KRİTİK DAVA VE VALİLİĞİN YENİ YASAKLARI

2011 yılı Mayıs ayında Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası için gittiği Hopa’da miting sırasında olaylar olmuştu. Bu olaylar sırasında eylem yapanların arasında yer alan emekli öğretmen Metin Lokumcu, polislerin attığı biber gazının etkisiyle fenalaşmıştı. Ardından hastaneye kaldırılan Lokumcu’nun kalp krizi geçirdiği kaydedildi.  Vefat eden Lokumcu için arkadaşları polislerin biber gazı nedeniyle kalp krizi geçirdiğini iddia ettiler. Bu konuda dava başladı.  Hopa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesi planlanan dava mahkeme tarafından “güvenlik” gerekçesiyle Trabzon’a alınmıştı. Davanın ilk duruşması yarın yani çarşamba günü (21 Nisan) Trabzon Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Haberlobi’nin ulaştığı Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Trabzon’u davayı takip etmeye geleceklerini söyledi. CHPli ve HDPli vekiller de bu yönde mesajlar verdi. Bu haber yayınlandıktan hemen sonra Trabzon Valiliği pandemi kurallarının yenilendiğini, yeni yasaklar getirildiğini aktardı. Açıklamada, “Her türlü açık hava toplantısı, kapalı yer toplantısı, yürüyüş, miting, basın açıklaması, protesto eylemi, çadır kurma,  insan zinciri, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, el ilanı ve broşür dağıtma, anma töreni, toplu karşılama ve açılışlar vb. türdeki eylem ve etkinlikler yasaklanmıştır” denildi.

Hemen bu haberlerin üstüne böyle bir uyarı geçilmesi “Acaba bu dava için özel tebdir ve uyarı mı?” sorunu akla getirdi.

KİMİ ELEŞTİRSE KİMLE SÜRTÜŞSE ONUNLA FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR

“Kimi eleştirse... Kimi yerden yere vursa.. Kimle sürtüşse onla fotoğraf çektiriyor. O’nunla omuz omuza veriyor. O’nunla yan yana geliyor. “ Bu sözler bir muhalif partiden derin bir isme ait.. Bahsettiği kişi Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık. Bunu neden söyledi dersiniz? Hani geçen gün Yomra’da AK Parti eski İl Yöneticisi Halil İbrahim Demirtaş’ın kebap salonunda AK Partili meclis üyesi ve AK Partili eski il yöneticileri ile ramazan sofrasında poz vermişti. Sonra bu fotoğrafın aslında “Oradan geçiyordum öyle bir oturdum kısa bir sohbetti” diye özetlemişti. Sonra, “Daha dikkatli olmalıydım” demiş.. Tabi bu sözler sadece o fotoğraf için söylenmedi aslında. Biz anladık. Yomra eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun uzun süre danışmanlığını yapan mimar Gökmen Yılmaz ile de yakınen görüşüyor başkan ve hatta mecliste onu övmüştü.  Mecliste övmeyip eleştirdiği mimar Saim Adanur da o fotoğraf karesinde yer alması haliyle birilerini ters köşe yaptı.

SEZGİN MUMCU’NUN TOPLANTISINA EMNİYET KEMERİYLE KATILDILAR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun en son pandemi nedeniyle yaptığı toplantıyı irdeleyeli mi?

Yani İl Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısı yaptı en son. Kendisi AK Parti Trabzon İl Başkanlığı makamında oturdu, kamera önünde yöneticileri ekranda kimi telefonla kimi bilgisayarla bağlandı ondan bahsediyoruz.

Görüntüye baktığımızda bazıları yolda yakalanmış. Emniyet kemeri bağlı aracın içinden görüşüyorlardı. Başkan Sezgin Mumcu yoğun mesaisine belliki il yönetim kurulu üyeleri yetişmekte zorlanıyorlar ve bazen hazırlıksız yakalanıyorlar. Ekrana da bu yansıdı.

GANİTA ÖZGÜNLÜĞÜNÜ ORJİNALLİĞİNİ KAYBETMEZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Murat Zorluoğlu, Ganita projesine Gülcemal’e önem verdiği kadar veriyor. Sık sık da Ganita’ya inerek burayı inceliyor. Dün de indi ve neler yapıldığına baktı.

Bu arada ilginç bir yorum dikkatimi çekti.

Ganita’ya inen Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürlüğünden emekli olan Hasan Kamber de Ganita’nın doldurulduğunu, bunun doğru olmadığını savundu.

“Betonlar yetmedi. Doldurmaya devam. OFG’nin(Trabzon Büyükşehir eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu) yapamadığı dolguyu yapıyorlar. Uygulama İmar Plânı var mı bu dolgunun bakacağız. Yoksa yasa dışımı? Öğreneceğiz.” diye yorum yaptı.

Projenin geneline bakıldığında sahil düzenlemesi var. Dolgu yapılacağı baştan söylenmişti. Ama Ganita’nın özgünlüğünü, orjinalini kaybetmez umarız. Zaten Başkan Murat Zorluoğlu da Ganita’dan bahsederken, “Çocukluğumuzun geçtiği yerler” diyor. Asla orjinalliğini bozdurmaz diye düşünüyoruz.

ÇÖMLEKÇİ’NİN GEÇİLMESİ İÇİN FARKLI GÖRÜŞLER

GÜNDEME YANSIDI SİZLER İÇİN DERLEDİK

Çömlekçi’de Trabzon kitleniyor. Artık bu trafik çilesini şehir kaldıramıyor. Müthiş bir yoğunluk oluşuyor. İşte bu konuda Trabzon’da sivil toplum örgütleri farklı görüşler bildiriyorlar. Birlikte aynı fikri savunamıyorlar. Dikkatimizi çekti.

Farkında mısınız bilmiyoruz ama..

Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Muzaffer Aydın ile Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen ve Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Çömlekçi’yi tünelle geçilmesi konusunda farklı görüş bildirdiler. Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen ve Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Karayolları’nın hazırladığı İmperial Hastanesi yanından Çömlekçi tüneline paralel meydan altından Değimendere’ye çift tüplü tünel geçilmesini doğru bulmadılar.

Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Muzaffer Aydın son yaptığı açıklamada bu projeyi doğru buldu.

Bakın ne diyor?

“Çevre yolunu yapamıyorsanız Değirmendere’deki çift tüplü tünelleri mutlaka yapmak zorundasınız. Tünellerin yapılması zaruri ihtiyaçtır Trabzon için..

Çevre yolunun şu anda başlanamayacağını o da biliyor. En kısa vadede Değirmendere çift tüplü tünel projesine işaret ediyor.

Trabzon’da trafikte yaşanan karmaşa zihinlere kaydı!

TFF’NİN ASIL KORKUSU BAŞKA BUNU GÖRÜYORUZ

Avrupa Süper Ligi kuruldu. Kurucu 12 takım İngiltere Premier Ligi'nden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham; İspanya La Liga'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid; İtalya Seria A'dan AC Milan, İnter Milan ve Juventus’tan oluşuyor. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin hemen tepki verdi ve, “Avrupa Süper Ligi'nde oynayacak oyuncuların Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynaması yasaklanacak" dedi.

Bu tepki Türkiye’de nasıl gündem oldu?

Şöyle gündem oldu? TFF de bu takımlara karşı tavır aldı. “Kabul edilir değil” dedi. TFF’nin buna karşı tepki vermesinin, böyle bir refleks göstermesinin sebebi kendisi de dağılmak üzere. Artık Türk futbolu İstanbul’da Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın kendine oyuncak ettiği bir futbol ligini kaldıramıyor.

Bariz hakem hataları ayyuka çıktı. TFF bunu görüyor. Bu nedenle Avrupa’da bu çatlağın Türkiye’ye de sıçramasından korkuyor. Düşünün Trabzonspor’un da olduğu bir Anadolu Süper Ligi kurulsa.. İstanbul kendi içinde bir lig kursa, Aydın Camcı’nın da dediği gibi “Uçakla değil otobüsle ordan oraya gider kendi başlarına kolasına oynarlar” “E sponsor reklamlar büyük gelirler İstanbul’da” diyenleriniz olacaktır. Hayır hayır bunu boşverin, en büyük nüfus nerde? En çok kulüp nerede? Olaya bir de burdan bakın deriz. TFF şu anda bunun tedirginliğini yaşıyor.