BAYRAM BOYUNCA TRABZON’DA HANGİ KONU TARTIŞILDI?

Trabzon Havalimanı’na inen uçaklar gündemde hala sıcaklığını koruyor. Rize’de yaşanan sel sonrası aynı gün sel bölgesine 3 bakan hareket etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

Bu üç bakan Trabzon Havalimanı’na iner inmez, sel bölgesinde incelemelerde bulundu ve halen bir kısmı oradaki kurtarma çalışmalarını yerinde takip ediyorlar.

Tartışılan konu şu;

Muhalefetin iddiası “3 özel uçakla ayrı ayrı geldiler! İsraftır bu!”

İktidar ise şöyle cevap verdi; “Piste gösterilen ikinci uçak iş insanına ait bir uçak, bir diğer uçak AFAD ekibi ve malzemelerini taşıyan uçaktır. Sadece bir tanesini bakan taşıdı”

BÜTÜN GÖZLER 18. HANEYE ÇEVRİLDİ

AK Parti’ye en büyük açıktan savaşı Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu başlattı.

İlk şöyle bir paylaşım yaptı; “3 bakan 3 uçakla Trabzon'a geldi. Eğer 4. Uçak gelemediyse bu bizim porsiyonlarımızı yeterince küçültmediğimizdendir. Bu ayıp Trabzon'a yeter…”

Buna tepki AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’den geldi.

Sezgin Mumcu, “İftira” tanımlaması yaptı. Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ise, “Devlet halk birlikteliğini hazmedemeyenler Trabzon Havalimanı’ndan çekip sosyal medyaya servis ettikleri fotoğraflarla iftirada sınır tanımadıklarını bir kez daha göstermişlerdir. Anlamak istemeseler de şurası çok iyi bilinmelidir ki Sayın Bakanlarımız aynı uçakla Trabzon Havalimanı’na indiler. Piste gösterilen ikinci uçak iş insanına ait bir uçaktır, bir diğer uçak ise AFAD ekibi ve malzemelerini taşıyan uçaktır. Çamur at izi kalsın prensibiyle hareket eden bu güruh, unutmamalıdır ki Güneş balçıkla sıvanmaz. Yalanlarına, iftiralarına, karalamalarına karşı el insaf diyoruz. Yalan ve iftirayı kendilerine sığınılacak liman gören bu zihniyet bir gün açtıkları iftira çukurunda boğulacaklardır.” dedi.

Ardından Hasan Kamil Velioğlu Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslendi;

“ 17.07.2021 günü Trabzon'a gelen bakan uçakları iligili o günün uçuş planı 18.Haneyi açıklayın da millet kimin kaç uçakla geldiğini görsün…”

Bu tartışmaya İYİ Partililer sosyal medyadan katıldı. AK Partili eski yöneticiler de karşı hamle yaptılar.

AÇIKLAYIN BİZDE ÖZÜR DİLEYELİM ÇAĞRISI KİM YAPTI?

İYİ Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Arzu Öktem de, “Rize'de ki sel felaketi sonrası Bakanlar'ın ayrı ayrı uçakla geldiklerini ve yapılan israfı  yazıp paylaşmıştım.

Araştırmayan, sorgusuz sualsiz biat eden, yıllarca yalanlarla tatmin olan kesim bununda yalan haber olduğunu gerçeğin öyle olmadığını iddia edip  insanları yine her zamanki gibi kandırıp birilerine bağlılıklarını gösterme yarışına girmişlerdir.

Oysa havalimanında ki uçuş planında o gün hangi bakanın hangi uçakla geldiği yazmaktadır.

Yıllardır söylenen tüm yalanlara sahip çıkıp, yapılan her pisliğe kılıf uydurup,

yolsuzluklara, hukuksuzluklara karşı sesinizi çıkartmadınız. Yalana sahip çıktığınız kadar doğruya sahip çıkmadınız. Birde utanmadan hala savunuyorsunuz. Gerçi utanmak ve siz?

Bu arada Havalimanın Uçuş Planı 18. Hane'yi açıklasınlar bende yanlış paylaşım yaptım özür dilerim diyip paylaşımı sileyim.” ifadelerini kullandı.

TRABZON VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPAR MI?

Şimdi konu geldi döndü dolandı…

Trabzon Valiliğine kadar dayandı. Muhalefet iktidarın özel uçak açıklamalarına inanmıyor. CHP, İYİ Parti ve Gelecek Partisi dahil DEVA Partisi yöneticileri de iddialarını sürdürüyorlar.

En sessiz kalan Saadet Partisi oldu. Bu konuda onlardan bir değerlendirme gelmedi. Şu anda top Trabzon Valiliğinde. Onlar ancak resmi açıklama yaparsalar konu kapanacak gibi duruyor.

Başka da kapanmaz! Valilikten açıklama gelir mi? Bize sorsanız gelmez!

Fazla beklemeyin..