TRABZON ŞEHRİ 30 YIL DAHA NASIL GENÇLEŞECEK?

Trabzon’da önemli bir değişim yaşanıyor; özellikle de alt yapıda... Bu değişim, Trabzon’u yeniledikçe, şehrin vitrini daha da can alıcı olacak.

Bu değişimin en önemli ayaklarından olan Kunduracılar Caddesi’nin kaldırımları yapılmaya başlandı.

Fiber altyapıyla birlikte değişim dönüşüm sürüyor.

Hızlıca denetimleri yapılarak tamamlandığında şehir merkezinin adeta ana damarından biri değişmiş, şehrin yaşı 20 - 30 yıl daha gençleşmiş olacak.

Ciddi bir çalışma yapılıyor.

Uyumlu şekilde tamamlanması gerekir. Diğer yerlerde yapılan ufak tefek hatalar burada yapılmasın. Fiber’in bir farkı daha var. Fiber gelir getirici bir altyapıdır... Diğerleri gibi sadece hizmet için yapılmıyor. Fiber alt yapısı bittiğinde Trabzon kazanacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ‘marka şehir’ dediği konu bu.. Yakından takip ediyoruz.. 

TRABZONSPOR TARAFTARLARINI BİR DAHA KANDIRMANIZA MÜSADE ETMEYİZ

Trabzonspor kamp dönemindeyken hatta önemli transferler yapıyorken Sörloth hastaları kampanyalar başlatılmıştı. ‘Ne oluyor?’ derken... Kulüpte imzalar atılıyorken, kafa karışıklıklarına sebep oluyordu. Biliniyorduki, bu yapılan art niyetli! Bizim gibi bunu görenler sırf kafa karışıklığı yaratmak istediklerini anlıyordu. Neyse fazla geçmişe takılmayalım gelelim dün yaşananlara… Bu noktada şunu iyi anlamanızı istiyoruz, sözümüz Trabzonspor’un gerçek taraftarlarına değil. Bu kafa karışıklıklarına sebep olanlara suyu bulandıranlara...

Şu anda Trabzonspor ne konuşmalı diye şöyle bir kaç öneri sunsak..

Zirvede takım..

Abdulkadir Ömür kendini bulmaya başlamış.

Yetenekli oyuncuların sahada kendini göstermeye başlamış..

Ufak tefek sakatlıklar dışında iyi bir görüntü çiziyor ve şampiyonluğa gösterilen 2 takımdan biri konumunda..

Yani bu motivasyon içerisinde olunması gerekmez mi?

Şu anda yoluna emin adımlarla devam eden bir takım için camiasında neler olur? Heyecan olur.. Takıma destek olur..

Bunların dışında bir şey olur mu? Hayır tabiki..

Ama yine Shörlot konusunda haştag açanlar, tutmuşlar şimdide Anthony Nwakaeme’nin sözleşmesi uzatılma konusunu daha haftalar varken gündeme taşıyorlar.

Hemde tam da manejerlerin istediği türden menüyle..

İştahla oturacakları bir sofra misali..

Trabzonspor bir oyuncuyla oturur anlaşır zamanı geldiğinde, sen taraftar olarak kulübünün yanında güçlü durursan o oyuncu da takımını sahiplenir. Böylece menajeri kulübe çakalca yaklaşmaz, kulübü zora sokacak hamle yapmaz!

Bu başlıklar (hashtag) Trabzonspor'a zarar verir diyoruz yapmayın diyoruz karşılığı “Trabzonspor düşmanlığı” yapıyorsunuz oluyor.

Hayır hayır..

Sizin kimlerle iş tuttuğunu biliyoruz.

Trol hesaplarınıza kadar artık not ettik.

Gerçek Trabzonspor taraftarlarını kandırmanıza bir daha müsade etmeyeceğiz.

TRABZON’DA İTTİFAKLARIN BİRLEŞTİĞİ NOKTA ACABA HANGİSİ?

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, Terminal Binasının dere yatağında yapılmaması amacıyla başlatılan ortak platform arayışları kapsamında, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti İl Başkanlarıyla bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.

Saadet Partisi İl Başkanlığında yapılan toplantıyla ilgili olarak Başkan Kurt, şu açıklamayı yaptı:

"Terminal Binasının dere yatağında yapılmaması amacıyla ortak platform oluşturulması için başlattığımız çalışmalar kapsamında, siyasi partilerimizin çok kıymetli il başkanlarıyla değerlendirme toplantısında bir araya geldik. Toplantıya İYİ Parti İl Başkanı Sayın Azmi Kuvvetli, DEVA Partisi İl Başkanı Sayın Kubilay Çiçek, Gelecek Partisi İl Başkanı Sayın Hasan Kamil Velioğlu, Demokrat Parti İl Başkanı Sayın Ali Akar katıldılar. CHP İl Başkanı sayın Ömer Hacısalihoğlu ve BBP İl Başkanı Sayın Yahya Aksu ise mazeretleri sebebiyle katılamadılar. AK Parti ve MHP İl Başkanlarımıza da toplantımıza davet ettik, fakat katılamayacaklarını beyan ettiler, kendilerine teşekkür ediyorum."

"Toplantıda, başta Terminal Projesi olmak üzere şehrimizin yerel meseleleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Başkanlara, bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalar ve yaptığımız ziyaretlerle ilgili de bilgi verdik. Son derece verimli geçen toplantımızda, önümüzdeki günlerde ortak bir basın açıklaması yapma kararı aldık. Ayrıca İl Başkanları olarak 2 ayda bir yerel ve ulusal meseleleri değerlendirmek üzere bir araya gelme konusunda mutabık kaldık. Hepimizin ortak talebi, şehrimizin ve ülkemizin huzur ve mutluluğudur. Trabzon için çok önemli olan bu iradenin, faydalı sonuçlar vereceğine inancımız tamdır."

Bu toplantı gündeme geldi. Şimdi kulislere dönelim. Özellikle Cumhur ittifakının kulislerine.. Millet İttifakının bu durumuna neler diyorlar. Birkaç telefon görüşmesi yaptık.

Söyleneni diyelim mi..

Mesela derin bir isim, "Murat Zorluoğlu’nu yine yalnız bıraktılar. Buna karşı yapılanlara sahip çıkması gerekirken Cumhur ittifakı hiç bir şey yapmıyor. Nedense susuyorlar. Nedense hep yalnız bırakıyorlar. Yapılanlara bile sarıldıkları yok." diyor.

Yani sessiz kalmalarını millet ittifakına çıt çıkarmamalarını bir destek olarak görüyor o bizim konuştuğumuz AK Partili ve MHPli isimler. Bir tanesi eski MHP il yöneticilerinden..

Yakındığı ne?

Murat Zorluoğlu’na destek olunmaması..

İlginç..

Vallahi enteresan..

ŞEREF MALKOÇ SS TAKIMLARI VE YENİ KULİS BOMBASI

AK Parti teşkilatları kaynamaya başladı. Kimler milletvekili adayı olacak, kimler belediyeye aday olmak için çalışma yapıyorlar. Hepsi şu an konuşuluyor, tartışılıyor. Sürpriz isimler gündeme geliyor.

AK Parti’nin Milli Görüş kesimine hükmeden ve AK Parti Trabzon İl Başkanlığında şu an en büyük sözü geçen isim Şeref Malkoç.

Haliyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da ciddi anlamda bir etkisi var. 

AK Parti Trabzon’da ne olup bittiğini Malkoç’a e sonrada Soylu’ya anında gidiyor.

Bu bilgi akışı işte bazen yıldırımların çakmasına, gök yüzünün gürlemesine sebep oluyor!

En son danışma meclisinde yaşandığı gibi.. Resmen Milletvekili Muhammet Balta, “Bize her gün söven, iftira atan linç edeni baş tacı yapıyorsun” diyerek Şeref Malkoç’a seslendi!

Bu AK Parti’de derin krizdir! Bu kriz sürüyor mu evet..

Bazı milletvekilleri ise kaçak güreşiyorlar. Sanki taraf değiller misin gibi davranıp, ama her güç dengesi değiştiğinde tarafını güçten yana kullanıyorlar. 

Kulislerde bu konular tartışıla dursun, bir de bunun tanımlamaları var. Mesela Süleyman Soylucuların adı ‘SS’ takımı diye geçiyor.

AK Parti kulisleri son günlerde epey yaratıcı.. Şimdi son bombayı yazıyoruz..

Murat Zorluoğlu Süleyman Soylu ile bir araya gelecekmiş..

Bakalım ne zaman?

HANGİ AK PARTİ TEŞKİLATI ÜYELERİ İSTİFA EDİP REFAH PARTİSİ’NE GEÇTİ? 

Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun İl Gençlik Kolları'ndan toplu istifa oldu.

Bir süredir partiye gönül vermiş olan 30 kişilik Gençlik Grubu aldıkları nihai kararla AK Parti'den Yeniden Refah Partisi'ne geçiş yaptıklarını duyurdular.

Parti içerisinde deprem etkisi yaratan bu istifa ile ilgili basına herhangi bir bilgi verilmedi. Kulislerden sızan bilgilere göre toplu alınan kararın ardından rozet değişikliğine gidildiği kaydedildi. 30 kişilik toplu istifanın ardından AK Parti Giresun İl Gençlik Kolları'nda konuya ilişkin durum değerlendirmesi yapılacağı iddia edildi.

İstifaların gerçekleşmesinin hemen ardından 30 kişinin hemen Yeniden Refah Partisi'ne katılmasının ardından parti içerisinde soğuk rüzgarların estiği kaydedildi.

AK Parti Giresun İl Başkanlığı bu konuda açıklama yapması bekleniyor.