeyenleri uyardı.

Hakan Usta uyarısında şunları aktardı;

“Değerli halkımız, alınan randevunun gerçekleşme oranı ilimizde %87. % 13 oranında randevu alıp gelmeyenler olmakta.Bu özellikle biontech aşısında hem diğer vatandaşların mağdur olmasına, hem de aşının zayi olabilmesine yol açmaktadır. Lütfen randevularınıza azami ölçüde uyunuz.”

MUSTAFA REŞİT AKÇAY’IN SON DURUMU NE OLDU?

Bir süredir covid 19 hastalığıyla baş etmeye çalışan ünlü spor adamı Mustafa Reşit Akçay, geçtiğimiz günlerde fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde tedavisi süren Akçay için hastane başhekimliği bir açıklama yaptı.

Akçay’ın genel durumunun iyi olduğu ifade edilen açıklamada uygulanan tedavi yöntemiyle alakalı da bilgi verildi.

Yüksek akımlı oksijen altında ve ilaç tedavisinin devam ettiği belirtildi.

AK PARTİ KRİZİ GERÇEKTEN ÇOK DEĞİŞİK BİR HAL ALDI

Yomra Belediye Başkanı İYİ Partili Mustafa Bıyık’ın silahlı saldırıya uğraması sonrası AK Parti’de ilginç kafa karışıklıkları ve çarpıcı söylemler gündeme gelmeye başladı.

Bunun en son örneği Yomra’nın eski Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Sağıroğlu’nda gördük. İlginç bir şekilde hiç beklenmedik bir anda bir tv programına canlı yayına çıkan Sağıroğlu, AK Parti ilçe Başkanı Avni Adanur’un istifa etmediğini AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu tarafından görevden alındığını ileri sürdü.

Ayrıca Sağıroğlu’nun canlı yayın programı da irdelenmeleye başlandı. Canlı yayında istifa eden AK Partili meclis üyelerini kastedip subliminal mesajlar verdiği bile söyleniyor.

Canlı yayınını sosyal medyadan dikkatlice izlememiz gerektiği belirtildi.

Gündemde epey konu varken irdeleme fırsatı bulamadık ama yakında irdeleyeceğiz.

Bir ayrıntı daha verelim, Sağıroğlu AK Parti il Başkanı Sezgin Mumcu’ya seslenip, “İstifa eden AK Partili meclis üyeleri partiye geri dönebilir, uzlaşabilirsiniz” mesajı verdi.

Aracı olarak da kendisinin olabileceğini ima etti.

Diğer bir nokta ise Sağıroğlu’nun Başkan Mustafa Bıyık’ın meclisten satış onayı aldığı akaryakıt istasyonu ile alakalı.. “Akaryakıt istasyonunun satılması için onay verin lakin 25 milyon liranın altına satılmasın değerinin altında satılmasın” şartı getiren AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya gönderme yapıyor.

Canlı yayında, “25 milyon altında satılmasın diye bir şart getiremezsin, teknik olarak imkansız” diyor.

Öyleyse bu sorulara verilecek cevaplar merak ediliyor;

Böyle olacağını kimler AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya söyledi?

Kimler Mumcu’yu yanılttı?

Kimler onu yanlış yönlendirdi?

AK Parti Grup Başkanı Mustafa Bayındır neden Mumcu’yu uyarmadı?

Yomra’da AK Parti krizi çok değişik bir hal aldı.

TRABZON TEŞKİLATI MERAL AKŞENER’DEN HANGİ KONUDA ÖZEL RİCADA BULUNDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran Çarşamba günü Trabzon’a gelecek. Akşener Trabzon’a gelme kararı neden almıştı? Yomra Belediye Başkanı İYİ Partili Mustafa Bıyık’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunacak. Çünkü Bıyık silahlı saldırıya uğramıştı. Maskeli saldırgan ve azmettiricisi tutuklanmış, bir de azmettiricinin babası da tutuklanmıştı.

Meral Akşener 24 Haziran tarihinde Trabzon Havalimanı’nda olacak. İlk olarak Başkan Bıyık’ı ziyaret edecek.

Yomra ilçe halkıyla selamlaşacak. Esnaf ziyareti yapacak.

Ardından Trabzon’un doğusundan batısına geçecek.

Akçaabat İlçesi’nde vatandaşlarla buluşacak. Ayrıca partilileri ile bir otelde buluşup, fotoğraf çekimi tanışma toplantısı yapacak.

Bunun sebebi Meral Akşener ile Trabzon teşkilatının çok az fotoğrafı olması. İYİ Parti Trabzon İl Yönetimi böyle bir talepte bulunmuşlar. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de bu talebi iletmiş. Meral Akşener olumlu karşıladı. Bu program da ekleştirildi.

Akşener en son Ortahisar esnafını ziyaret edecek. Sonrada Trabzon’dan ayrılacak.

Akşener’in Trabzon’da söyleyecekleri ülke gündemine oturacak gibi duruyor.