AYŞE SULA  KÖSEOĞLU İKİ KİŞİYE TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Genel Merkezi’nde sürpriz atama! AK Parti Trabzon 25. ve 26. dönem Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin talimatıyla Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığına atandı. Atama yazısı dün geldi.

Ayşe Sula Köseoğlu yayınladığı mesajda, “Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin takdirleriyle atandığımız Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığında enerjimizi, tecrübemizi, heyecanımızı ülkemize hizmet yolunda kullanmaya devam edeceğiz

Allah utandırmasın..” ifadelerini kullandı.

HER ZAMAN SORUN OLDU

AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun genel merkezde özel görevlendirilmesi hemde kritik bir görevde yer alması Trabzon AK Parti camiası dahil her kuliste dün gece yarılarına kadar konuşuldu. En çok da teşekkür edenler, kutlayanlar dikkat edildi.

Parti’de bir ara Ayşe Sula Köseoğlu istenmiyordu. Köseoğlu özellikle her davete katılıyor onun yanına oturan sıkı fıkı olanlar aforoz ediliyordu.

Bir tek AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ile Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu’nu anıyor, davet ediyor, hizmetlerine teşekkür ediyordu. AK Parti’de derin hesaplaşma, çatışma böylece dikkat çekiyordu.

HEPSİ YUMUŞ YUMUŞ OLDU

En çarpıcı değerlendirmeyi Gazeteci Levent Ustabaşı yaptı. Ayşe Sula Köseoğlu’nun atanması ve sonrasındaki kutlama mesajlarıyla alakalı şunu yazdı; 

“Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Trabzon'da bir tebrik yağmuru başladı.

Bende hepsini inceliyorum. Boş durur muyum hiç!

Bazılarının mesajlarına özellikle bakıyorum. Özellikle takip ediyorum.

Çünkü daha düne kadar, "Şuna yer vermeyin" diyenler, "Bu yine ortaya mı çıktı" diyenler şimdi, sevgi pıtırcığı olmuşlar. Yumuş yumuşlar.. İçimden şöyle iç çekiyorum, "Ah be siyaset! Sen nelere kadirsin"

AYŞE SULA KÖSEOĞLU’NU KİM KUTLAMADI

Kutlayanların yansı sıra vekiller içerisinde sadece bir kişi AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’na kutlama yapmadı, herhangi bir mesaj paylaşmadı. Sizce o kim? Evet bildiniz AK Parti içerisinde devamlı aralarında kimi zaman gündeme gelen krizler yaşanan, kimi zaman kapı aralarında sıkça konuşulan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu kutlamadı.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Salih Cora, sosyal medyasından kutladı. Ama o kutlama. “Bu normal canım ne alakası var. Mutlaka kutlaması bir mesaj paylaşması mı gerekir?” diyenleriniz için cevap veriyoruz “evet” Çünkü en hızlı en çarpıcı sosyal medyasını kullanan Bahar Ayvazoğlu, kendi teşkilatından bir vekilin genel merkezde atanması görev almasını normal şartlarda kutlardı. Ama yapmadı! Demekki AK Parti’deki o derin fay hattı  tekrar harekete geçti.

BU ATAMAYI SİYASİ ANALİZ YAPSAK NASIL YORUMLARIZ

1-  Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin AK Parti genel merkezinde gücü zayıflamadı hala kılıcı keskin.

2- AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu bir tık geriye düştü, önümüzdeki siyasi arena onun için çetrefilli olacak.

3- İçişleri Bakanı Sülayman Soylu, AK Parti’ye artık çok fazla müdahil olmuyor. Belkide istemiyordur.

4- Ayşe Sula Köseoğlu AK Parti’de özellikle Karadeniz Bölgesi’nde etkin olacak, il koordinatörlerini değişebilir.

5- Ayşe Sula Köseoğlu AK Parti'de eline geçen büyük güçle Trabzon'da değişime gitmeye çalışır. Bu seçimler öncesi yansır. 

KORAY AYDIN TRABZON’A NASIL MÜDAHALE ETTİ?

İYİ Parti Trabzon Kurucu İl Sekreteri Erkan Akbulut dün partisine vermiş olduğu istifa dilekçesini geri çekti. Çünkü  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın istifasını geri almasını istedi. Hatta Akbulut’un bir yorumuna cevap yazdı.

Sosyal medyadan Akbulut’a, “ İYİ'ler ve Cesurlar Hareketi olan İYİ Parti'de mücadeleye devam kararı aldığın için seni gönülden tebrik ediyorum Erkan kardeşim. Her birimiz İYİ Parti Ailesinin bir ferdi olarak sorumlu hareket etmeli, iletişim ve diyalog kanallarını sürekli açık tutmalı; varsa kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakmalıyız. Parti yöneticilerimizden en sade üyesine, gönüllüsüne kadar hepimiz partimizin birliğine, bütünlüğüne ve başarısına odaklanmalıyız. İlk günkü gibi omuz omuza mücadelemize hiç ara vermeden ve hız kesmeden aynen devam edeceğiz. Doğum günün kutlu olsun. Yolun ve bahtın açık olsun. Allah yar ve yardımcın olsun.” Aldığımız bilgiye göre Erkan Akbulut’u telefonla arayıp, “İstifa etmeyeceksin ben senin yanındayım sorunları beraber aşacağız” demiş.

Koray Aydın bunu ilk kez yaptı. Sanırız Trabzon’da İYİ Parti teşkilatlarında ay içerisinde İYİ Parti iki meclis üyesinin istifası, İl Başkanlığında yaşananlar artık Koray Aydın’ı harekete geçirdi. Bu nedenle Erkan Akbulut’a müdahale etti. Bundan sonra Trabzon’a müdahaleye devam eder. Koray Aydın Trabzon’dan uzak kalmaya çalışıyordu. Bu defa böyle yapmadığına göre ipleri eline almışa benziyor.

Akbulut ta kendi sayfasından teşekkür mesajı yayınladı. 

TRABZON’DA İL BAŞKANLARINI TEK TEK GEZEN KİM?

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Trabzon’da bir ilke imza atmaya çalışıyor. Hasan Kamil Velioğlu, bütün parti il başkanlarını dolaşıyor. Sebebi ise şu; bütün parti il başkanlarını davetiye sunmak. Bu davetinin içerisinde bütün il başkanları ile bir toplantı düzenlemek. Trabzon için onları bir masa etrafına toplamak istiyor. Bu masada herkes Trabzon için fikirlerini sunacak. Dosyalarını masaya koyacak ve Trabzon adına bütünlük sağlanacak. Şimdiye kadar CHP, SP, DEVA, İYİ Parti İl Başkanlıkları bu daveti kabul etti. Cumhur ittifakında yer alan BBP Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu da kabul ettiğini öğrendik. Şimdi AK Parti ve MHP’ye gidecek. Onlar ne diyecek merakla bekliyoruz.

Aynı masada tüm siyasi parti liderleri Trabzon'da buluşursa belkide Türkye'ye tarihi bir mesaj verirmiş olacaklar.